7 Ekim 2011 Cuma

Kredi Borcu Olanlara Güzel Haber!

TMSF,kredi,borcu,bireysel,borç

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'ndan (TMSF), bireysel borçlular için güzel haber...
Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), bireysel borçlular için uyguladığı indirim kampanyasını 31 Ocak 2012'ye kadar uzattı.
TMSF'den yapılan yazılı açıklamada, Fon'un, 2001 krizinden sonra yönetim ve denetimi TMSF'ye devredilen bankaların bireysel takip alacaklarının yüzde 82'sini bugüne kadar tahsil ettiği belirtilerek, yaklaşık 190 bin bireysel kredi takip dosyasının 154 bin adedinden 171 milyon lira tahsilat gerçekleştiren kurumun, kalan 36 bin bireysel takip dosyasının tahsilatını da 31 Ocak 2012'ye kadar gerçekleştirmeyi planladığı kaydedildi.

Söz konusu düzenlemeden faydalanarak borcunu kapatmak isteyenlerin TMSF Tahsilat Dairesi'nin 0212 288 47 14 numaralı faksına, bireysel@tmsf.org.tr elektronik posta adresine, 212 340 14 35, 212 340 14 87, 212 340 14 44, 212 340 14 63 numaralı telefonlarına veya dosya avukatlarına başvurabileceği bildirildi.
Uygulamanın, sadece bireysel alacaklar için geçerli olduğu, kurumsal kredi alacaklarını kapsamayacağı belirtildi.
7 Ekim 2011, AktifHaber

Hangi maç hangi kanalda



Hangi maç hangi kanalda
Sporseverleri güzel maçlar bekliyor...

7 EKİM CUMA
20:00 Fenerbahçe Ülker-Tofaş / Sports TV (Spor Toto Erkekler Türkiye Kupası Eleme Grubu karşılaşmaları)
23:00 Portekiz-İzlanda / Samanyolu TV (Euro 2012 grup eleme)

8 EKİM CUMARTESİ
03:00  Atlanta - Minnesota / NTV Spor ( WNBA Finali 3.maç)
15:00 Vakıfbank Türk Telekom - Mirador / NTV Spor ( Voleybol Dünya Kulüpler Şampiyonası)
19:00 Türkiye - Macaristan / NTV Spor ( U21 2013 Avrupa Futbol Şampiyonası Eleme Turu)
21:00  Fenerbahçe - Arkas / NTV Spor (Erkekler Voleybol Süper Kupa)

9 EKİM PAZAR
13:00  Plaj Voleybolu Dünya Turu Erkekler Yarı Final (FAS) / NTV Spor 14:00  Plaj Voleybolu Dünya Turu Erkekler Yarı Final (FAS) / NTV Spor 
18:30  Fenerbahçe - Eczacıbaşı / NTV Spor ( Kadınlar  Voleybol Süper Kupa)
21:00  Plaj Voleybolu Dünya Turu Erkekler Yarı Final (FAS) / NTV Spor 
7 Ekim 2011, Hürriyet

ALES başvuruları başlıyor

ALES başvuruları başlıyor

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı'na (2011-ALES Sonbahar Dönemi) 10 Ekim'den sonra başvurulabilecek.
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığından yapılan açıklamada, ALES'in 27 Kasım'da yapılacağı bildirildi.

Açıklamada, 78 sayılı Yükseköğretim Kurumları Öğretim Elemanları Kadroları Hakkında Kanun Hükmünde Kararname'ye 5538 sayılı kanunla eklenen ''Ek Madde 8'' uyarınca, yükseköğretim kurumlarında öğretim görevlisi, okutman, araştırma görevlisi, uzman, çevirici ve eğitim öğretim planlamacısı kadrolarına açıktan veya öğretim elemanı dışındaki kadrolardan naklen atanabilmek için ÖSYM tarafından yapılacak ALES'e girmenin zorunlu olduğu belirtildi.

Türkiye'de bir lisansüstü eğitimi programında öğrenim görmek isteyenlerin de ALES'e girmek zorunda olduklarına işaret edilen açıklamada, güzel sanatlar fakülteleri ile konservatuvarlara alınacak yüksek lisans, sanatta yeterlik ve doktora öğrencilerinden ALES'e girmiş olma koşulu aranmayacağı, ALES sonuçlarının değerlendirmeye tabi tutulmayacağı ifade edildi.

