16 Kasım 2011 Çarşamba

"Mesut dünyanın en iyi oyuncularından birisi"

Almanya'nın 3-0 kıazandığı hazırlık karşılaşması sonrası basın toplantısı düzenleyen Hollanda Milli Takım Teknik Direktörü Bert van Marwijk, Mesut Özil'in dünyanın en iyi oyuncularından biri olduğunu söyledi.
Bild gazetesi, Hollanda Milli Takım Teknik Direktörü Bert van Marwijk'in Hamburg kentinde oynanan maçın ardından yaptığı açıklamada, ''Almanya dünyanın en iyi oyuncularından birine sahip; Özil'' şeklinde konuştuğunu yazdı.
Haberin Kaynaktaki Tam Metni İçin Tıklayınız...

Mourinho'dan, Nuri Şahin'e özel terapi

Mourinho'dan, Nuri Şahin'e özel terapi
İspanyol spor gazetesi Marca, Real Madrid Teknik Direktörü Jose Mourinho'nun, milli futbolcu Nuri Şahin'e ''özel terapi'' yaptığını yazdı.
Marca'da geniş yer alan haberde, Mourinho'nun neredeyse hergün antreman öncesinde Nuri ile özel konuştuğu ve Türk futbolcuyu ''cesaretlendirip, moral verdiği'' ileri sürüldü. Real Madrid'in bu sezonki yıldız transferi olmasına rağmen sakatlıklardan dolayı henüz kendini gösterme şansını bulamayan Nuri'nin, en kısa zamanda takımın stratejisine uyum sağlaması için Türk futbolcuyla özel ilgilendiği belirtilen Mourinho'nun, aynı zamanda Nuri'nin futboluna yeni özellikler katmak istediği de ifade edildi.
Haberin Kaynaktaki Tam Metni İçin Tıklayınız...

Galatasaray MP, Barcelona'yı ağırlıyor

Galatasaray MP, Barcelona'yı ağırlıyor
Galatasaray Medical Park Erkek Basketbol Takımı, THY Avrupa Ligi D Grubu'ndaki 5. maçında yarın İstanbul'da İspanyol temsilcisi Barcelona Regal ile karşılaşacak.

Abdi İpekçi Spor Salonu'nda saat 20.00'de başlayacak karşılaşma NTV Spor'dan canlı yayınlanacak.

Galatasaray Medical Park Erkek Basketbol Takımı, THY Avrupa Ligi D Grubu'ndaki 5. maçında yarın İstanbul'da İspanyol temsilcisi Barcelona Regal ile karşılaşacak.
Abdi İpekçi Spor Salonu'nda saat 20.00'de başlayacak karşılaşma NTV Spor'dan canlı yayınlanacak.
D Grubu'nda geride kalan 4 hafta sonunda Barcelona Regal namağlup liderlik koltuğunda otururken, 2 galibiyet, 2 yenilgisi olan Galatasaray Medical Park ise averajla 3. sırada bulunuyor.
THY Avrupa Ligi D Grubu'nda puan durumu şöyle:


16 Kasım 2011, NtvSpor

Büyük Hesaplaşma

Dünyanın gelmiş geçmiş en büyük sporcularından Orta Sıklet ( en zoru ) Kıtalararası Dünya Şampiyonu Selçuk Aydın,26 Kasım Cumartesi Günü Dünya Şampiyonası Kemer Koruma Maçı'nda Trabzon'da rakibi Jo Jo Dan'ı ağırlıyacak...



Selçuk Aydın İle İlgili Detaylı Bilgilere Ulaşmak İçin Tıklayınız...

Mesut 'tan bir gol bir de asist - Video



Ahmet Kaya ölümünün 11'inci yılında anıldı

Ahmet Kaya, bundan tam 11 yıl önce bugün 16 Kasım 2000 tarihinde, geçirdiği kalp krizi ile hayata gözlerini yumdu.

