24 Eylül 2011 Cumartesi

Arda Messi'ye karşı



Arda Messi'ye karşı

Atletico Madrid forması ile 

İspanya’da harikalar yaratan

milli futbolcumuz kariyerinde 

ilk kez, hep kıyaslandığı Lionel

Messi’ye karşı oynayacak. 

Gol ve asistleriyle takımlarını 

sırtlayan iki yıldızın şovu nefes

kesecek.












Barcelona Arda Turan’ın takımı Atletico Madrid’i ağırlayacak. Nou Camp Stadı’nda saat 23.00’te başlayacak karşılaşma NTV Spor’dan canlı yayınlanacak. Ayrıca HD olarak Digiturk kanal 380’den, 3 boyutlu olarak da kanal 381’den ekranlara gelecek mücadeleyi Ercan Taner anlatacak.
Dünyanın en iyi takımı olarak kabul edilen Barcelona, sahasında oynadığı son lig maçında Osasuna’yı 8-0 yenerek tam anlamıyla gol şov yapmıştı. Hafta arası zorlu Valencia deplasmanından 2-2’lik skorla dönen Katalanlar, Messi, Fabregas, Xavi ve Villa gibi yıldızları ile futbolseverlere yine zevkli bir maç izletmeyi vaadediyor.

Son 2 maçta 8 gol attılar

Saha sonuçları ile son yıllarda yerini Valencia’ya kaptırsa da İspanya’nın asıl üçüncü büyüğü olan Atletico Madrid, klasikleşen kırmızı beyaz çubuklu forması ile futbolseverlerin gönlünde ayrı yere sahip bir takım. Buna bir de Arda Turan’ı renklerine bağlamaları eklenince maçları ülkemizde de büyük ilgi görüyor. Son iki karşılaşmasını 4-0’lık skorlarla kazanan Atletico’da Gabi-Arda-Falcao’dan oluşan hücum hattı göz kamaştırıyor. Son 8 gollerinin 5’ini 40 milyon Euro’ya Porto’dan transfer edilen Kolombiyalı Falcao attı. Gabi son maçta 3 asist birden yaparken, önceki karşılaşmada 2 asist de Arda’dan gelmişti. Tüm bu verilerin bize gösterdiği ise, bol gollü bir maçın bu akşam futbolseverleri beklediği.

Aralarındaki fark 300 milyon Euro/_np/4333/14504333.jpg

Dev maç, Türkiye’de sık sık tartışılan “Arda Turan mı daha iyi, Lionel Messi mi?” sorusunun cevabının bulunmasına da yardımcı olacak. İspanya’daki kariyerine iyi bir başlangıç yapan ve şu ana kadar oynadığı 5 resmi maçta 3 asiste imza atan Arda, ilk 11’in değişmez isimleri arasına girdi. Futbolcumuz, bu geceki maçta da Atletico Madrid’in en önemli kozlarından biri olacak.
Messi ise geçen hafta hat trick yaptığı 8-0’lık Osasuna galibiyetinin ardından oynanan Valencia maçında ağları havalandıramasa da asistleri ile ne kadar formda olduğunu gösterdi. Arjantinli yıldız, halen ligdeki 5 golü ve 5 asisti ile her iki sıralamada da zirvede yer alıyor. Ancak iki futbolcuyu değerlendirirken takımlarına da bakmak gerekiyor. Zira Barcelona ile Atletico Madrid’in bu akşam sahaya çıkması beklenen ilk 11’leri arasında tam 300 milyon Euro’luk değer farkı var. Arda ve arkadaşlarının takım değeri 101.5 milyon Euro iken, Messi’nin tek başına 100 milyon Euro’luk futbolcu olduğunu hatırlatalım.

Fabregas sayesinde daha iyi oynuyorum

BARCELONA Kaptanı Xavi, Arsenal’den transfer edilen Cesc Fabregas’ın kendisinin daha iyi oynamasını sağladığını söyledi. 31 yaşındaki yıldız, “Sahada birbirimizi tamamladığımızı düşünüyorum. Fabregas ileri çıktığında ben geride kalıyorum, ben çıktığımda o geride kalıyor. Böylece daha iyi oynuyorum” dedi.

