20 Kasım 2011 Pazar

Çarşı Van İçin Soyundu

Beşiktaş ile Galatasaray'ın golsüz berabere kaldığı maçta Beşiktaşlılar Van depremine dikkat çekmek için soyundular.
Haber: Çarşı Van Depremi için Soyundu

Spor Toto Süper Lig'in 11. haftasında oynanan derbi maçta Beşiktaş ile Galatasaray golsüz berabere kaldı.

VAN DEPREMİNE DİKKAT ÇEKMEK İÇİN SOYUNDULAR

Beşiktaşlı taraftarlar, Van'da yaşanan depreme dikkat çekmek için 65. dakikada üst kısımda bulunan elbiselerini çıkakarak maçı izlemeye başladı.

Fi-Yapı İnönü Stadı'ndaki derbi maçta Beşiktaşlı taraftarlar, maçta depremin yaşandığı Van'ın plakası olan 65. dakikaya gelince üzerlerinde bulunan elbisleri çıkardı.

Siyah - beyazlı taraftarlar Van için pankart açıp tezahüratta yaptılar.
Haberin Kaynaktaki Devamı İçin Tıklayınız...

Nazan Akın’dan bronz madalya

Londra’da devam eden Görme Engelliler Avrupa Judo Şampiyonası'nda, Bayanlar 63 kiloda Nazan Akın, bronz madalya kazandı.Görme Engelliler Avrupa Judo Şampiyonası'nda, bayanlar 63 kiloda tatamiye çıkan Nazan Akın, bronz madalya kazandı.
Haberin Kaynaktaki Devamı İçin Tıklayınız...

Federer'den çocuklara yardım

Federer'den çocuklara yardım
İsviçreli dünyaca ünlü tenisçi Roger Federer'in imzasını taşıyan 10 adet ürün yardım amacıyla satışan sunuldu.
Kariyerinde 16 Grand Slam şampiyonluğu bulunan İsviçreli tenisçi Roger Federer tarafından imzalanan 10 parça ürün yardım amacıyla satışa sunuldu.
Sezon Sonu Final Turnuvası'nın düzenlendiği Londra'daki O2 Arena'da sergilenen ürünler, uluslararası ''ebay'' alışveriş sitesi aracılığıyla açık artırma usülü satılıyor.
Hepsi Federer imzalı olan fotoğraf, kıyafet (tişört, spor ceket, şort ve bandana), şapka, ayakkabı, raket, içi çikolata dolu çanta ve turnuva için sınırlı sayıda üretilen havludan oluşan ürünler, 28 Kasım'a kadar alıcısını bekleyecek.
Şu ana kadar fiyatı 40 kez yükseltilen ve değeri 10 bin doları geçen ürünlerden elde edilecek gelir, Roger Federer Foundation ile Save the Children arasında bölüştürülecek.
20 Kasım 2011, NtvSpor

Hasta çocuğu 16 derecede uyutun, burnu açılsın!

Nezle ve burun tıkanıklığının çaresi, sanıldığının aksine serin hava. Çocuklar hasta olduğunda evin ısısını yükseltmek, burunlarının daha da tıkanmasına ve iyileşmenin gecikmesine neden oluyor.

Türkiye'de yapılan çok yaygın bir yanlış var. Evlerimizin çok sıcak. Çocuklar hasta olduğunda; anne babalar, üşümeyi engellemek amacıyla ısıyı daha da yükseltiyorlar. Ancak bu uygulamanın değil faydası, çocukların iyileşme sürecine zararı bile oluyor.

Çocukların kaç derecede uyuması gerekiyor?
İlk iki ay dışında, tüm yaş grupları için ideal sıcaklık; gündüz 18-20, gece 16-18 derece. İlk günlerde bebekler kendi ısılarını düzenleyemedikleri için 24 dereceye kadar yükselebilir. İlerleyen haftalarda yavaş yavaş düşürerek, ikinci ayda 20 dereceye kadar iniyoruz. İdeal nem oranı ise %50.
Haberin Kaynaktaki Devamı İçin Tıklayınız...

Bebeklere bal yok

Bala Avrupa Birliği kriteri geliyor. Bu kapsamda ''bebeklere bal yedirmeyin'' uyarısı, bundan böyle etiketlerde yer alacak.

Sağlık Bakanlığı’nın ve doktorların alerjin maddeleri içermesi nedeniyle bir yaşından küçük bebeklere bal yedirilmemesi uyarısı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nca etiketlere taşınacak.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nca hazırlanarak görüşe açılan bal tebliği taslağına göre, bal etiketlerinde ''1 yaşından küçük çocuklara bal yedirilmemelidir'' ifadesi yer alacak.
Haberin Kaynaktaki Devamı İçin Tıklayınız...

Bu Baykuşu Kim Sevmez Ki!

Molla isimli baykuş yavrusu, sevilirken adete kendinden geçiyor.