31 Ekim 2011 Pazartesi

Kvitova 2. sıraya yükseldi

Kvitova 2. sıraya yükseldi

Wozniacki, kadınlar dünya sıralamasının zirvesindeki yerini korudu. İstanbul'da şampiyon olan Kvitova 2. sıraya yükseldi.

Danimarkalı Caroline Wozniacki, kadınlar teniste dünya sıralamasının zirvesindeki yerini bu hafta da korudu.

WTA'nın bugün yayımlanan listesine göre Wozniacki, 7485 puanla ilk sırada yer aldı.

KVİTOVA, DÜNYA SIRALAMASINDA 2. SIRAYA YÜKSELDİ
İstanbul'da düzenlenen TEB BNP Paribas WTA Championships dünya kadınlar tenis şampiyonasında, finalde Belarus'dan Victoria Azarenka'yı 2-1 yenerek şampiyon olan Çek Petra Kvitova 2. sıraya yükseldi.

Finalde yenilen Azarenka ise yılı dünya sıralamasında 3. sırada bitirirken, şampiyona öncesi 2. sırada bulunan Rus Maria Sharapova ise 4. sıraya geriledi.

Listede geçen sıralamada 7. olan Avustralyalı Samantha Stosur da 6'ıncı sıraya yükseldi.

Türk tenisçi Çağla Büyükakçay, 2 sıra düşerek WTA listesinin 210. sırasında yer aldı.

Listedeki ilk 10 isim, puanları ve bir önceki durumları şöyle:
1- (1) Caroline Wozniacki (Danimarka) 7485
2- (3) Petra Kvitova (Çek C.) 7370
3- (4) Victoria Azarenka (Belarus) 6520
4- (2) Maria Sharapova (Rusya) 6510
5- (5) Li Na (Çin) 5720
6- (7) Samantha Stosur (Avustralya) 5585
7- (6) Vera Zvonareva (Rusya) 5435
8- (8) Agnieszka Radwanska (Polonya) 5250
9- (9) Marion Bartoli (Fransa) 4710
10-(10) Andrea Petkovic (Almanya) 4580

31 Ekim 2011, NtvSpor

'Kurbanlığın gözlerine bakın'


Kurbanlık olarak seçilen hayvanın, sağlıklı olması gerektiğini belirten uzmanlar, iyi bir kurbanlığın gözünden tanınabileceğini söylüyor.
ÇANAKKALE - Türkiye'de Kurban Bayramı süresince yaklaşık 2 milyon kurban kesildiğini, bunun çok önemli kısmının koyun olduğunu belirten Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Feyzi Uğur, ''Tabii seçim ve kesim sırasındaki bilgisizlik nedeniyle, kurbanların yüzde 15 ile 20'lik bölümü heba oluyor. Dolayısıyla Kurban Bayramı'nın dini anlamının yanı sıra çok önemli ekonomik boyutu bulunmaktadır'' dedi.

Uğur, kurbanlık olarak seçilen hayvanın, her şeyden önce sağlıklı olması gerektiğini ifade ederek, ''Belge düzenlenmiş, kayıtları bulunan hayvanların kurbanlık olarak seçilmesi gerekiyor. Hayvanın sağlıklı olup olmadığının tespiti için değişik kontrol şekilleri vardır. Kurbanlığı alırken gözlerine bakın. Cansız bakan kurbanlığı almayın. Sağlıklı kurbanlık hareketli olur, baygın durmaz. Hayvanın memesini, burnunu ve üreme organlarını kontrol edin. Tüyleri parlak ve temiz hayvanlar seçilmeli'' diye konuştu.

Kurbanlık için ödenen bedelin karşılığında o hayvandan yeterli et alınmak istendiğini anlatan Uğur, şöyle devam etti: ''Bunun için alınacak hayvanın et durumunu belli eden bazı noktalar var. Biz bunlara 'kavram noktaları' diyoruz. Beline, duruşuna, ayaklarına ve genel vücut kondisyonuna, kuyruk sokumuna ve kuyruk bölgesine bakarak hayvanın etliliği ve yağlılığı tespit edilebilir. Sağrısı geniş ve düz, kısa ve doygun boyunlu, geniş sırtlı ve omuz yapısı daha gelişmiş hayvanlar seçilirse daha fazla et alınabilir. Türkiye bir hayvancılık bölgesi. Hayvanlarının büyük bir bölümü Doğu Anadolu Bölgesi'nden temin ediliyor. Hayvanların diğer bölgelere sevkiyatı sırasında da bazı hususlara dikkat edilmesi gerekiyor.''

