26 Eylül 2011 Pazartesi

Lille, Trabzonspor maçı için Trabzon'a geldi


26.09.2011 - 16:10 Fransa'nın Lille takımı, Şampiyonlar Ligi B Grubu'nda yarın Trabzonspor ile yapacağı maç için Trabzon'a geldi.

Yönetici, teknik heyet ve basın mensuplarının bulunduğu kafileyi taşıyan özel uçak saat 14.45 sularında Trabzon Havalimanı'na indi. Lille takımı daha sonra otobüsle kamp yapacakları otele geçti.

Fransız ekibi, son çalışmasını bu akşam maçın oynanacağı Avni Aker Stadı'nda yapacak ve maç saatini beklemeye başlayacak.

26 Eylül 2011, Zaman

Bilişim dünyasına bir Türk damgasını vurdu

Bilişim dünyasına bir Türk damgasını vurdu



Türkiye kaynaklı başarı öykülerine bir yenisi daha eklendi. Genç bilişimci Erdem Erkul, “e-devlet” çalışmalarıyla dünyanın zirvesine yerleşti.

Türkiye Bilişim Derneği(TBD) yöneticilerinden  Erkul tarafından kurulup, işletilen “digital government” isimli internet sitesini takip edenlerin sayısı 20 milyon’u aştı. Elektronik devletle ilgili merak edilen her şeyin yer aldığı İngilizce sitenin dünyanın her tarafından izleyicisi bulunuyor. Siteye girenler Türkiye’nin yanı sıra ABD,İngiltere, Almanya gibi ülkelerdeki elektronik devlet uygulamalarını da görebiliyor. “Digital government”isimli site aram/_np/7331/14527331.jpga motorlarında yapılan elektronik devlet aramalarında da ilk sırada yer alıyor.  


TBD yöneticilerinden Dr. Erdem Erkul, geçtiğimiz ay bir başka başarıya daha imza atmıştı.Erkul,Avrupa Komisyonu Bilişim Portalı’nın uzmanlar komitesine seçilen 6 kişiden biri oldu.27 Avrupa Birliği (AB) üyesi ülke ile AB aday ülkelerini kapsayan Portal, yıl içerisinde atölye çalışmaları, yüzyüze ve online toplantılar ile kamu kurumlarının sunumlarını paylaştığı konferanslar da gerçekleştiriyor. Geçen yıl Adalet Bakanlığı’nın Ulusal Yargı Ağı Projesi (UYAP) bu ödüllerden birine layık görülmüştü.

Bilişim’in devleri Türkiye’ye geliyor
Erdem Erkul, önümüzdeki ay gerçekleşecek “Ulusal Bilişim Kurultayı”nın yürütme kurulu başkanlığını da yapacak. CumhurbaşkanıAbdullah Gül, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın da katılacağı kurultayın yurt dışından ünlü konukları da olacak. İngiltere Başbakanı David Cameron ile Meksika Başbakanı’nın Başdanışmanları da program için Türkiye’ye gelecek.
26 Eylül 2011,Hürriyet

Oscar'a Türkiye'den hangi film gitsin

84. Oscar Ödülleri'nde Türkiye'yi temsil etmek üzere yedi uzun metrajlı film başvurdu.

26 Şubat 2012 tarihinde düzenlenecek 84. Oscar ödül töreninde Oscar'da Türkiye'yi 'en iyi yabancı film' dalında temsil edecek filmi, sinema meslek örgütleri ve derneklerinden oluşan kurul, başvuru yapan yedi uzun metrajlı film arasından seçecek.

