6 Aralık 2011 Salı

Trabzonspor, Şampiyonlar Ligi'nde yeni bir tarih yazmak istiyor

Trabzonspor, Şampiyonlar Ligi B Grubu'nda deplasmanda Fransa temsilcisi Lille ile oynayacağı maçtan, puan alarak bir üst tura çıkmak istiyor.
Grupta 6 puanla İnter'in ardından ikinci sırada yer alan bordo-mavililer, tarihinde ilk kez mücadele ettiği ve başarılı bir performans sergilediği gruplardan çıkarak yeni bir ilke daha imza atmanın planlarını yapıyor.

B Grubu'ndaki son maçlar öncesinde İnter 10 puanla liderlik koltuğunda otururken, Trabzonspor 6 puanla ikin sırada, 5'er puana sahip Lille ve CSKA Moskova ise 4 ve 5. sırada yer alıyor. Trabzonspor son maçında Çarşamba akşamı Lille'ye konuk olurken, CSKA Moskova ise İtalya'da İnter ile karşılaşacak.
Haberin Kaynaktaki Devamı İçin Tıklayınız...

Beşiktaş Milangaz kayıpsız devam ediyor

Beşiktaş Milangaz Basketbol Takımı, FIBA EuroChallenge Kupası B Grubu 5. maçında deplasmanda Gürcistan'ın Armia takımını 77-75 yendi ve grupta oynadığı beşinci maçını da kazandı.
Haberin Kaynaktaki Devamı İçin Tıklayınız...

Uyumak istediği tekneyi batırdı

Uyumak istediği tekneyi batırdı
Marmaris'te uyumak için çıkmaya çalıştığı sandalı batıran fok 'Badem', aradığı rahatı burada bulamayınca başka sandala çıktı...
Muğla'nın Marmaris İlçesi Karacasöğüt mevkiinde uzun süre yaban hayatına hazırlandıktan sonra doğal hayata salınan Akdeniz foku 'Badem', Kızkumu ile dünyaca ünlenen Orhaniye Köyü'nde uyumak için çıkmak istediği 'Safa' adlı bir balıkçı sandalını batırdı. 'Badem', daha sonra Mehmet Şengül'e ait 'Orkinos' adlı teknede uyudu.
Haberin Ayrıntıları İçin Tıklayınız...

Erzurum'da köpeklere battaniye

Erzurum
Erzurum'da yaşanan Sibirya soğukları nedeniyle hava sıcaklığı geceleri -30 derecelere kadar düşüyor.
Kentte rehabilite edilen 147 sokak köpeğini soğuktan korumak için de, battaniye sarılı ızgaralar kullanılıyor
Hem kulübelerde hem de dışarıdaki ızgaraların üzerinde battaniye olduğu ve battaniyeleri kirlendikçe değiştirdiği kaydedildi.
6 Aralık 2011, NTVMSNBC

Balıkları Besleme Oyunu

Stres atmak için sanal balıklarınızı besleyebilirsiniz...

Umarım bir gün doğal bir hayatımız olur ve bilgisayar başında sanal balık beslemek yerine, gerçek hayatta balıklarla birlikte yüzme, balıkları besleme, bazen de balık yakalama şansımız olur...Bugünkü dünyada artık bunlar çok zor ama imkansız değil...Yeter ki isteyin...

Şişedeki mektuba 10 ay sonra yanıt

ABD'nin New York eyaletinde, yazdığı mektubu bir şişenin içine koyup, denize atan 11 yaşındaki çocuk mektubuna Portekiz'e bağlı Azor Adaları'ndan yanıt aldı.Curtis Kipple adlı öğrenci, kendisi ve New York eyaleti hakkında yazdığı mektubunu geçen Mart ayında bir şişenin içine koyup Atlantik Okyanusu'na bıraktı.
4 bin kilometreden fazla yol kat ettiği tahmin edilen şişe ve içindeki mektup, geçen hafta Azor Adaları'ndaki balıkçı köyü Terceria'da yaşayan 25 yaşındaki Ana Ponte tarafından bulundu.
11 yaşındaki Curtis Kipple'ın mektubuna okuluna yolladığı bir elektronik postayla yanıt veren Pontes, hem İngilizce hem de Portekizce "Kardeşim ve babamla sahilden yiyecek topluyorduk ve Curtis Kipple adlı bir çocuğun mesajını buldum" diye yazdı.Curtis Kipple'ın öğretmeni Chris Albrecht, olanların okuldaki tüm çocukları çok etkilediğini belirtti.Albrehct, "Mektubuna yanıt geldiğini duyunca Curtis'in gözleri doldu" dedi.
Curtis Kipple'ın okyanusa attığı şişe ve mesaj ilk bulunan değil, ancak en çok yol kat edeni oldu.
6 Aralık 2011, Milliyet, Fotoğraf: SeyriSerpil

Acun'a Çıksa Ünlü Olurdu