''DİŞİ HAYVANLARI KESMEYİN''
Prof. Dr. Feyzi Uğur, dişi hayvanların sürüdeki devamlılık için önem taşıdığını, bu nedenle kesilmemesini tavsiye etti. ''Dişi hayvanları kesmemeye dikkat ediyoruz'' diyen Uğur, ''Türkiye'de son yıllarda hayvan sayısı azalmıştır. Bu azalma süreci bazı türlerde halen devam etmektedir. Dolayısıyla, Türkiye böyle bir tabloyla karşı karşıyayken dişi hayvanların kurbanlık olarak seçilmemesini özellikle istiyoruz. Kurbanlık olarak erkek olanı seçilirse, bu tür hayvanlardan daha fazla ve daha az yağlı et alabileceğimizi hatırlatmak isterim'' şeklinde konuştu.
31 Ekim 2011, NTVMSNBC

"Trabzonspor tarihinin en önemli maçına çıkacak"

UEFA Avrupa Şampiyonlar Ligi (B) Grubu'nda 2 Kasım Çarşamba günü sahasında Rusya'nın CSKA Moskova takımı ile karşı karşıya gelecek olan Trabzonspor'un genel sekreteri Hasan Yener, kulüp tarihinin en önemli maçına çıkacaklarını söyledi.

UEFA Avrupa Şampiyonlar Ligi (B) Grubu'nda 2 Kasım Çarşamba günü sahasında Rusya'nın CSKA Moskova takımı ile karşı karşıya gelecek olan Trabzonspor, tarihi karşılaşmaya odaklandı.
Kulüp genel sekreteri Hasan Yener, kendisine göre Trabzonspor'un CSKA Moskova maçıyla bugüne dek tarihindeki en önemli karşılaşmasına çıkacağını belirterek, kazanmaları halinde gruptan çıkma adına çok büyük avantaj elde edeceklerini kaydetti.
Çarşamba günü tarihi bir zafer daha yaşamak istediklerini anlatan Yener, ''Bu tür maçları sadece futbolcular ve teknik kadroyla değil, tüm camia ile kazanabiliriz. Bunun için seyirci desteği çok önemli. Hüseyin Avni Aker Stadı'nda Trabzonspor taraftarının galibiyetimizde en önemli etken olacağını düşünüyorum'' dedi.
Haberin Kaynaktaki Devamı İçin Tıklayınız...

'Van için Rock'tan 500 bin lira


Van'daki depremzedelere yardım için düzenlenen 'Van İçin Rock' konserinde, 500 bin lira toplandı.
İSTANBUL - 'Van İçin Rock' konserinde 500 bin lira toplandı. Konserin tertip komitesinden yapılan yazılı açıklamada, Van'da meydana gelen deprem sonrası müzisyenlerin en iyi yaptıkları şeyi, ürettikleri müziği arkalarına alarak Van'a destek için Küçükçiftlik Park'ta bir araya geldikleri belirtildi.

Konserde, Aylin Aslım, Mor ve Ötesi, Moğollar, Haluk Levent, Demir Demirkan, Emre Aydın, Feridun Düzağaç, Kurban, Model, Duman, Ogün Sanlısoy, Redd, Hayko Çepkin, Şebnem Ferah ve Yüksek Sadakat'in de bulunduğu 40 şarkıcı ve grubun ücretsiz sahne aldığı hatırlatıldı.

Açılışını Hayko Cepkin, kapanışını ise Şebnem Ferah'ın yaptığı organizasyonda, 584 kişinin gönüllü olarak çalıştığı ifade edildi.
31 Ekim 2011, NTVMSNBC

İstanbul'un şampiyonu Kvitova

İstanbul'da düzenlenen TEB BNP Paribas WTA Championships dünya kadınlar tenis şampiyonası tekler finalini 21 yaşındaki Çek Petra Kvitova (sağdaki) kazandı.
Haberin Kaynaktaki Devamı İçin Tıklayınız...