1 Kasım 2011 Salı

Akdeniz Oyunları'nın logosu 'Caretta caretta'

Akdeniz Oyunları'nın logosu 'Caretta caretta'
2013 Akdeniz Oyunları'nın logosu deniz kaplumbağası 'Caretta caretta' oldu. Akdeniz Oyunları Genel Koordinatörü Ali Yener, konuyla ilgili açıklamalarda bulunurken, organizasyona 24 ülkeden 3 bin 500'e yakın sporcunun mücadele edeceğini belirtti.
MEHMET MİRAS - MERSİN (NTVSPOR.NET) Akdeniz Oyunları Genel Koordinatörü Ali Yener, 2013 yılında yapılacak olan Akdeniz oyunları logosunu da öneriye açık olmak üzere Mersin’de yaşamlarını sürdüren deniz kaplumbağa Caretta Caretta olduğunu söyledi. Mersin kumsallarında üreme yapan bir çok ülkeden uluslararası bilim adamlarının Mersin’e gelerek bu canlıların yaşamlarını araştırıyor. 2013 Akdeniz oyunları Mersin için önemli bir fırsat olduğunu söyledi.
Yener, "2013 Akdeniz oyunlarına hazırlanması için inşaatların kısa bir süre sonra teker teker başlanacak. Herkesin taşın altına elini koyarak çalışmalara destek vermesini gerekir. Sportif ve konaklama tesisleri için yaklaşık 100 milyon euroluk bir harcamanın yapılacak" dedi.
Müsabakalar içerisinde okçuluk, atletizm, boks, plaj voleybolu futbol, golf, jimnastik, hentbol, halter ve güreşin içinde bulunduğu 2013 Akdeniz oyunları hazırlık kapsamında Mersin’de yapılan çalışmaların tüm Mersin merkez ve ilçelerini kapsadığımı kaydeden Yener, Akdeniz oyunları logosunu da öneriye açık olmak üzere 2013 Akdeniz oyunlarının Mersin ve bölgesinin olduğu kadar ilçelerinde önemli olduğunu kaydetti.
Haberin Kaynaktaki Devamı İçin Tıklayınız...
Su Kaplumbağası Bakımı İçin Tıklayınız...

"3'te 3 yapmak istiyoruz"

FIBA Kadınlar Avrupa Ligi'nde yarın İstanbul'da Uniqa Euroleasing Sopron'u ağırlayacak Fenerbahçe'de, takım idari menajeri Didem Akın, "3'te 3 yapmak istiyoruz" dedi.
FIBA Kadınlar Avrupa Ligi'nde yarın İstanbul'da Macaristan'ın Uniqa Euroleasing Sopron takımı ile karşılaşacak Fenerbahçe'de hedef 3'de 3 yapmak.
Fenerbahçe Kulübü'nün internet sitesinde takımın son durumunu değerlendiren Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımı İdari Menajeri Didem Akın, takımda sakat oyuncu bulunmadığını, her oyuncunun maça hazır olduğunu bildirdi.
Avrupa Ligi'nde her maçın önemli olduğunu vurgulayan Akın, ''Bizler her maçın ve her sayının özellikle Avrupa'da büyük önem taşıdığını biliyoruz. Aldığımız galibiyetler ve attığımız sayılar bizleri play-off hedefimize biraz daha yaklaştırıyor. Yarın oynayacağımız karşılaşma kendi evimizde olacağı için artı bir öneme sahip. Kendi evimizde kendi taraftarımız önünde rakibe karşı daha etkili oluyoruz. Taraftarımızın gücü ortada, her maçı almamızı sağlayabilecek enerjiye sahipler. Onların enerjisi takımın da motivasyonunu arttırıyor. Bu maçtan da galip gelerek 3'te 3 yapmak istiyoruz. Takımımızda sakat oyuncu bulunmuyor. Her oyuncumuz sahada mücadele edebilecek ve takımı için gerekeni yapabilecek bir durumda. Bu maçta taraftarlarımız bizi yalnız bırakmasınlar ve hep beraber Fenerbahçe'nin gücünü rakibimize gösterelim. Taraftarlarımızla tek yürek olursak yenemeyeceğimiz takım yok.'' dedi.
Fenerbahçe B Grubu'nda yaptığı ilk iki maçta, Polonya temsilcisi Polkowice'yi 86-66 ve İtalyan ekip Beretta Famila'yı 70-65 yenmişti.
1 Kasım 2011, NtvSpor

''Türkiye'de beklentilerimizi çok aştık''

''Türkiye'de beklentilerimizi çok aştık''

WTA Başkanı Stacey Allaster, İstanbul'da yapılan TEB BNP Paribas WTA Championships dünya kadınlar tenis şampiyonasından övgüyle söz ederek, ''Türkiye'de beklentilerimizi çok aştık'' dedi.
Sinan Erdem Spor Salonu'nda düzenlediği basın toplantısında şampiyonayı ve sezonu değerlendiren WTA Başkanı Stacey Allaster, İstanbul'da seyircilerin ilgisi nedeniyle bütün hafta yüzünün güldüğünü belirtti.
Allaster, ''Türkiye tenisi seviyor. WTA da Türkiye'yi seviyor. Şampiyonaya gelen herkese teşekkür ediyorum. WTA Championships en parlak günlerini yaşıyor'' dedi.
İstanbul'da düzenlenen ilk şampiyonanın hem sporcular hem de kadın tenisi için inanılmaz bir turnuva olduğu kaydeden Allaster, ''Şampiyonayı buraya getiren Türk Hükümeti ile Gençlik ve Spor Bakanlığı'na katkıları için teşekkür ediyorum. Türkiye, sezon sonu şampiyonasına müthiş bir ev sahipliği yaptı. Bizim şampiyonamızı ilerletti. 2012 yılında buraya gelmeyi iple çekiyoruz'' diye konuştu.
Haberin Kaynaktaki Devamı İçin Tıklayınız...

Üniversitelilerden Van'a kan


Gençlik Platformu ve Türk Kızılayı iş birliğiyle, Van'da meydana gelen depremde yaralananlar için üniversitelerde düzenlenen kan bağışı kampanyası sürüyor.
İSTANBUL - Gençlik Platformu Başkanı İsmail Hilmi Adıgüzel, Van'daki yaralılar için kan bağışında bulunmanın sevindirici olduğunu belirterek, ''Birçok öğrenci, kan bağışı kampanyasının Van'daki depremzedeler için olduğunu duyunca olaya başka bir açıdan bakarak bizimle birlikte oldular'' dedi.

Projeyi, ''Kızılayın kanına can katıyoruz'' sloganıyla başlattıklarını dile getiren Adıgüzel, kampanyanın üniversitelerde yoğun ilgi gördüğünü söyledi.

Adıgüzel, kampanyaya İstanbul, Doğuş, İstanbul Bilgi, Kastamonu, Uşak, Kocaeli, Celal Bayar ve Adnan Menderes Üniversitesi gibi 60'a yakın üniversiteden öğrencilerin katıldığını aktararak, çok sıcak bir ilginin olduğunu ifade etti.
Haberin Kaynaktaki Devamı İçin Tıklayınız...