Hürriyet gazetesinin düzenlediği bu ankete katılmak istiyorsanız...Bu adresten oyunuzu istediğiniz filme verebilirsiniz...
http://www.hurriyet.com.tr/kultur-sanat/haber/18798677.asp

Sizce Oscar için Türkiye adına 'En İyi Yabancı Film' kategorisinde yarışacak film hangisi olmalı?
26 Eylül 2011,Hürriyet

23 ülkenin işadamları Nevşehir’de buluştu

Türkçe Konuşan Girişimciler Programı çerçevesinde Ortadoğu, 

Balkanlar ve Orta Asya'dan gelen 23 farklı ülkeden 43 işadamı,

 Nevşehirli sanayici ve işadamlarıyla buluştu.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Dışişleri Bakanlığı'nın işbirliğinde 2005 yılından bu yana düzenlenen Türkçe Konuşan Girişimciler Programı çerçevesindeki heyete, Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası'nda (NTSO) Başkan Arif Parmaksız tarafından
 ilin ekonomik yapısı, yatırım ve ticaret imkânları konusunda bilgi verildi.

Afganistan, Almanya, Arnavutluk, Bosna- Hersek, Bulgaristan, Gürcistan, Irak, İran, Karadağ, Kazakistan, Kırgızistan, Kosova, Makedonya, Moldova, Özbekistan, KKTC, Romanya, Rusya, Tacikistan, Türkmenistan ve Yunanistan'dan işadamı ve sanayiciler, NTSO'ya gelişlerinde Başkan Arif Parmaksız ve Ticaret Borsası Başkanı Tuncer Gök tarafından karşılandı.

NTSO Başkanı Arif Parmaksız, yaptığı konuşmada, Nevşehir'in son yıllarda
gerçekleştirdiği projeleri ile birlikte artık marka bir kent olma yolunda hızla
ilerlediğini söyledi.

Kapadokya gibi bir turizm merkezine ev sahipliği yapmanın yanı sıra artık sanayi
ve ticaret alanında da isimlerini duyurmaya başladıklarını kaydeden Parmaksız,
"Türkçe konuşan iş adamlarımızı burada ağırlamaktan büyük mutluluk 
duyuyoruz ve onlarla işbirliği yaparak şehrimize daha fazla katkı sağlamak 
istiyoruz." dedi.

Ticaret Borsası Başkanı Tuncer Gök ise 23 ülkeden gelen işadamı ve sanayicilerin Nevşehirli meslektaşları ile ticari köprüler kuracağına inandığını belirtti.

Gelen konukların turizmden, gıdaya, inşaata, kimya sanayine geniş bir alanda faaliyet gösteren firmaların sahipleri olduğunu kaydeden Gök, Nevşehir'de de bu alanlarda işbirliği sağlanabilecek önemli firmaların bulunduğunu ifade etti.

Gelen konukların kendilerini tanıtan kısa konuşmalarının sonrasında Kapadokya ve Nevşehir bölgesini tanıtan slayt gösterisi sunuldu. Sonrasında ise sektörlere göre kurulan masalarda ikili görüşmelere geçildi.
24 Eylül 2011, Cihan

Türkiye'de 2012'de 405 fuar organize edilecek

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından gelecek sene 112'si uluslararası olmak üzere 405 fuarın yapılmasına izin verildi.

TOBB, Türkiye'de düzenlenecek fuarların etkin ve kapsamlı biçimde tanıtılması ve sene boyunca kullanılabilecek bir bilgi kaynağına duyulan ihtiyacın karşılanması amacıyla hazırladığı 2012 Fuar Takvimi'ni yayımladı. 2012'de en yoğun fuar programı, mart ayında olacak. 405 fuarın, 70'i bu ayda düzenlenecek.

Mart ayını 64 fuar ile nisan ve 59 fuar ile eylül ayı takip edecek.Gelecek sene düzenlenecek 405 fuarın 209'u İstanbul'da, 28'i Bursa'da, 27'si İzmir'de gerçekleştirilecek. 2012'de Tarım, Seracılık, Hayvancılık ve Teknolojileri konusunda 42 fuar tertip edilecek. Isıtma, soğutma, havalandırma, doğalgaz ve sistemleri, inşaat malzemeleri, banyo, mutfak, seramik, nalburiye, hırdavat, tesisat konusunda 35, Eğitim, Eğitim ekipmanları ve Teknolojileri konusunda ise 31 fuar yapılacak.

25 Eylül 2011, Cihan