4 Aralık 2011 Pazar

Sular çekilince krater kalp ortaya çıktı

Narlıgöl'de son yıllarda suların çekilmesiyle birlikte, krater gölü kalp görünümü kazandı.


Konuyu basın mensuplarına değerlendiren Aksaray Kültür ve Turizm Müdür Vekili Mustafa Doğan, Narlıgöl'ün kalp görüntüsü kazanmasında, suların çekilmesinin etkili olduğunu ifade etti.
“Son yıllarda gölün su seviyesinde küçük bir çekilme oldu. Buna bağlı olarak gölün şekli kalp görünümü kazandı. Bu görüntü gölün giriş bölümünün batısındaki tepelik sahadan net olarak izlenebiliyor. Krater gölünde oluşan bu doğal ve estetik görüntü kesinlikle görülmeye değer.”
4 Aralık 2011, Milliyet
Yorum: Doğa bize sevgisini sunuyor...Onla daha yakın, daha içiçe olmalıyız...Doğaya saygı duymalıyız...Onu sevmeliyiz...Doğanın bize sunduğu bu sevgi dolu fotoğrafı, kalp görünümlü bu gölü hasta yataklarında derman arayanlara, kader mahkumlarına, mazlumlara, ezilenlere, annelere, babalara, namuslu yaşayıp başı dertten kurtulmayanlara, engellilere, yalnızlara, zorluklarla imtihan edilenlere, saygıyı ve sevgiyi çokça hakettiği halde nasiplenemeyenlere hediye ediyorum...İnşallah bir gün bu saydıklarımın kalbine su serpilir... :):))

SADECE 7 AY KALDI


Türkiye’deki sekiz milyon engelli, yasal haklarında iyileştirme talep ediyor!2005 yılında yürürlüğe giren kanun; mevcut yol, kaldırım gibi her türlü yapının 7 sene içerisinde engelliler için uygun hale getirileceğini duyurdu. Yasanın öngördüğü sürenin bitmesine sadece 7 ay kaldı ancak 7 sene zarfında yapılan uygulamalar yeterli bulunmadı. Şimdi engelliler, mevcut 5378 sayılı yasanın öngördüğü şartların uygulanmasını hiçbir kriter gözetilmeksizin işsiz tüm engellilere aylık ödenmesini, mevcut özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerindeki eğitim süresinin haftanın beş günü yarım güne çıkarılmasını, Birleşmiş Milletler Engelli Hakları Sözleşmesi'nin eki olan İhtiyari Protokolü'nün de TBMM'de onaylanarak iç hukuk metni haline getirilmesini, sağlıklı bireylerin engelli olmasına trafik kazalarının minimum seviyeye indirilmesini, güvenli bir ulaşım sisteminin tesisi için demiryolu ve denizyolu ağırlığının artırılmasını talep ediyorlar.
Haberin Kaynaktaki Devamı İçin Tıklayınız...

Yerlikaya'dan ''yerli'' antrenör uyarısı

Eski olimpiyat şampiyonu Hamza Yerlikaya, ''Teknik kadroda yabancı arayışı, sorumluluktan kaçmaktır'' dedi.Serbest Güreş Milli Takımı'nda yabancı antrenör arayışına eski Avrupa, dünya ve olimpiyat şampiyonu güreşçi Hamza Yerlikaya'dan, ''yerli antrenör'' uyarısı geldi.
Yerlikaya'dan ''yerli'' antrenör uyarısı
''Asrın Güreşçisi'' unvanlı Hamza Yerlikaya, serbest güreş milli takımında ''neşter'' operasyonuyla ilgili ''Vurulacak bir neşter yok'' dedi.
Güreşte yapılacak ''revizyona'' karışamayacaklarını belirten Yerlikaya, ''Önemli olan kriter, başarılı olmak. Ne yaparsan yap, sonunda başarı yoksa yapılan kötüdür. Şu anki görüntü çok kötü. Ben vatandaş Hamza olarak söylüyorum. Deneyimi, parlamentoyu diğerlerini bir kenara bırakın. Olan görüntüden seyreden, ortamı yaşayan mutluysa ben de mutluyum. Mutsuzsa ben de mutsuzum. Şu anda gidişatı çok olumlu göremiyorum'' diye konuştu.
İranlı antrenör Mansur Berzeger ile yapılan görüşmeyi de değerlendiren Yerlikaya,''Teknik kadroda yabancı arayışı, sorumluluktan kaçmaktır. Ben yabancıya karşı değilim. Daha önce 1991'de güreşin temelini kuranlar da yabancıydı. Çok da büyük katkı sağlandı. Bugün Türkiye'de, şu aşamada getirilecek yabancı antrenör, sorumluluktan kaçmak, yükü üzerinden atmaktır. Kendi özüne güveneceksin. Türkiye'de yurtdışında antrenörlük yapabilecek kapasitede, potansiyelde antrenörlerimiz var. Şu an dışarıda görev yapanlar var. Kendi öz sermayemize inmek lazım. Kendimizi değerli görmemiz, güvenmemiz gerekir'' ifadelerini kullandı.
Haberin Kaynaktaki Devamı İçin Tıklayınız...

26 Milyon Şişe Kapağı

Arjantin'de bir hastane 26 milyon şişe kapağı toplayarak rekor kırdı...Şişe kapaklarının satışından elde edilecek gelirle hastalara daha kaliteli hizmet verilmesi planlanıyor...Video İçin Resme Tıklayınız...
26 milyon şişe kapağı