17 Kasım 2011 Perşembe

Beşiktaş Taraftarından Van İçin Anlamlı Kampanya

Beşiktaş'ın en etkili taraftar grubu 'Çarşı', Van'da yaşanan deprem felaketinin yaralarını sarabilmek amacıyla kampanya başlatıyor.


Siyah-beyazlı taraftarlar, internet siteleri vasıtasıyla duyurdukları kampanyanın, Galatasaray ile 20 Kasım Pazar günü oynanacak derbi maçla birlikte başlayacağını açıkladılar.Kızılay ile ortak gerçekleşecek kampanya boyunca, taraftarlar Kızılay’ın belirleyeceği hesaplara maddi yardımda bulunabilecek. "Van üşüyor, acının coğrafyası olmaz" sloganıyla başlatılan kampanyada taraftarlardan ayrıca, derbi maça gelinirken bağışlamak için kışlık kıyafetler getirilmesi de istendi.
Haberin Kaynaktaki Devamı İçin Tıklayınız...

Depremin Söyledikleri


Karikatür: Vedat Kemer / Akşam...
Haber Kaynağı ve Diğer Karikatürler İçin Tıklayınız...

7 bin tonluk uranyum madeni bulundu!

Yapılan sondaj çalışmalarından sürpriz çıktı! İşte uranyum zengini ilçemiz...
YOZGAT'ın Sorgun İlçesi'ne bağlı Mehmetbeyli, Temrezli ve Akoluk köyleri arasında yapılan sondaj çalışmaları sırasında uranyum madeni bulundu. Türkiye'deki uranyum rezervlerin 9 bin ton civarında olduğu belirtilirken, 4 bin ile 4 bin 500 ton civarında olduğu tahmin edilen Sorgun'daki uranyumun 7 bin tona ulaştığı belirtildi.
Haberin Kaynaktaki Devamı İçin Tıklayınız...

Elektrik faturaları için önemli karar

Elektrik faturaları için önemli karar
Kahramanmaraş'ta bir tüketicinin başvurusunu değerlendiren Tüketici Sorunları İl Hakem Heyeti, elektrik faturasına yansıtılan yüzde 15 oranındaki kayıp kaçak bedelinin tüketiciye iadesine karar verdi.
Tüketici Sorunları İl Hakem Heyeti'ne başvuran Emine Saygılı adlı vatandaş, Eylül ayında kendisine gönderilen elektrik faturasındaki 11.17 liralık kayıp kaçak bedelinin haksız olduğunu ileri sürerek, şikayetçi oldu. Bunun üzerine toplanan heyet, dağıtım şirketi Akedaş'tan savunma istedi. İlgili firma bu tahsilatının kendilerinin keyfi bir uygulaması olmadığını Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) tarafından alınan kararı uyguladıklarını belirtti.

"TÜKETİCİ HEYETLERİNE BAŞVURUN"

Aldıkları kararlardaki 1031 liraya kadar olan miktarın mahkeme niteliğinde karar olduğunu kaydeden Tanrıverdi, “Bu miktarın altındaki kararlarımız tarafları bağlayıcı bir karardır. Bunun itiraz merci tüketici mahkemeleridir. İlgili firma aldığımız bu karara 15 gün içerisinde itiraz edebilir” şeklinde konuştu. Tanrıverdi, tüketicilerin bu konuda haksızlığa uğradıklarını düşünüyorlarsa yurt çapında Tüketici Sorunları İl Hakem Heyeti'ne başvurmaları gerektiğini sözlerine ekledi.
Haberin Kaynaktaki Tam Metni İçin Tıklayınız...