İşi en zor olan adam Atletico kalecisi Courtois

Sadece 1 gol yiyen A.Madrid İspanya Ligi’nin en az gol yiyen takımı.
Atletico’nun kalesini Chelsea’den kiralanan 19 yaşındaki Courtois koruyor.
Barcelona evindeki son 4 lig maçında Atletico Madrid’e tam 17 gol attı.
A.Madrid’in Nou Camp’daki son galibiyeti 3-1’lik skorla 2006 yılındaydı.
Barça’ya son anda transfer olan Fabregas 4 maçta 4 golle iyi uyum sağladı.
Atletico Madrid’in golcüsü Falcao, üniversitede gazetecilik eğitimi aldı.
70 milyon Euro’luk transfer yapan A.Madrid İspanya’nın en bonkör kulübü.
24 Eylül 2011, Hürriyet

Yüzde 100 yerli güneş santrali kuruldu

Yüzde 100 yerli güneş santrali kurulduİstanbul Büyükşehir Belediyesi, TÜBİTAK-Marmara Araştırmaları Merkezi (MAM) ve İnosol Enerji işbirliğiyle Türkiye'nin yüzde 100 yerli ilk güneş enerjisi santrali kuruldu.İstanbul İkitelli'de kurulan santral için yaklaşık 4 milyon lira harcama yapıldı. Hedef, proje kapsamında 2 megavatlık (MW) yeni bir santral kurmak. Ayrıca proje, havaalanları, büyük alışveriş merkezleri gibi yoğun elektrik tüketimi olan merkezlere yaygınlaştırılacak.
İkitelli'de kurulan tesis 500 kilovat kapasiteyle Türkiye'nin ilk yerli güneş enerjisi tarlası (kolektör sistemi) olma özelliğini taşıyor. İlkem Şahin'in verdiği bilgiye göre, yüzde 100 yerli üretimle Türk mühendisler tarafından tasarlanan proje Türkiye'yi, İspanya, Amerika, Almanya ve İsrail'den sonra güneş enerjisi teknolojisi üretebilen 5'inci ülke yaptı. Tasarımı 6 bin 830 saatlik mühendislik çalışmasının ürünü olan proje için yaklaşık 4 milyon lira harcandı.

Yeni üretilen teknoloji, güneş enerjisinden elektrik üretiminin yanı sıra soğutma ısıtma, su damıtma amacıyla da kullanılabilecek. Klimadan kaynaklanan elektrik sarfiyatını da azaltacak. TÜBİTAK ve İnosol Enerji'nin geliştirdiği teknolojiyle üretilen paneller sayesinde Türkiye geneli ihalesi ilan edilen ve 2 milyar Euro'ya mal olması beklenen yaklaşık 600 megavatlık güneş enerjisi yatırımları için de önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. İnosol Enerji CEO'su İlkem Şahin, test ettikleri sistemin beklediklerinden daha verimli olduğunu söyledi.

TBMM Genel Kurulu'nda ocak ayı başında kabul edilen Yenilenebilir Enerji Kanunu ile güneş enerjisiyle üretilen elektriğin kilovatına 13,3 dolar cent teşvik verildiğine işaret eden Şahin, "Yerli ekipman kapsamında bu teknolojinin kullanılacağı yatırımda alım garantisi 18,5 dolar cente yükseliyor. Bu teşvik 600 megavat enerji sınırlamasına verildi. Bu, yaklaşık 2 milyar Euro'luk yatırıma denk geliyor. Tesisle bugüne kadar ithal edilmesi düşünülen yatırımın yerli kaynaklarla yapılabileceği ispatlandı." şeklinde konuştu.
24 Eylül 2011, Haber7

Boğa Katliamı Sona Eriyor...

İspanya ile özdeşleşen ve milyonlarca hayvanseverin yıllardır karşı çıktığı “boğa güreşi” özerk bölge olan Katalonya'da, 25 Eylül'de son bulacak. Yasak, 180 bin hayvanseverin imzasının ardından çıktı.

İspanya'nın kuzey doğusunda özerk bir bölge olan Katalonya'da son kez boğa güreşi yapılacak.
boğa güreşi

Yarın gerçekleşecek olan boğa güreşinin ardından bölgede boğa güreşi tarihe karışacak.

Katalonya Parlamentosu'nda geçen yıl temmuz ayında yapılan oylamanın ardından alınan karara göre, boğa güreşleri yasaklanmıştı.

Konu, 180 bin imza toplayan hayvan hakları savunucularının mücadelesiyle parlamentoya taşınmıştı.

2012 yılında başlayacak yasak öncesi düzenlenecek boğa güreşi festivaline ait afişlerse, bölgedeki ağaçları ve duvarları süsledi.