İşte, ülkede hep tartışmalarla hatırlanan ama yaptığı müzikle de herkesin büyük beğenisini toplayan Ahmet Kaya’nın hayat hikayesi…
Haberin Kaynaktaki Devamı İçin Tıklayınız...
Yorum: Hiç Kürtlükle alakası olmayan bizim gibi insanlar...Öz ve öz Türkler için bile anlaşılır şarkılar yaptı...Bizim de yüreğimize dokundu...Haksızlığa uğrayan her insan ( ister Türk ister başka ) onun şarkılarında uğradığı haksızlıkları anladı...Ahmet Kaya'da birleşmek mazlumlukta birleşmektir...Ve zalimlere isyan etmektir...Adil bir hayat...Herkes için özgür onurlu mutlu huzurlu bir hayat...Ve kimsenin gözyaşları üzerine kurulmayan bir sistem....Ahmet KAYA'ya Allah'tan rahmet diliyoruz...Mekanın cennet olsun...Huzur ve mutluluk içinde kal...

Kışın ayaklarınız rahat etsin...(Kışlık Ayakkabı alırken dikkat edilmesi gerekenler )

Kış mevsiminin yaklaşmasıyla botlar ve çizmeler de vitrinlerdeki yerlerini almaya başladı.
Birbirinden farklı markalar ve modeller şıklık yarışında… Peki, bir botun ya da çizmenin şık olması, kış boyunca ayağınızı koruması ve sağlıklı adımlar atabilmeniz için yeterli mi? Kuşkusuz hayır! Öyleyse kışlık ayakkabı seçerken nelere dikkat etmemiz gerekiyor, yanlış seçim hangi rahatsızlıklara neden oluyor, hangi özellikler ön planda olmalı kısaca bir hatırlamakta yarar var.

Kışın ayakkabınız modadan önce ayağınıza uygun olmalı…

Her insanın ayak özellikleri farklıdır. Dolayısıyla bot ve çizmeler ya da kışlık ayakkabılar her ne kadar değişik model, numara ve genişlikte olsalar da her insanın ayak özelliklerine uygun olamazlar. Ayağınıza uygun olmayan ayakkabılar ise basma bozukluğu, bilek burkulması, tırnak batması, mantar, nasır, deri çatlakları, damar hastalığı ve ayakta şekil bozukluğu gibi birçok sağlık sorununa yol açabilir. Bu yüzden ayağınıza göre ayakkabı seçmeniz çok önemlidir. Bu konuda özellikle kadınları uyarmakta yarar var. Çünkü kadınlar ayakkabı seçiminde daha çok modelin modaya uygunluğuna göre karar verme eğiliminde. Oysa modaya uygun ayakkabı yerine ayağa uygun ayakkabı seçmek gerekir. Ayak sağlığında uzman olan İsveç Ayak Sağlığı, bu konuda çok önemli noktalara dikkat çekerek şunları öneriyor:

• Bot ya da çizme satın alırken, her zaman her iki ayağınızı ölçtürün. Ayak büyüklüğünüz zamanla artabilir.

• Kadınlar 3, 5-4 cm’den daha yüksek topuklu çizmeler giymemelidirler.

• Kışlık ayakkabılarınızı günün sonunda deneyin. Ayaklarınız normal olarak bütün gün ayakta kalmaktan veya gün boyu oturmaktan şişer ve daha büyük olur.

• Ayakkabılarınız parmaklarınıza uyduğu kadar topuklarınıza da uymalıdır.

• Kışlık ayakkabı almaya gittiğinizde her iki ayakkabıyı da deneyin.

• Ayakkabı burnunda en uzun ayak parmağınız ile ayakkabının en son kısmı arasında mesafe olmalıdır.

• Yeni ayakkabınızı, daha büyük olan ayağınıza giyin. Birçok insanın, bir ayağı diğerinden daha büyüktür.

• Ayaklarınızda ayakkabılarınız varken, onların iyi uyup uymadığını ve rahat olup olmadıklarını anlamak için etrafta dolaşın.

