18 Kasım 2011 Cuma

Vizesiz Cennetler

Vizesiz cennetler!
Türkiye'ye vize uygulamayan ülkelerin sayısı 60'a yükseldi.

Vizesiz ülkelere gidiyoruz Türk vatandaşları AB ülkelerine giderken yaşadıkları vize sıkıntısını, Brezilya’dan Güney Kore’ye, İran’dan Balkan ülkelerine vizesiz seyahat ederek atmaya çalışıyor.

Türkiye’ye vize uygulamayan ülke sayısı 60ya ulaştı. Önümüzdeki günlerde imzalanan anlaşmaların yürürlüğe girmesiyle bu sayının 60 olması bekleniyor.

Vizesiz turların yıldızının parladığını söyleyen Hey Travel Trends Genel Müdürü Celal Bektaş, “Geçtiğimiz bayram vizesiz gidilebilen Şam, Beyrut, Dubrovnik ve birçok Balkan şehrinde neredeyse her sokakta bir Türk grubu vardı. Türkler vize ücretlerinin yanı sıra, Schengen vizelerinde yaşanan sıkıntı ve birçok evrak toparlama prosedürleri nedeniyle vizesiz turları tercih ediyor. Son dakika alınan tatil kararları da bunda etkili” dedi.


1- Antigua-Barbuda   
2- Kosova
3- Arjantin
4- Kosta Rika
5- Arnavutluk
6- Libya
7- Bahamalar
8- Lübnan
9- Barbados
10- Makau Özel İdare Bölgesi
11- Belize
12- Makedonya


13- Bolivya   
14- Maldivler
15- Bosna-Hersek   
16- Malezya
17- Brezilya
18- Mauritus
19- Ekvador
20- Nikaragua
21- El Salvador
22- Pakistan
23- Fas
24- Palau Cumhuriyeti
25- Fiji
26- Paraguay
27- Filipinler
28- Rusya
29- Guatemala   
30- St. Vincent-Grenadines
31- Güney Afrika Cumhuriyeti
32- Sırbistan
33- Gürcistan
34- Singapur
35- Haiti
36- Solomon Adaları

37- Hırvatistan
38- Sri Lanka
39- Honduras
40- Suriye
41- Hong Kong   
42- Svaziland
43- İran   
44- Şili
45- Jamaika
46-Tacikistan
47- Japonya
48- Tayland

49- Karadağ   
50- Trinidad-Tobago
51- Kazakistan
52- Tunus
53- Kırgızistan   
54- Tuvalu
55- Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti   
56- Uruguay
57- Kolombiya
58- Ürdün
59- Kore Cumhuriyeti(Güney Kore)
60- Venezuela


18 Kasım 2011, HtTatil

Vücut direncinizi "nar suyu"yla arttırın

Asitli içeceklerin yerine tavsiye edilen ve tüketimi son günlerde artan nar suyunun antioksidan özelliğinin yanı sıra içerdiği vitamin ve minerallerle vücut direncini artırdığı bildirildi.


Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Endokrinoloji ve Metabolizma Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tamer Tetiker, narın içeresinde barındırdığı vitamin ve mineraller bakımından son derece sağlıklı bir meyve olduğunu söyledi.

Narın antioksidan özelliğe sahip olduğunu belirten Tetiker, ''Narın ayrıca damarları koruyucu özelliği de var. Kalp damar hastalıklarını önleyici özelliği olan nar suyu, kış aylarında hastalıklara karşı bağışıklık sistemini kuvvetlenmesine de katkıda bulunuyor'' dedi.

Asitli içeceklerin vücudun gelişimini olumsuz etkilediğini belirten Tetiker, vatandaşlardan asitli içecekler yerine soğuk kış aylarında nar suyu tüketmelerinin sağlık açısından yararlı olacağını ifade etti.
Haberin Kaynaktaki Tam Metni İçin Tıklayınız...
Fotoğraf Kaynağı: FineArtAmerica

ODTÜ'lü genetikçilerin büyük başarısı

ODTÜ’nün genetik mühendisler takımı, kimyasal sinyallere insan hücresi gibi tepkiler verebilen "canlı makineler" yapmaya olanak tanıyan "Mining for BioBricks" isimli yazılımlarıyla, ABD’de MIT’nin düzenlediği uluslararası proje yarışmasında, dünya ikincisi oldu. 
107 takım arasından )
AA muhabirine bilgi veren ODTÜ Enformatik Enstitüsü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Yeşim Aydın Son, sentetik biyoloji alanının, ABD Devlet Başkanı Barack Obama’nın da gelecek vadeden 10 önemli bilimsel araştırma alanından biri olarak işaret ettiğini belirterek, bilim üssü olarak kabul edilen MIT’nin de bu alanda 2003 yılından bu yana International Genetically Engineered Machines (iGEM) adıyla uluslararası bir yarışma düzenlediğini anlattı.

Yrd. Doç. Dr. Son, yarışmanın ana amacını, standardize edilmiş sentetik DNA parçalarını kullanarak biyolojik sistemlerin tasarlanması ve tasarlanan fonksiyonel sentetik elementlerin hücre içine aktarılarak işletilmesi olarak özetledi. Yarışmaya katılacak tüm ekiplerin bu yazılımı kullanarak canlı makineler geliştirdiklerini bildiren Son, ODTÜ Enformatik Enstitüsü tarafından internet üzerinden sunulan bir program olarak geliştirilen "Mining for BioBricks" programının, sentetik biyolojistlerin moleküler makineleri genetik olarak tasarlamalarını hızlandıracağını belirtti.
Haberin Kaynaktaki Devamı İçin Tıklayınız...
Fotoğraf Kaynağı: CanlıBilimi