21 Kasım 2011 Pazartesi

Trabzonspor, Devler Ligi'nde Inter'i ağırlıyor

Trabzonspor, Devler Ligi'nde Inter'i ağırlıyor
UEFA Avrupa Şampiyonlar Ligi (B) Grubu 5. maçında sahasında İtalya'nın Inter takımı ile yarın saat 21: 45'te karşılaşacak olan Trabzonspor, rakibini yenerek gruptan çıkma konusunda avantaj sağlamaya çalışacak.


UEFA Avrupa Şampiyonlar Ligi (B) Grubu 5. maçında sahasında İtalya'nın Inter takımı ile yarın karşılaşacak.

Hüseyin Avni Aker Stadı'nda yarın saat 21:45'te başlayacak karşılaşmayı hakem Martin Atkinson yönetecek. Bu kritik karşılaşma Star TV'den canlı yayınlanacak.
Grupta 5 puan ile aynı puanda bulunduğu CSKA Moskova'nın arkasında averajla 3. sırada yer alan bordo-mavililer, Fransa'nın Lille takımı ile deplasmanda yapacağı son maç öncesi puan kaybetmek istemiyor.
28 yıl sonra Hüseyin Avni Aker Stadı'nda Inter'i konuk edecek olan bordo-mavililerde Vittek ve Tayfun'un sakatlığı bulunuyor. Daha önceki takımı Bursaspor'da Avrupa Kupası maçı oynayan Volkan Şen de statü gereği bu karşılaşmada görev alamayacak.
MUHTEMEL 11
Trabzonspor'un yarınki karşılaşmaya Tolga, Celustka, Giray, Glowacki, Cech, Serkan, Colman, Zokora, Alanzinho, Halil ve Burak 11'i ile çıkması bekleniyor.

21 Kasım 2011, NtvSpor

Beşiktaş'tan Fadime Suna'ya ödül

Beşiktaş Kulübü, Çin'de düzenlenen Dünya Üniversitelerarası Atletizm Şampiyonası'nda şampiyon olarak büyük bir başarıya imza atan Fadime Suna'yı ödüllendirdi.
Beşiktaş'tan Fadime Suna'ya ödül
Beşiktaş Kulübü, Çin'de düzenlenen Dünya Üniversitelerarası Atletizm Şampiyonası'nda şampiyon olarak büyük bir başarıya imza atan Fadime Suna'yı ödüllendirdi.

Akaretler'deki kulüp binasında Futbol Komitesi Üyesi, Sponsorluklar, Amatör Şubeler, Yatırımlar ve Derneklerden Sorumlu Üye Doğan Küçükemre ile bir araya gelen Fadime Suna'ya başarısı nedeniyle çeşitli hediyeler verildi. Ayrıca sponsor olan Avea firması da Beşiktaşlı sporcuya bir adet akıllı telefon hediye etti.
21 Kasım 2011, NtvSpor

Depremden kurtulup Türkiye Şampiyonu oldu

Çorum'da yapılan Türkiye Gençler Halter Şampiyonası'nda, Vanlı depremzede sporcu Şevket Kardeş, 56 kiloda şampiyon oldu.
Depremden kurtulup Türkiye Şampiyonu oldu
Çorum'da yapılan Türkiye Gençler Halter Şampiyonası'nda, Vanlı depremzede sporcu Şevket Kardeş, 56 kiloda şampiyon oldu.

"HER ŞEYE RAĞMEN MOTİVASYONUMU BOZMADIM"
Van Azim İhtisas Spor Kulübü sporcusu olan Şevket Kardeş, Van'da meydana gelen ve yüzlerce insanın hayatını kaybettiği 7.2'lik depremi yaşadı. Kardeş, her şeye rağmen motivasyonunu bozmayarak Çorum'da yapılan şampiyonada koparmada 100, silkmede de ise 115 kilo ağırlığı kaldırarak kilosunda birinci oldu.

Van'daki depremde büyük acılar yaşadıklarını belirten Kardeş, Evlerimiz yıkıldı, yakınlarımız göçük altında kaldı ama ben yılmadım. Depremde amcam ve ailesi de göçük altında kalarak vefat etti. Üzüntümüz çok büyüktü'' dedi.

''ACIMI KALBİME GÖMDÜM''
Çorum'daki şampiyonaya Van'da çok iyi hazırlandığını ifade eden genç şampiyon, ''Ailemden vefat edenlerin olması ile adete yıkıldım. Tüm bunlara rağmen acımı kalbime gömerek Türkiye şampiyonası hazırlıklarımı aksatmadım. Şampiyonada kilomda Türkiye şampiyonu oldum. Bu başarıyı depremde hayatını kaybedenlere hediye ediyorum'' diye konuştu.

