25 Ekim 2011 Salı

Fethiyeli pazarcılar, depremzedelere yardım kampanyası başlattı

Fethiyeli pazarcılar, depremzedelere yardım kampanyası başlattı


MUĞLA (CİHAN)- Muğla’nın Fethiye ilçesindeki pazarcılar, Van’daki depremzedelerin ihtiyaçlarını gidermek için 5 bin parça kıyafet ve tekstil    malzemesi topladı
               Haberin Devamı İçin Tıklayınız...

Manavagat Belediyesi, depremle sarsılan Van için yardım kampanyası başlattı

Manavagat Belediyesi, depremle sarsılan Van için yardım kampanyası başlattı
Belediye Başkan Vekili Sema Ecevitoğlu



ANTALYA (CİHAN)- Antalya'nın Manavgat Belediyesi, depremle sarsılan Van'da yaraların sarılması için yardım kampanyası başlattı
Haberin Devamı İçin Tıklayınız...

Kahvaltı yapmıyor musunuz?



Mevlana Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu Beslenme Diyetetik Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Akman, obezler üzerinde yapılan pek çok çalışmada özellikle kahvaltı öğününün atlandığının belirlendiğini, öğün atlamanın özelikle bir sonraki öğünde aşırı enerji alımını tetiklediğini bildirdi.


Kahvaltı yapmıyor musunuz?
Yrd. Doç. Dr. Akman, şişmanlığın, bedenin yağ kütlesinin yağsız kütleye oranın aşırı artması sonucu boya göre ağırlığın arzu edilen düzeyin üzerine çıkması olduğunu söyledi.
Beden ağırlığının arzu edilenin yüzde 20'sinin üzerine çıkmasının hipertansiyon, koroner kalp hastalığı gibi rahatsızlıklara davetiye çıkardığını, beden ağırlığının daha da artmasının bazı kanser türleri için risk faktörü olduğunu belirten Akman, ''Aşırı şişmanlık solunum güçlüğüne de neden oluyor. Dünya genelinde olduğu gibi obezite görülme sıklığı ülkemizde de sürekli artış göstermektedir'' dedi.
Şişmanlığın oluşumunda kalıtımsal ve çevresel faktörlerin rol aldığını kaydeden Akman, enerji alımının uzun süre harcanandan çok olması sonucu ortaya çıkan şişmanlıkta enerji alımının fazlalığını aşırı yeme, daha çok şekerli ve yağlı besinleri tercih etme, öğün atlama gibi nedenlere dayandığını ifade etti.
Öğünler kilo kontrolünde önemli
Özellikle kahvaltı öğününün atlandığına dikkati çeken Akman, şunları kaydetti:
''Obezler üzerinde yapılan pek çok çalışmada özellikle kahvaltı öğünün atlandığı belirlenmiştir. Öğün atlama özellikle bir sonraki öğünde aşırı enerji alımını tetiklemektedir. Konya'da obez kadınlar üzerinde yapılan bir çalışmada da bu yönde sonuçlar elde edilmiştir. Söz konusu araştırma sonuçlarına göre, şişman kadınların yüzde 57.5'inin kahvaltı, yüzde 42.5'inin ise öğle öğününü atladıkları belirlenmiştir. Bir anda alınan aşırı besin öğelerinin enerjiye dönüşümünde görev alan hormon ve enzimlerin metabolik düzeni bozulmaktadır. Bu nedenle alınan fazla enerjinin yağ olarak depolanma yüzdesi de artmaktadır.''
Obeziteden korunulması için bol su içilmesi, kullanılan yağ ve tuz miktarına dikkat edilmesi gerektiğini ifade eden Akman, özellikle ilaç tedavisinde mutlaka uzmanlardan destek alınması gerektiğini bildirdi.
25 Ekim 2011, StarGündem