Yükseköğretim kurumlarının öğretim elemanı ihtiyacının karşılanması amacıyla lisansüstü öğrenimi görmek üzere yurt dışına gönderilecek adayların seçiminde de bu sınavın sonuçlarının kullanılacağı bildirilen açıklamada, bu yolla yurt dışında lisansüstü öğrenim görmek isteyen adayların bu sınava girmelerinin zorunlu olduğu belirtildi.

Açıklamada, mecburi hizmet yükümlülüğü olmaksızın, kendi imkanlarıyla yurt dışında lisansüstü öğrenim göreceklerin bu sınava girme zorunluluğunun bulunmadığı bildirildi.

Sınava, bir lisans programından mezun olabilecek durumda bulunanlar, lisans programını bitirenlerle denklik belgesi almış olmak kaydıyla yurt dışında lisans eğitimi görmüş olanların başvurabileceği ifade edilen açıklamada, ALES'e yabancı uyrukluların da girebileceği kaydedildi.

Açıklamada, 2011-ALES Sonbahar Dönemi'ne başvuru süresinin 10-19 Ekim 2011 tarihleri arasında olduğu, sınava başvurmak isteyen adayların, 2011-ALES Sonbahar Dönemi Kılavuzu ile Aday Bilgi Formu'na başvuru tarihleri içinde ÖSYM'nin ''http://www.osym.gov.tr'' internet adresinden ulaşabileceği, kılavuz dağıtımının yapılmayacağı bildirildi.

Başvuru merkezlerinin ÖSYM'nin ''http://www.osym.gov.tr'' internet adresinden duyurulacağı belirtilen açıklamada, sınav ücretinin başvuru işleminden önce ilgili bankaya yatırılması gerektiği ifade edildi.

Başvuruların elektronik ortamda yapılacağı bildirilen açıklamada, son 2 yıl içinde ÖSYM tarafından yapılan herhangi bir sınava Başvuru Merkezi aracılığıyla başvuran adayların, başvurularını isterlerse bireysel olarak internet aracılığıyla kendilerinin yapabileceği, diğer adayların başvurularını, başvuru merkezleri aracılığıyla yapacakları kaydedildi.

Açıklamada, 3 TL olan Başvuru Hizmeti Ücreti'nin de adaylar tarafından ödeneceği belirtildi.
6 Ekim 2011, Haber7

5 bin görme engelliye gören göz!

5 bin görme engelliye gören göz!

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Ulaştırma Bakanlığı tarafından başlatılan Gören Göz Projesi ile 5 bin görme engelli navigasyon ve sesli yön tarifleri ile özgürce hareket edebilecek

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Ulaştırma Bakanlığı arasında Gören Göz Cihazlarının Görme Engelli Vatandaşlara Dağıtılmasına İlişkin İşbirliği Protokolü imzalandı.

Protokol kapsamında ülke genelinde dağıtımı öngörülen Gören Göz Cihazlarının; ilk aşamada pilot uygulama olarak İstanbul için 3 bin adet, Ankara için 2 bin adet olmak üzere toplam 5 bin adet dağıtılması planlanıyor.

Pilot çalışmanın başarılı olması halinde proje Ulaştırma Bakanlığı Haberleşme Genel Müdürlüğü’nün işbirliğinde ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü eliyle Türkiye genelinde yürütülmeye devam edecek.

Görme özürlü vatandaşların ulaşımlarında büyük bir kolaylık sağlayacak bir çeşit Navigasyon cihazı olan “Gören Göz” cihazı, ulaşılmak istenen noktaya giden en kısa ve en hızlı yolları belirleyecek, ve cihaza entegre edilmiş olan sayısal haritalarla kişinin anlık olarak nerede bulunduğunu sesli olarak kendisine bildirecek. Ayrıca telefon özelliğine de sahip olan bu cihazdan toplu taşıma araçlarında da faydalanılabilecek. Böylelikle görme özürlü vatandaşlar hiç kimseye bağımlı olmadan, özgürce ve kendilerine yetecek şekilde yollarını bulabilecek, varacakları yere kolayca ulaşabilecek ve sosyal hayatın içinde yer alabilecekler.