Ülkede, “Pamplona Chica” (Küçük Pamplona) olarak bilinen ve Sanfermines Festivali'nin ardından yapılan etkinlik her yıl hâlâ başkent Madrid'de düzenleniyor. Kızgın boğaların caddede koşan kalabalığı kovaladığı, etkinlikte onlarca kişi yaralanırken, ölenler de oluyor
24 Eylül 2011, Samanyolu

Engelleri kaldıracak buluşlar

Haberin Video'sunu aşağıdaki linkten izleyebilirsiniz...
Sağlık ve bakım fuarında engelliler için her şey var.


Almanya’nın Düsseldorf kentinde düzenlenen sağlık ve bakım fuarında engelliler için engelleri ortadan kaldıracak her şey var.

Almanya’nın Düsseldorf kentinde her yıl düzenlenen 21 Eylül’de başlayan ve bugün sona erecek olan uluslararası sağlık ve bakım (reha&care) fuarında, engelli ve hasta insanlar için yaşamı kolaylaştıracak yeni ürünler tanıtıldı.

25 ülkeden 800 katılımcının ürünlerini sergilediği fuarda, özellikle yalnız yaşayan yürüme engelliler için üretilen, yeni tür tekerlekli sandalyeler dikkat çekti. Bir Alman firma tarafından yeni teknoloji ile üretilen çok hafif katlanabilir, kurulması kolay çok fonksiyonlu tekerlekli sandalye engellilerin hizmetine sunuldu. Bunun yanı sıra, otomobilin bagaj bölümünde yapılan küçük bir değişikle rampa haline gelen kısımdan, tekerlekli sandalye kullanan engelli rahatça seyahat edebilecek.

Fuarda bir başka yeni ürün ise vücudunu hiç kımıldatamayan hastalar için yeme ve içme yardımı yapan robot oldu. Robot engelli hastaya en iyi açıyı seçerek, içecek ve yiyecek sunuyor.

Bir başka ürün ise unutkanlık hastalığı olan veya yaşlı hastalar için üretilmiş kamera kontrollü bilgisayarlı hatırlatma ve yardım sistemi. Bu sistemde hastaya yapacakları, alacakları ilaçlar vb. banyo aynasına yansıtılarak hatırlatılıyor. Ayrıca acil durumlar için alarm da bulunan sistem özellikle yalnız yaşayan hastalar için üretilmiş.
24 Eylül 2011, DHA

Vikipedi'nin Kurucusu Yarın yani Pazar günü NTV'DE...

http://video.ntvmsnbc.com/wikipedianin-kurucusu-ntvde.html

Belediye İşçisinden Örnek Davranış


Bandırma'da 2 gün önce temizlik yapan belediye işçisi çanta içerisinde

 30 bin lirayla 30 bin lira değerindeki bilezik ve altınları zabıta müdürlüğüne 

teslim etti.

 Bandırma'daki sağanağın ardından temizlik yapan belediye işçisi, bir çanta içerisinde bulduğu 30 bin lirayla yaklaşık 30 bin lira değerindeki bilezik ve altınları zabıta müdürlüğüne teslim etti.Bandırma Belediyesi Park-Bahçeler Müdürlüğünde çalışan Mehmet Çamlı (35), Eski İskele Binası çevresinde temizlik yaparken yerde çanta buldu...Açtığı çantanın içinde 30 bin lira ile yaklaşık 30 bin lira değerinde bilezik ve altın olduğunu gören Çamlı, çantayı Bandırma Zabıta Müdürlüğüne bulduklarını teslim etti.
Bandırma Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ve İlçe Emniyet Müdürlüğü yetkilerince yapılan araştırmalar sonucunda, para ve ziynet eşyalarının sahibinin, önceki gün ilçe emniyet müdürlüğüne kayıp başvurusunda bulunan P.M. (45) isimli şahıs olduğu tespit edildi. Para ve altınlar sahibine teslim edildi.
Yağış esnasında caddenin karşısına geçmek isterken, sel sularına kapıldığını ifade eden P.M, ''Bu esnada çantamı düşürdüm. Sel sularıyla birlikte çantamın denize kadar sürüklenmiş olduğunu düşünerek, çantamdan ve içindeki paralardan umudumu kesmiştim. Çantamı içerisindekilerin tek kuruşuna bile dokunmadan yetkililere teslim eden Mehmet Bey'e çok teşekkür ederim'' diye konuştu.
Bandırma'da iki gün önce etkili yağış, ilçede hayatı olumsuz etkilemiş, bazı ev ve iş yerleri su baskınına uğramıştı.