22 Eylül 2011 Perşembe

Başarılı Milli Atlet Elvan Anne Oldu

Milli atlet Elvan Abeylegesse anne oldu. Elvan Abeylegesse ve Semeneh Debelie çifti, 3 kilo 190 gram ağirliğinde dünyaya gelen çocuklarına 'Güçlü, Güzel, Melek' anlamına gelen 'Arsema' ismini verdi..
Elvan Abeylegesse ANNE OLDU
Benim yorumum: Elvan'a aile ve spor hayatında başarılar diliyorum...Ülkesini en çok seven
onun için en çok çalışandır...Run Elvan Run diyorum...Evet koş Elvan koş...Tanrı yardımcın olsun...
Bugün Gazetesi ( tarih belirtilmedi )

Kraliçenin yılbaşı kostümü Trabzon'dan

Trabzon'un 43 yıllık tel işleme (kazaz) ustası Hasan Tabakoğlu, Tayland Kraliçesi Sirikit Kitiyakara'nın (70) elbise siparişini yetiştirmek için gece gündüz demeden çalışıyor.
Kraliçenin yılbaşı kostümü Trabzon'dan
Geçen yıl Berlin'de katıldığı bir fuardan sonra siparişin geldiğini anlatan Tabakoğlu normal şartlarda yapımı 1 yıl süren 300 bin lira değerindeki elbiseyi yedi ayın sonunda, yılbaşında teslim edecek. Kırmızı ipek üzerine Osmanlı motiflerinin işlendiği elbise için ustası '24 ayar 3 kilo altından yapılacak elbisenin her santimetresi ile bazen günlerce uğraşıyoruz' dedi. Şu  ana kadar yüzde 40'ı tamamlanan özel elbisenin üzerindeki altınların değeriyse 210 bin lira. 


21 Eylül 2011, Akşam



Doğu kadınına pozitif ayrımcılık

Doğu kadınına pozitif ayrımcılık
Aile ve Sosyal Politakalar Bakanı Fatma Şahin 'Bölgenin kalkınmış farkını gidermek için, Doğu ve Güneydoğu ağırlıklı pozitif ayrımcılık yapacağız' dedi.

22 Eylül 2011,Haber7

Motosiklet kazasında hayatını kaybeden çiftçi, organlarıyla 4 kişiye hayat verecek.

MERSİN'in Mut İlçesi'nde geçirdiği trafik kazasında ağır yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede beyin ölümü gerçekleşen 43 yaşındaki Hüseyin Bağca'nın organları bağışlandı. Mut İlçesi'ne bağlı Çömelek Köyü'nde oturan çiftçi 2 çocuk babası Hüseyin Bağca, 12 Eylül'de motosikletiyle evine giderken takla attı. Kazada ağır yaralanan Bağca götürüldüğü Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde tedaviye alındı. Başında aldığı darbe nedeniyle yoğun bakımda tutulan Bağca'nın bugün sabah beyin ölümü gerçekleşti. Doktorlar, eşi Hadise Bağca ve ağabeyleri Dursun ve Murat Bağca bir araya gelerek organ bağışı talebinde bulundu. Aile, teklifi kabul edince Organ Nakil Merkezi'nden gelen uzmanlar, Bağca'nın iki böbreği, karaciğeri ve kalbini aldı. Bir böbreği Mersin'e, karaciğeri Malatya'ya gönderildi, diğer böbrek ile kalbi de nakil için uygun hasta taraması için bekletiliyor.

Bağca'nın ağabeyi Murat Bağca, organ bağışına aile olarak karar verdiklerini belirterek, "Kardeşimin beyin ölümü gerçekleşince bir kaç cana hayat vermesini istedik. Murat'ın bir kaç candan yaşaması, insanlara yeniden hayat vermesi de bizi mutlu eder. Çünkü Türkiye'de milyonlarca hasta organ bekliyor" dedi. 
22 Eylül 2011, DHA