Şenol Güneş: Depremzedeler için üzerimize düşen sorumluluğu yerine getireceğiz

TRABZON (CİHAN)- Trabzonspor Teknik Direktöre Şenol Güneş, depremzedelerin acılarının hafifletilmesi için kulüp olarak üzerilerine düşen sorumluluğu yerine getireceklerini söyledi
TRABZON (CİHAN)- Trabzonspor Teknik Direktöre Şenol Güneş, depremzedelerin acılarının hafifletilmesi için kulüp olarak üzerilerine düşen sorumluluğu yerine getireceklerini söyledi.
Güneş, bordo-mavili kulübün internet sitesinden yaptığı açıklamada, Van depreminde hayatını kaybeden vatandaşlar için başsağlığı dileğinde bulundu.
Geride kalan depremzedelerin acılarının hafifletilmesi ve yaralarının sarılmasının tüm ülkenin elbirliğiyle mümkün olduğuna işaret eden tecrübeli teknik adam, bu konuda kulüp ve oyuncular olarak üzerilerine düşen sorumluluğu yerine getireceklerinin de altını çizdi.
Türkiye’nin terör nedeniyle zor günler geçirdiği bir dönemde afetlerin en büyüğü olan depremle de karşılaşmasının herkes gibi kendilerini de fazlasıyla üzdüğünü belirten başarılı teknik adam, “Bu vesileyle Van ve çevresinde meydana gelen depremde yaşamını yitiren vatandaşlarımıza Yüce Allah’tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı, yaralı kardeşlerimize de acil şifalar diliyoruz. Bu acıların üstesinden en kısa sürede gelebilmek adına hep birlikte hareket ederek üzerimize düşen sorumluluğu göstermeliyiz. Trabzonspor olarak oradaki vatandaşlarımıza her türlü yardıma ve desteğe hazırız. Elimizden geleni yapmak için üstün gayret sarf diyoruz.” dedi.
Trabzonspor’u ulaştığı başarılara getiren en temel unsurun birliktelik olduğuna da değinen Güneş, şöyle devam etti;
“Yönetim, teknik heyet, futbolcu, taraftar ve medya başta olmak üzere camiamızın içindeki tüm unsurlar elele verdiğinde çok daha büyük başarılara ulaşacağımız açıktır. Bu ortamı parçalamak isteyenlere izin vermemeliyiz. Başta Başkanımız olmak üzere tüm yönetim kurulumuz takımımızın başarısı ve kulübümüzün daha sağlam temellere oturması adına ellerinden gelen azami çabayı göstermektedir. Kulübün işleyişiyle ilgili kararlar yönetimimiz tarafından alınmakta, bizler tarafından uygulanmaktadır. Sağlıklı olan da budur. Yönetimimiz daha önce görevde bulunanların hizmetlerine yenilerini katmakta, farklı projeler hayata geçirmekte ve başarılı işlere imza atmaktadır. Bugün Trabzonspor başarılıysa, bu tamamıyla başkanımızla yönetim kurulumuzun idari anlayışı ve bizlere verdikleri destekle doğru orantılıdır. Biz çalışanların görevi ise yönetim kurulumuzun kararlarını hayata geçirmektir.”

“YOĞUN MAÇ TRAFİĞİ BİZİ ZORLADI”

Takım olarak beklenen ve hedeflenen sonuçlardan daha azına ulaştıklarını da dile getiren başarılı hoca, sözlerini, “Bunun sebepleri arasında sürekli farklı kulvarlarda üst üste müsabakalar oynamamızın etkisi büyük. Özellikle ilk devrenin sonuna kadar taraftarlarımızdan her zaman olduğu gibi sabırla bizi desteklemelerini ve takıma, oyunculara sahip çıkmalarını bekliyoruz. Hedefimiz devre arasına kadar özellikle ligi en az kayıpla kapatıp arayı iyi şekilde değerlendirmek olacaktır. Hep birlikte sabırlı olup, hoşgörülü davranmalı ve devre arasını beklemeliyiz. Oyuncularımızın iyi niyeti ve çalışma arzularında hiçbir eksiklik görmüyoruz. Onlar da ellerinden gelenin en iyisini takım için vermeye çalışıyorlar. Bu görüşler doğrultusunda tüm taraftarlarımızı Antalyaspor maçında yanımızda görmek istiyoruz.” diyerek tamamladı

25 Ekim 2011, StarGündem, Fotoğraf Kaynağı: Netkeyfim


"Trabzonspor Kulübü, depremzedeler için 10 prefabrik ev yapacak" haberi için tıklayınız...

Adıyaman'dan Van'a 100 STK ile Kardeşlik Konvoyu

Adıyaman'da 100'ün üzerinde sivil toplum kuruluşunu içerisinde barındıran Adıyaman Sivil Toplum Kuruluşları Platformu tarafından ortak kampanya düzenlendi.

Adıyaman'da ki STK'ların büyük çoğunluğu Van'da ki depremzedeler için ortak kampanya başlatarak, yardımları tek elden toplayacak. STK'lar adına tüm yardımlar Adıyaman İnsani Yardım Derneği'nde (YADER) toplanacak.

Adıyaman Sivil Toplum Kuruluşları Platformu adına basın açıklaması yapan Ensar Vakfı Adıyaman Şube Başkanı Mehmet Altındal adına 'Adıyaman'dan Van'a Kardeşlik Konvoyu' kampanyası başlattıklarını açıkladı.

