30 Ekim 2011 Pazar

Onlar Depremin Kadın Kahramanları

Onlar Depremin Kadın Kahramanları
Van depremini duyar duymaz çocuklarını ve eşlerini burakıp yollara düştüler.
Kimi ev hanımıydı, kimi öğrenci, kimi iş kadını... Felaket haberi gelir gelmez sıcak yuvalarını bırakıp enkazda kalanların yardımına koştular. Mucizelere imza atarak ‘kurtarılan her canda yeniden doğdular.
Türkiye Van’da kadınların kurtarma azmine de yakından tanık oldu. Kimi üniversite öğrencisi, kimi iş kadını kimiyse ev hanımı. Onları birleştiren şey ise her felaket karşısında gösterdikleri refleks. Evlerini, okullarını, işlerini, çocuklarını arkalarına bakmadan bırakıp felaket bölgesine koşan kadınlarımız 7.2 ile sarsılan Van’da mucizelere imza attı. Kimini operatörün başında, kimini elinde kazma kürekle enkaz kazarken, kimini de Azra bebeğe ilkyardım yaparken gördük. “Enkaz altından her kurtardığımız canda yeniden doğmuş gibi olduk” diyen kadın kurtarma timleri, STAR’a Van depremini anlattı. İşte o “yardım meleklerinin” hikayesi:
Dünyanın en kutsal görevi
- AKUT’tan Selin Kağızman (24): Selin Kağızman, Yeditepe Üniversitesi öğrencisi. Uzun süre AKUT bünyesinde acil sağlık müdahalesi eğitimi aldı. Doğal afetlerde bölgelere koşan gençlerden biri. Selin, insan hayatını kurtarmanın dünyanın en kutsal görevi olduğunu söylüyor.
Haberin Kaynaktaki Devami İçin Tıklayınız...

Sessiz sedasız servet bağışladılar!

İstanbullu hayırsever kardeşler Halidun Tınaztepe ve Feridun Tınaztepe, sahip oldukları malların neredeyse tamamını hayır işlerine adayarak aktif ticaret hayatından çekildi.

Sessiz sedasız servet bağışladılar!
Toplam 155 dükkânın kira gelirini sessiz sedasız şehit aileleri ve gazilere yardımda kullanılması için Mehmetçik Vakfı'na bağışlayan 2 kardeşin öyküsü Mehmetçik Vakfı dergisinde yayımlandı. 

Sonsuzluğa uğurladığı şehitlerine ağlayan Türkiye, kahramanların geride bıraktıklarına da sahip çıkıyor. Bunun son örneği, 100 yıldır ticaretle biriktirdikleri serveti Mehmetçik Vakfı'na bağışlayan Tınaztepe kardeşler oldu. Tınaztepe kardeşlerin Bakırköy'deki Tınaztepe Çarşısı'ndakiler de dahil, toplam 155 dükkânının kira geliri şehit çocukları, aileleri ve gazilere yardımda kullanılıyor. Hayır işlerinin reklam olarak algılanması kaygısıyla basında görünmek istemeyen Tınaztepe kardeşlerin öyküsü Mehmetçik Vakfı dergisinde yayımlandı. Anneleri Naciye Tınaztepe tarafından 150 yıllık İstanbullu 3 kardeşten Ahmet Münir Tınaztepe 2009'da 84 yaşında yaşamını yitirdi. 

84 yaşındaki Halidun Tınaztepe ile 82 yaşındaki Feridun Tınaztepe ise mallarının neredeyse tamamını hayır işlerine adayarak, aktif ticaret hayatından çekildi. Tınaztepe kardeşler, 1965'te Bakırköy'de açılan ünlü Tınaztepe Sineması'nın da sahipleri. Halidun Tınaztepe, vakıf dergisindeki röportajında şunları söyledi: 

Babamız böyle isterdi
"Biz kazandıklarımızı çeşitli yatırımlarla değerlendirdik. Aslolan insandır. Biz de insanlara yardım etmeyi şiar edindik. Bu konuda kendimize söz verdik. Para kazandıkça talebe okutalım, okul yaptıralım istedik. Biz memlekete faydalı olacak şeyler istedik. Bunun için de Mehmetçik Vakfı'nı düşündük. Şehitlerimizin ailelerine, gazilere ve onların çocuklarına yardımımız dokunsun istedik. Babam (Cemalettin Tınaztepe) da sağlığında 'Mehmetçik Vakfı'na bağış yapın' derdi. Bu konuda yanlış yapmadığımıza yönelik inancım hep tam oldu."

