14 Kasım 2011 Pazartesi

Her derde deva makam ve şarkılar

Sağlık Bakanlığı tarafından yayımlanan 'Şarkılarda Sağlık, Sağlıkla İlgili Şarkılar' kitabıyla, geçmişten günümüze 'Müzikoterapi'nin tarihi ve önemi ortaya konulurken, Türk müziği makamlarının hastalıklara etkisi örneklendi.

Daha önce ’Türkülerdeki Hekimlik ve Sağlıkla İlgili Türküler’ adlı kitap yayımlayan Sağlık Bakanlığı’nın ikinci kitabı çıktı. Bakan Prof. Dr. Recep Akdağ sunuş yazısında, başta hekimler olmak üzere tüm sağlık çalışanlarının, şarkılarda dile getirilen aşk ve ayrılık acılarına, gönül dertlerine belki çare bulamadıklarını, ancak fedakarlık ve çok üstün gayretler göstererek vatandaşların sağlıkla ilgili bütün sorunlarına deva olduklarını belirtti.

Habere Göre Hangi Makamın Hangi Hastalığa İyi Geldiğini Öğrenmek ve Haberin Kaynaktaki Devamını Okumak İçin Tıklayınız...

KPSS'ye göre işe giriş tercihleri 21-30 Kasım'da

Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) sonucuna göre, bazı kamu kurum ve kuruluşların kadro ve pozisyonlarına yerleştirme yapmak için adayların tercih yapma süresi 21 Kasım'da başlayacak.

ÖSYM'den yapılan açıklamaya göre, Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik hükümleri uyarınca bazı kamu kurum ve kuruluşlarının kadro ve pozisyonlarına yerleştirme yapmak amacıyla adaylardan tercih alınacak.

Bu amaçla hazırlanan Kamu Personel Seçme Sınavı KPSS-2011/2 Tercih Kılavuzunda, ortaöğretim, ön lisans ve lisans düzeyleri ayrı olmak üzere tercih yapılabilecek kadro ve pozisyonlar yer alıyor.

Kılavuz 21 Kasım 2011 tarihinden itibaren ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden yayımlanacak.
Haberin Kaynaktaki Devamı İçin Tıklayınız...

Unutulmaz Hakem Hataları: Hikmet Hoca İsyan Ediyor

TRT3'te yayınlanan "Unutulmaz Hakem Hataları" programından bir alıntı...Sizi yıllar öncesine götürüyoruz...Beşiktaş-Kocaelispor maçı...Maç sonrası Hikmet Karaman Hoca kopuyor ve isyan ediyor...O zamanlar için gergin fakat bugün için trajikomik görüntüler...

Herkes Halit'in sırrını konuşuyor!

Show TV'de yayınlanan Yetenek Sizsiniz Türkiye yarışmasına katılan Halit İncedayı adlı yarışmacının yaptığı gösteri izleyen herkesi hayrete düşürdü. Geçen sene Aref'in yaptığı gösterileri Türkiye günlerce tartışmış çeşitli şekillerde sırrı çözülmüştü. Bu kez de Halit'in yaptıkları tartışılıyor. Acaba Halit'in büyük sırrını çözebilen olacak mı?



Haber Kaynağı: 14 Kasım 2011, Milliyet, Video Kaynağı: Youtube

Zidane'ın hayali teknik direktörlük

Zidane'ın hayali teknik direktörlük
Fransa Milli Takımı ve Real Madrid'in eski futbolcularından Zinedine Zidane, teknik direktörlük yapmak istediğini söyledi.
Fransa Milli Takımı ve Real Madrid'in eski futbolcularından Zinedine Zidane, teknik direktörlük yapmak istediğini söyledi.

Zidane, Fransa'da Canal Plus televizyonunda yayımlanan Canal Football Club programındaki açıklamasında, teknik adamlık yaparak bir şeyler verebileceğini düşündüğünü ve bu fikrin kendisini heyecanlandırdığını belirtti.

Real Madrid'in sportif direktörlüğünü yapan Zidane, takımın Portekizli teknik direktörü Jose Mourinho'nun yanında bir şeyler öğrendiğini belirterek, ''Bence Mourinho en iyi teknik direktör. Her şeyi kazandı. Bunu diğer teknik adamlar için söyleyemeyiz'' dedi.
14 Kasım 2011, NtvSpor

Trabzonspor-Inter maçı biletleri satışa çıktı

Trabzonspor-Inter maçı biletleri satışa çıktı
UEFA Avrupa Şampiyonlar Ligi (B) Grubu'nda, 22 Kasım Salı günü Trabzonspor ile İtalya'nın İnter takımları arasında Hüseyin Avni Aker Stadı'nda oynanacak karşılaşmanın biletleri satışa çıktı.
UEFA Avrupa Şampiyonlar Ligi (B) Grubu'nda, 22 Kasım Salı günü Trabzonspor ile İtalya'nın İnter takımları arasında Hüseyin Avni Aker Stadı'nda oynanacak karşılaşmanın biletleri satışa çıktı.