Şevket Kardeş, elde ettiği başarının ardından hedeflerini de büyüttüğünü dile getirerek, bundan sonra uluslararası arenada Türkiye'ye şampiyonluklar kazandırmak isteğini kaydetti.
21 Kasım 2011, NtvSpor

''Çok zorlu bir deplasman maçı olacak''

EuroChallange Kupası'nda Belarus temsilcisi Minsk ile deplasmanda karşılaşacak olan Türk Telekom'un başantrenörü Timuçin Meriç, gruptaki şanslarını artırmak istediklerini belirterek, ''Çok zorlu bir deplasman maçı olacak'' dedi.

"İDDİAMIZI SÜRDÜRMEK İSTİYORUZ"
Karşıyaka ve Telekom Baskets Bonn karşısında alınan yenilgilerin ardından Minsk maçının daha büyük önem kazandığını vurgulayan Meriç, ''Çok zorlu bir deplasman maçı olacak. Bu maçı kazanıp, iddiamızı sürdürmek istiyoruz. Avrupa'da yolumuza devam etmek istiyorsak, Türkiye'ye galibiyetle dönmemiz gerekiyor'' diye konuştu.

Alman temsilcisi karşısında alınan şok yenilgiye rağmen çabuk toparlanan başkent ekibi, Beko Basketbol Ligi'nin 6. hafta mücadelesinde evinde Mersin Büyükşehir Belediye'yi 88-80 yenmeyi bildi.

Mehmet Okur'un 21 sayı 10 ribaunt ve 3 asistle oynadığı karşılaşmayı değerlendiren Timuçin Meriç, ''Galibiyete rağmen takımda bazı eksiklerimizi acilen gidermemiz gerekiyor. Yine de galibiyet için herkese teşekkür ediyorum'' ifadesini kullandı.
Haberin Kaynaktaki Devamı İçin Tıklayınız...

Beşiktaş Milangaz'ın rakibi BG Göttingen

Beşiktaş Milangaz'ın rakibi BG Göttingen
Beşiktaş Milangaz Erkek Basketbol Takımı, EuroChallenge Kupası B Grubu üçüncü maçında yarın İstanbul'da Almanya'nın BG Göttingen takımı ile karşılaşacak.

Beşiktaş Milangaz Erkek Basketbol Takımı, EuroChallenge Kupası B Grubu üçüncü maçında yarın İstanbul'da Almanya'nın BG Göttingen takımını ağırlayacak.
Beşiktaş Milangaz Arena'da oynanacak karşılaşma saat 20.00'de başlayacak.
İlk maçında Hollanda'nın ZZ Leiden 86-58, ikinci maçında ise Gürcistan'ın Armia ekibini 103-82'lik skorla geçen siyah-beyazlı takım, grubunda 4 puanla lider durumda bulunuyor.
Grupta yaptığı iki karşılaşmayı da kaybeden BG Göttingen ise son sırada yer alıyor.
21 Kasım 2011, NtvSpor

Ustaoğlu'ndan taraftara çağrı

FIBA Erkekler EuroChallenge Kupası G Grubu'nda yarın Almanya'dan Telekom Baskets Bonn'u konuk edecek Pınar Karşıyaka'nın basın sözcüsü Tamer Ustaoğlu, taraftara çağrıda bulundu.Basketbolda, FIBA Erkekler EuroChallenge Kupası (G) Grubu'nda yarın Almanya'dan Telekom Baskets Bonn'u konuk edecek Pınar Karşıyaka'nın basın sözcüsü Tamer Ustaoğlu, ''Taraftarımızı her zamanki gibi yanımızda görmek istiyoruz'' dedi.
Haberin Kaynaktaki Devamı İçin Tıklayınız...

"Bu sezonki en zor maçımıza çıkacağız"

Galatasaray Medical Park Kadın Basketbol Takımı Başantrenörü Ceyhun Yıldızoğlu, FIBA Avrupa Lig'inde 23 Kasım Çarşamba günü İstanbul'da İspanya'nın Ros Casares ekibine karşı bu sezonki en zor maçlarına çıkacaklarını belirterek, sarı-kırmızılı taraftarlardan destek çağrısında bulundu.
Haberin Kaynaktaki Devamı İçin Tıklayınız...

"Arda ve Reyes teknik direktörü kurtardı"

İspanyol spor gazeteleri, La Liga'nın 13. haftasında sahasında oynadığı maçta Levante'yi 3-2 yenen Atletico Madrid'in en iyisi olarak Arda Turan'ı gösterdi. AS gazetesi, ''Arda ve Reyes teknik direktörü kurtardı'' başlığını kullandı.
İspanyol spor gazeteleri, La Liga'nın 13. haftasında sahasında oynadığı maçta Levante'yi 3-2 yenen Atletico Madrid'in en iyisi olarak Arda Turan'ı gösterdi.
Tek dört yıldızı Arda'ya veren ve Türk futbolcuyu maçın en iyi oyuncusu seçen El Mundo Depeortivo gazetesi ''Mükemmel bir maç çıkaran Arda Turan, Atletico'nun hücumunun motoru oldu'' ifadelerini kullandı. Yapılan yorumda ''İlk dakikadan itibaren hiperaktif gözüktü. Son topa kadar savaştı, hemen sarı kartı da bundan gördü ve Atletico'nun en iyi oyunlarına imzasını attı. Ortasahada tam bir özgürlüğe sahipti ve Atletico'nun tehlikeli ataklarını yaratmak için her iki kanata da geçti. Levante'nin defans oyuncularını deliye döndürdü'' denildi.
''Arda ve Reyes teknik direktörü kurtardı'' başlığı atan AS gazetesi de, maçın yıldızı olarak öne çıkardığı Arda için ''Atletico'nun en güvenilir futbolcusu olarak yerini sağlamlaştırdı. Takımının en ihtiyaç duyduğu anda skoru 2-1'i yaptırdı. Türk futbolcu, parıldadı'' diye yazdı.
Marca gazetesi ise puanını 16'ya çıkartarak 9. sıraya yükselen Atletico Madrid'in ''drama dönüşecek gibi gözüken maçta sadece bir güven oyu aldığını'' savundu.
21 Kasım 2011, NtvSpor