1991'de Tınaztepe Eğitim Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Vakfı'nı kuran aile, 100'e yakın öğrenciye de ilköğretimden üniversiteye kadar burs veriyor. Tınaztepe kardeşler, Antakya ve Muğla-Dalyan'da 7 ilköğretim okulu ve 1 de lise yaptırdı.
30 Ekim 2011, Haber24

Danimarkalı yardım organizasyonları Van yolunda

Danimarka Kızılhaç’ından sonra uluslararası yardım organizasyonu ‘Shelterbox’ ve Danimarka Rotary Klübü de Van’daki depremzedeler için harekete geçti.
Danimarka Uluslararası Kopenhag Rotary Klubü üyesi ve Shelterbox yardım projesine başkanlık eden Çağrı Han Karataş, Van depreminde zarar gören depremzedelerin ihtiyaçlarını yerinde incelemek ve gönderilecek yardım için çalışma yapmak üzere Van’a gitti.
Deprem ve diğer afetler sonrası operasyonlar için geçtiğimiz yıl İngiltere’de kapsamlı bir eğitim gören Çağrı Han Karataş, uluslararası yardım organizasyonu Shelterbox’un Van depreminde zarar gören depremzedelere yardım gönderilmesine liderlik ediyor.İngiltere’den Shelterbox saha operasyonları uzmanı Mark Pearson ile birlikte yardım projesine başkanlık eden Karataş, Türkiye’deki sivil toplum örgütleri, İstanbul ve Ankara’daki Rotary Klüpleri ve Kızılay ile ilişkiye geçerek Shelterbox’un yardımlarının gerçekleştirilmesini sağladı.
Resim Kaynağı: proto-germanic.com
Haberin Kaynaktaki Devamı İçin Tıklayınız...

105 Yaşında İşini Kendi Yapıyor

Konya'nın Hüyük ilçesinde dördüncü kuşak torununu gören, yalnız yaşadığı evinde her işini kendi başına yapan 105 yaşındaki Raziye Gül, kimseye muhtaç olmadan sağlıklı ve mutlu bir yaşam sürüyor.

Konya'nın Hüyük ilçesinde dördüncü kuşak torununu gören, yalnız yaşadığı evinde her işini kendi başına yapan 105 yaşındaki Raziye Gül, kimseye muhtaç olmadan sağlıklı ve mutlu bir yaşam sürüyor.
30 Ekim 2011, Haberler

EHF'den Türk hakemlere görev

Avrupa Hentbol Federasyonu (EHF), Türkiye'nin uluslararası hakem çiftlerinden Kenan Gökmen-Ayhan Gök ve Pınar Ünlü Hatipoğlu-Mehtap Şimşek çiftine Bayanlar Çalenç Kupaları 3. turunda görev verdi.

EHF'den Türk hakemlere görev

Avrupa Hentbol Federasyonu (EHF), Türkiye'nin uluslararası hakem çiftlerinden Kenan Gökmen-Ayhan Gök ve Pınar Ünlü Hatipoğlu-Mehtap Şimşek çiftine Bayanlar Çalenç Kupaları 3. turunda görev verdi.
Kenan Gökmen-Ayhan Gök ikilisi, 4 ve 5 Kasım tarihlerinde Hırvatistan'da yapılacak Azerbaycan ekibi ABV Baku ile Hırvatistan temsilcisi RK Zelina takımları arasında Bayanlar Çalenç Kupası 3. turundaki her iki maçta da görevlendirildi. Her iki müsabaka da Hırvatistan'da oynanacak.
Uluslararası bayan hakem çiftlerinden Pınar Ünlü Hatipoğlu-Mehtap Şimşek ise Bayanlar Challenge Kupası 3. turundaki ZRK Knjaz Milos Arandjelovac (Sırbistan)-ZRK Ilidza (Bosna Hersek) müsabakasında düdük çalacak. Türk hakemler, Sırbistan'da yapılacak her iki maçta da görev alacak.
Karşılaşmalar 11 ve 12 Kasım tarihlerinde yapılacak
27 Ekim 2011, NtvSpor