Bordo-mavili kulübün internet sitesinden yayımlanan açıklamada, karşılaşmanın biletlerinin maraton 50, kapalı kenar 75, kapalı orta 125, VIP 400, VIP Özel ise 700 lira olarak satışa sunulduğu belirtildi.

Biletix gişeleri ve www.biletix.com.tr adresinden taraftarların maç biletlerine ulaşabilecekleri, ilk gün yalnızca taraftar kart sahiplerine satış yapılacağı da kaydedildi.
14 Kasım 2011, NtvSpor

A Milli Takım mucize peşinde

2012 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri play-off turunda A Milli Takım, 3-0 yenildiği maçın rövanşında yarın Zagreb'de Hırvatistan ile karşılaşacak. Ay yıldızlılar 4 farklı veya gollü 3 farklı galibiyetlerde turu geçecek.
A Milli Takım mucize peşinde
A Milli Futbol Takımı, 2012 Avrupa Şampiyonası elemeleri play-off turu rövanş maçında yarın deplasmanda Hırvatistan ile karşılaşacak.
Zagreb'deki Maksimir Stadı'nda oynanacak ve TSİ 21.05'te başlayacak karşılaşmayı Portekiz Futbol Federasyonu'ndan Pedro Proenca Oliveira Alves Garcia yönetecek. Garcia'nın yardımcılıklarını Bertino Cunha Miranda ve Ricardo Jorge Ferraira Santos yapacak. Müsabakanın dördüncü hakemi ise Manuel Jorge Neves Moreira De Sousa. Karşılaşma ATV'den de naklen yayınlanacak.

4 FARKLI KAZANMASI GEREKİYOR
İstanbul'daki ilk maçı 3-0 kaybeden milli takımın, turu geçip Avrupa Şampiyonası finallerine kalabilmesi için 4 farklı veya gollü 3 farklı galibiyet alması gerekiyor.
Milli takımın 3-0 kazanması durumunda karşılaşma uzatmalara gidecek. Ay-yıldızlılar, 4-1, 5-2 gibi 3 farklı gollü galibiyetlerde veya 4 farklı galibiyetlerde adını Avrupa Şampiyonası finallerine yazdıracak. Aksi sonuçlarda ise turu geçen taraf Hırvatistan olacak.
14 Kasım 2011, NtvSpor

Yazlık evlerin anahtarları depremzedelere

Çukurova Belediyesi tarafından Van'da meydana gelen depremde evleri zarar gören vatandaşlar için ''bir anahtar da sizden'' kampanyası başlatıldı.
ADANA - Belediye Başkanı Yıldıray Arıkan, Büyükşehir Belediyesi Toplantı Salonu'nda yapılan Meclis Toplantısı'nda gündem dışı yaptığı konuşmada, Van'da meydana gelen ikinci depremin ardından kentte barınma ihtiyacının daha da arttığını söyledi.

Hükümetin depremzedelere yardımlar yaptığını hatırlatan Arıkan, kendilerini de depremzedelere katkı sağlamak adına çeşitli kampanyalar yürüttüklerini anımsattı.

Arıkan, bu kapsamda kent genelinde ''Bir Anahtar da Sizden'' kampanyası başlattıklarını belirterek, şunları kaydetti: ''Mersin'de, Adana'nın Yumurtalık ve Karataş ilçelerinde ikinci konutu olan Adanalı vatandaşlarımız var. Bu vatandaşlarımızdan Mayıs ayına kadar bu evlerinin anahtarını Vanlı depremzedeler için istiyoruz. Böylece barınma sorununu ortadan kaldıracağız.

Ayrıca depremzedelerin çocukları da şu an okullara gidemiyorlar. Bu evlere yerleştireceğimiz ailelerin çocuklarının eğitiminin sağlanması konusunda da çaba göstereceğiz.''

KAMPANYAYA KATILDI
Arıkan, Mersin'deki yazlığına depremzede bir aileyi yerleştireceğini de söyledi.

Bir kaç kişiden daha anahtar sözü aldığını bildiren Arıkan, ''Bu kampanyaya çok yoğun bir şekilde anahtar geleceğine inanıyorum. El birliği ile Vanlı kardeşlerimizin yarasını sarıp, acılarını hafifletmeliyiz'' diye konuştu.
14 Kasım 2011, NTVMSNBC