• Ayakkabıların numarası, biçim ve markalarına göre farklılık gösterir. Hangi numaranın size uygun olduğuna bakmaksızın, ayağınıza en uygun olan ayakkabıya karar verin.

• Bot ve çizmeler ayağınızdayken ayak parmaklarınızı serbestçe oynatabilmelisiniz.

• Kışlık ayakkabılarınızın sıkı olduğunu hissediyorsanız onları satın almayın. Onların zamanla ayağınıza uyacağına inanmayın.

• Çoğu yüksek topuklu çizmeler sivri burunludur. Dar burunlu çizmeler ayak parmaklarını sıkar ve onları doğal olmayan pozisyonda bir üçgen biçimine girmeye zorlar. Topuk yüksekliği ayak tarağının altındaki basıncı iki misli artırdığı gibi ön ayağa daha büyük bir basınç yerleştirerek, ön ayağı ayakkabının sivri uçlu kısmına girmeye zorlar.

Bot ve çizmelerin özelliklerine dikkat edin…

Kış için seçiminizi yaparken ayak yapınıza uygun olmasının dışında bir diğer konu da bot ve çizmelerin özellikleri… Özellikle mevsimsel şartların daha olumsuz olması nedeniyle çoğunlukla kapalı malzemeden yapılan kışlık ayakkabılar, yazlıklara göre daha önemlidir. Kış için seçeceğiniz bot, çizme ve ayakkabıların şu özelliklere sahip olması gerekir:

• Kışın ayaklarınızın üşümemesi çok önemlidir. Bu yüzden özellikle ayakları sıcak tutacak modeller seçilmelidir. Ancak ayağı sıcak tutmak için botun içinde yapay kürk gibi malzemeler kullanılması ayağın terlemesine ve ayağın terlemesi de ayak kokusu başta olmak üzere mantar gibi rahatsızlıklara neden olabilir. Bu yüzden ayakkabının içinde kullanılan malzemelerin doğal olmasına dikkat edilmelidir.

• Bot ve çizmelerin ayaklarınızın üşümesini engelleyen bir başka bölümü de tabanlarıdır. Taban, ayaklarınızı soğuk ve çamurdan koruyacak kadar yüksek olmalıdır. Öte yandan tabanın yapıldığı malzeme de burada önemli rol oynamaktadır. Örneğin ısı yalıtkanlığı fazla olduğundan kauçuk tabanlı bot ve çizmeler ayakları soğuktan korumakta daha etkilidir.

• Kışın kar ve yağmur gibi doğa olayları zeminin ıslak ve kaygan olmasına neden olur. Bu nedenle bot ve çizmelerin ya da kışlık ayakkabıların tabanı, kolay kaymayacak malzemelerden yapılmış ve tırtıklı şekilde tasarlanmış olmalıdır.

• Çok yumuşak ayakkabılar kışın yürüyüş halindeyken dengenizin bozulmasına ayaklarınızın ayakkabı içinde fazla hareket ederek sürtünmesine ve nasır oluşumuna neden olabilir.
• Deri ayakkabılar, ayağınızın hava almasını sağlayacağından daha sağlıklıdır. Ayakkabıda plastik malzeme kullanımı, esnekliği ortadan kaldıracağı için nasıra sebep olabilir.

• Bot ve çizmeler kolay giyilip çıkarılabilmelidir.

• Bağcıklı ayakkabılar diğerlerine göre daha emniyetlidir. Ayrıca ayaklarınız şiştiğinde bağcıkları gevşeterek ayaklarınızı rahatlatmanıza olanak verir.

• Bot ve çizmelerin üzerinde çok dikiş olması sürtünme ve basıncı artırabilir. Bu yüzden az dikişli modelleri seçmeniz daha uygun olur.

Özgül İŞGÖR
İsveç Ayak Sağlığı Genel Müdürü (Podiyatrist)
info@isvecayak.com
15 Kasım 2011, LeydiTürk, Fotoğraf Kaynağı: AltmanPodiatryNyc