İstanbul'da finalin adı: Kvitova - Azarenka

TEB BNP Paribas WTA Championships Dünya Kadınlar Tenis Şampiyonası'nda tekler yarı final maçında Belarus Victoria Azarenka, Rus Vera Zvonareva'yı 2-0 yenerek finale çıktı. Azarenka, finalde yarın Kvitova ile karşılaşacak.

İstanbul'da finalin adı: Kvitova - Azarenka

NTV Spor'dan canlı yayınlanan karşılaşmada, Rus Zvonareva'yı 2-0 yenen Belaruslu Azarenka, finale yükseldi.
Sinan Erdem Spor Salonu'nda yapılan şampiyonanın beşinci gününde, teklerde yapılan ikinci yarı final maçında Azarenka, Zvonareva'yı 6-2 ve 6-3'lük setlerle mağlup etti.
Karşılaşmanın ilk setinde 3 kez rakibinin servisini kıran Azarenka, 1. seti 6-2 kazanarak, 1-0 öne geçti.
İkinci setin başında iki sporcu da kendi servis oyunlarını alırken, 6. oyunda rakibinin servisin kıran Azarenka, 4-2 öne geçti. 7. oyunda Zvonareva, servis kırarak durumu 4-3'e getirdi. Ancak, 8. oyunda rakibinin servisini bir kez daha kıran Azarenka, 40-15 geriden geldiği 9. oyunu da alarak, 2. seti 6-3 ve 1 saat 42 dakika süren maçı da 2-0 kazandı.
AZARENKA, FİNALDE KVİTOVA'NIN RAKİBİ OLDU
Zvonareva'ı 2-0 yenerek finale yükselen Azarenka, finalde Çek Petra Kvitova'nın rakibi oldu.
Azarenka ile Kvitova arasındaki final maçı bugün saat 17.00'de başlayacak. Karşılaşma NTV Spor'dan canlı yayınlacak.
İki tenisçi arasında daha önce yapılan 5 maçın 3'ünü Kvitova, 2'sini Azarenka kazandı. Rakibine en son 2009 yılında Avustralya Açık'ta yenilen Kvitova, Azarenka'yı son 3 maçta da yenmeyi başardı.
29 Ekim 2011, NtvSpor

Hırvatistan maçının biletleri satışa çıkıyor

2012 Avrupa Futbol Şampiyonası elemelerinde Türkiye ile Hırvatistan arasındaki play-off turu ilk maçının biletleri yarın satışa çıkarılacak.

Hırvatistan maçının biletleri satışa çıkıyor
A Milli Futbol Takımı'nın 2012 Avrupa Şampiyonası elemeleri play-off turunda Hırvatistan ile 11 Kasım Cuma günü İstanbul'da oynayacağı ilk karşılaşmanın biletlerinin satışı yarın başlayacak.
Türk Telekom Arena'da saat 21.05'te başlayacak maçın biletleri Biletix'in, www.biletix.com web sitesi, (0216 5569800) numaralı çağrı merkezi ve gişelerinden saat 11.00'den itibaren satın alınabilecek. Locaların satışı ise Türkiye Futbol FFederasyonu'dan yapılacak.
Milli maçın bilet fiyatları şöyle:
Doğu-Batı Localar: 270 TL
Güney Localar: 189 TL
VIP: 189 TL
1. Kategori : 108 TL
2. Kategori : 76 TL
3. Kategori: 54 TL
Yüzevler Tribünü: 41 TL
Kale Arkaları:  22 TL
30 Ekim 2011, NtvSpor

Saatler Geri Alındı

Dün gece saat 04:00 'dan itibaren saatler bir saat geri alındı...Uygulama yaz saatine geçilinceye kadar devam edecek...Saatinizi geri almayı unutmayın...


30 Ekim 2011, Güzelhaber, Resim Kaynağı: Haber50