-BAŞVURULAR ALINMAYA BAŞLANDI-

Gören Göz Cihazlarının; ilk aşamada pilot uygulama olarak İstanbul için 3 bin adet, Ankara için 2 bin adet olmak üzere toplam 5 bin adet dağıtılması planlanlanıyor. Bu illerdeki dağıtımı müteakiben (pilot uygulamanın başarılı olması durumunda) gören göz cihaz dağıtımı yurt geneline yaygınlaştırılacak. Diğer illerde dağıtılacak gören göz cihazları Ulaştırma Bakanlığınca temin edildikten sonra ayrıca duyurulacak.Bu çerçevede Ankara ve İstanbul illerinde ikamet eden veya bu illerde ikamet etmemekle birlikte bu illerdeki üniversitelerde eğitim gören görme özürlülerin başvuruları 03 Ekim 2011 tarihinden itibaren alınmaya başlandı. Başvurular İstanbul ve Ankara İl Sosyal Hizmetler Müdürlükleri ve İl Müdürlükleri’nin belirlediği birimlere yapılacak. Ayrıca belirlenen illerde isteyen görme özürlüler http://88.255.36.123 internet adresinden başvuruda bulunabilecekler. İnternet yoluyla başvuruda bulunanların en geç 10 (on) gün içerisinde istenilen evrakları Ankara ve İstanbul İl Sosyal Hizmetler Müdürlüklerine veya il müdürlüklerinin belirlediği birimlere teslim etmesi gerekmekiyor. Söz konusu evraklar görevli personel tarafından incelenerek başvuru kaydı ile kontrol edilmesini müteakip program üzerinden onaylanacak.

-BAŞVURU KOŞULLARI VE İSTENİLEN BELGELER-

Gören Göz Cihazı için gereken başvuru koşulları ve istenilen belgeler ise şu şekilde:

"-Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak.

-15 ve üzeri yaş grubunda bulunmak.

-Görme özrünü belirten 16.12.2010 ve 27787 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Özürlülük ölçütü, Sınıflandırması ve Özürlülere Verilecek sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmeliğe uygun olarak alınan Özürlü Sağlık Kurulu Raporuna göre görme özrüne ilişkin tüm vücut fonksiyon kaybı oranı %75 ve üzerinde olmak.

-Görme özürlünün birden fazla özrünün olması halinde görme özrüne ilişkin oran dikkate alınacaktır.

-Gören göz cihazını kullanmaya engel teşkil edecek işitme, zihinsel veya el ve parmaklarını kullanmayacak derecede ortopedik özrü bulunmamak.

-Görme özürlünün Ankara veya İstanbul ilinde ikamet etmesi veya bu illerdeki üniversitelerde eğitime devam ediyor olması gerekmektedir.

Başvuru İçin Gerekli Belgeler:

-Nüfus cüzdanı fotokopisi (Aslını ibraz edilmek şartıyla)

-Özürlü sağlık kurulu raporu fotokopisi (Aslını ibraz etmek şartıyla)

-İkametgâh belgesi. (Bu belge TC kimlik numarası ile il sosyal hizmetler müdürlüğünce mernis veri tabanından alınacak)

-Ankara ve İstanbul illerindeki üniversitelerde eğitime devam eden görme özürlü öğrencilerin öğrenim gördüğüne dair ilgili üniversiteden alacağı belge.

-Gören Göz Cihazı almak üzere başvuruda bulunan kişilerin cihazı alacakları yer ve tarih bilgileri http://88.255.36.123 internet adresinden ilan edilecektir.

-Ayrıca kişiler bu internet adresinden TC Kimlik Numaraları ile başvurularının onaylanıp onaylanmadığını, işlemlerinin hangi aşamada olduğunu, cihaz teslim tarihlerini ve yerlerini öğrenebileceklerdir."
7 Ekim 2011, Haber7

Cüneyt Çakır'a Dev Maç...

11 Ekim Salı akşamı TSİ 21.00'da başlayacak İsveç ile Hollanda arasında oynanacak EURO 2012 grup eleme maçını Cüneyt Çakır yönetecek

FIFA kokartlı Türk hakem Cüneyt Çakır, İsveç ile Hollanda arasında oynanacak EURO 2012 grup eleme maçını yönetecek.
11 Ekim Salı akşamı TSİ 21.00'da başlayacak bu önemli karşılaşma Solna kentindeki Rasundastadion'da oynanacak.

Haziran 2011'den bu yana Elit Kategori'de yer alarak Avrupa'nın en üst 23 hakemi arasında yer alan Cüneyt Çakır'ın Bahattin Duran ve Tarık Ongun yaparken, Hüseyin Göçek maçın dördüncü hakemi olacak.

Eylül ayında açıklanan son FIFA listesinde Hollanda, dünya ikincisi olarak yer aldı.
7 Ekim 2011, İnternetHaber