Türkiye'nin en kaliteli petrolü bulundu

Batman'ın Kozluk İlçesi yakınlarındaki Garzan Bölgesi'nde bulunan Köseler-2 kuyusunda yapılan sondaj çalışmaları sonunda yüksek graviteli petrol bulundu. Yetkililer, ilk kez bu kadar kaliteli petrol çıkardıklarını söyledi.
BATMAN - Batman'ın Kozluk İlçesi yakınlarından geçen Garzan Çayı bitişiğinde 4.5 ay önce TPAO tarafından açılan Köseler-2 kuyusunda sondaj çalışması yapan TPIC ekibi, 3 bin 850 metrede artezyen halinde kaliteli petrol bulunduğu öğrenildi.

Yaklaşık 2 yıl önce aynı bölgede açılan Köseler Kuyusu'nda az oranda petrolün çıkması üzerine, TPAO'nun yan kuruluşu olan TPIC tarafından aynı bölgede ve yaklaşık 2 kilometre mesafede açtığı Köseler-2 Kuyusu'nda kaliteli petrol rezervine ulaşıldı.

Köseler-2 kuyusunda 3 bin 850 metrede kaliteli petrol rezervine ulaşan TPIC çalışanları, bugüne kadar ilk kez bu kadar kaliteli bir petrol çıkardıklarını söyledi. Bölgede bugüne kadar en kaliteli olarak 32 graviteli petrol çıkarıldığını hatırlatan TPIC çalışanları, "Rafinajı yapılmadan bile kullanılabilir durumdaki petrolün içinde az oranda doğalgaz da var. Türkiye'de en yüksek graviteli petrolün Köseler-2 kuyusundü bulunduğunu söyleyebiliriz. İlk saptamalara göre Kerkük petrolü değerindeki petrolü bulmanın sevinci içindeyiz. Sondaj takımı sıkıştığı için kuyuda çalışmalar biraz gecikti" dedi.
Haberin Kaynaktaki Devamı İçin Tıklayınız...

Trabzonspor'un efsaneleri buluştu

Trabzonspor'un efsaneleri buluştu
14 Eylül 1983 tarihinde, Inter karşısında büyük bir zafere imza atan Trabzonspor'un efsane kadrosu bir araya geldi.
Trabzonspor'un, UEFA Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde sahasında konuk edeceği İtalyan ekibi Inter'i 28 yıl önce 1-0 yendiği maçta forma giyenlerin de aralarında yer aldığı bazı efsanevi oyuncular, bir araya geldi.
14 Eylül 1983 tarihinde, Hüseyin Avni Aker Stadı'nda, rakibi Inter karşısında büyük bir zafere imza atan bordo-mavili takımın kadrosunda bulunan Şenol Güneş, Hasan Şengün (Dobi Hasan), Hasan Vezir, Necati, Turgay, Levent gibi oyuncuların da yer aldığı futbolcular, Varlıbaş Alışveriş Merkezi organizatörlüğünde bir araya gelerek taraftarlarla buluştu.
TARAFTARA ÇAĞRI
Güneş, bu yıl, ligin farklı olduğunu belirterek, ''Şampiyonlar Ligi maçları da oynadığımızdan dolayı yoğun bir tempo var. 3 günde bir maç oynuyoruz. Taraftarlarımıza özellikle Şampiyonlar Ligi maçlarındaki desteği için teşekkür ederim. Onların gücüyle ayakta kalıyoruz. Sayımız ve heyecanımızın fazla olması Türkiye ve dünyanın ilgisini çekiyor. Bugün marka değeri olan Trabzonspor, dünyada ses getirmeye başlamıştır. Bunlar bugünün imkanları içerisinde güzeldir ama yeterli değil. Sizlere daha layık bir Trabzonspor yaratmak için uğraşacağız'' diye konuştu.

Konuşmaların ardından 28 yıl önceki İnter maçının golünü atan Tuncay Soyak, attığı golü anlattıktan sonra taraftarlardan büyük alkış aldı.
Haberin Kaynaktaki Tam Metni İçin Tıklayınız...