Mehmet Altındal konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Yeryüzünde bütün insanlık zaman zaman bu tür felaketleri yaşamaktadır. Meydana gelen deprem Van ilimiz ve Erciş ilçemizde büyük bir felakete yol açmıştır. Burada yaşayan kardeşlerimiz zor saatler ve zor günler geçirmektedir. Bu bağlamda gün bu gündür. Gün kardeşlik günüdür. Gün dayanışma günüdür. Gün acıları paylaşma günüdür. Gün enkazlardan, yıkıntılardan gelen çığlığa ses verme günüdür. Yaralara merhem olma günüdür. Gün insanlığımızın Van Depremi ile imtihan günüdür. Gün kardeşlerimize el uzatma günüdür. Bu nedenle Adıyaman'daki tüm sivil toplum kuruluşları olarak harekete geçtik. Şu an orada büyük bir acı daha yaşanıyor ve kardeşlerimizin bu acılarını hafifletme ve kardeşliğimizi gösterme adına Adıyaman'dan Van'a Kardeşlik Konvoyu kampanyası düzenliyoruz. Bu bölgeye son dönemlerde unutulan veya ortadan kaldırılmaya çalışılan kardeşliğimizi diriltmeye hem ellerimiz hem de yüreğimiz dolu gideceğiz. Bu fay hattındaki kırılmalar öyle umuyoruz ki, kardeşliğimizde meydana gelen fay kırılmalarını onarmaya vesile olacaktır. Adıyaman sivil toplum kuruluşları platformu olarak Adıyamanlı kardeşlerimizi bu bölge için seferber olmaya davet ediyoruz. Adıyamanlı kardeşlerimiz bölgeye gönderilmek üzere; kullanılmamış ve temiz giysi, battaniye, çadır, branda, dayanıklı hazır gıda, çocuk bezi, çocuk maması, ilaç bağışında bulunabilirler. Acil temiz su ihtiyacından dolayı Adıyaman'daki her öğrenciyi Van'daki her öğrenciye 1 şişe su göndermeye davet ediyoruz. Ayrıca kardeşlerimizin kan merkezleri aracılığı ile kan bağışında bulunmaları da yaralılar için aciliyet gerektiriyor" dedi.

25 Ekim 2011, Haber365

ALES'e Başvuru Süresi Uzatıldı

ÖSYM Başkanlığı, 2011-ALES Sonbahar Dönemi başvuru süresi ile ilgili olarak sınav ücretini bankaya yatıran ancak başvurusunu yapamayan adaylara 27 Ekim 2011'e kadar süre tanındığını bildirdi.

ÖSYM Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada, 10 Ekim 2011 tarihinde başlayan 2011-ALES Sonbahar Dönemi Sınavı'na başvuru işlemlerinin 19 Ekim tarihinde tamamlandığı belirtildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
''Bu tarihler arasında sınav ücretini bankaya yatıran ancak başvurusunu yapamayan adaylar, 25 Ekim saat 14.00'ten itibaren başvuru merkezlerinden veya internet üzerinden bireysel başvuru hakkı olan adaylar ÖSYM'nin http://ais.osym.gov.tr internet adresinden, sınava başvurularını yapabileceklerdir.
Bu süre başvuru merkezinden başvuru yapacak adaylar için 27 Ekim mesai bitiminde, bireysel olarak başvuru yapacak adaylar için 27 Ekim saat 23.59'da sona erecektir.''

25 Ekim 2011, Haber365

Afrika'nın bisküvilik unu Sivas'tan gidiyor

Türkiye İşadamları ve Sanayicileri Konfede-rasyonu'nun (TUSKON) Afrika gezileri işadamlarına yeni ihracat alanları açtı. Sivaslı işadamı Ayhan Arkoç, Amerika, Rusya, Macaristan ve Kazakistan'dan ithal ettiği ekmeklik unu Afrika ve Uzakdoğu ülkelerine ihraç ediyor.




Ayrıca bölgedeki düşük özlü unu da bisküvi yapımında kullanılmak üzere Afrika'ya gönderiyor. Ayserbark Tarım Ürünleri Müdürü Ayhan Arkoç, TUSKON'un Afrika gezilerinde bölgeyi tanıma imkânı bulduklarını söyledi. Arkoç, ABD, Rusya, Macaristan ve Kazakistan'dan ithal ettiği unları, Sivasbeyi ve İlbeyli markalarıyla Afrika ve Uzakdoğu pazarına ihraç ediyor. Arkoç, çiftçinin elinde kalan özü düşük unları da Afrika'nın Gana ve Senegal gibi ülkelerine ihraç ettiklerini belirtiyor. Aylık 2 bin ton un ihracatı gerçekleştirdiklerini söyleyen Arkoç, SNI belgesini aldıktan sonra Endonezya'ya ihracat yapmaya başlayacaklarını ifade etti. Arkoç, Singapur ve Filipinler'e ihracat için görüşmeler yaptıklarını kaydetti.


25 Ekim 2011, Zaman