9 Kasım 2011 Çarşamba

Milli Takım'da gözler Burak ve Arda'da

2012 Avrupa Futbol Şampiyonası elemeleri play-off turundaki rakibi Hırvatistan ile karşılaşacak olan A Milli Takım'da gözler, elemelerin en golcü isimleri Arda Turan ve Burak Yılmaz'da.
Milli Takım'da gözler Burak ve Arda'da
2012 Avrupa Futbol Şampiyonası elemeleri play-off turundaki rakibi Hırvatistan ile ilk maçta 11 Kasım Cuma günü İstanbul'da karşılaşacak A Milli Takım'da gözler Burak Yılmaz ile Arda Turan'ın üzerinde olacak.
Burak-Arda ikilisi, eleme grubunda olduğu gibi, final bileti için son şans olan play-off maçlarında da ay-yıldızlı ekibin gol yollarında yine en güvendiği isimlerin başında geliyor.
Milli ikili, ay-yıldızlı ekibin 2012 Avrupa Şampiyonası elemelerinde grupta attığı toplam 13 golden 7'sini kaydetti.
Haberin Kaynaktaki Devamı İçin Tıklayınız...

Yıldız: Bor ürünlerini yok satıyoruz

Enerji Bakanı Yıldız, Eti Maden İşletmeleri'ne ait fabrikalarda önümüzdeki 3 yıl boyunca üretilecek bor ürünlerinin tamamının satıldığını belirtirken, ''Önümüzdeki 3 senenin bütün ürünü satıldı'' dedi.
Bor madeniyle ilgili sorularını yanıtlayan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, bor meselesine dışarıdan bakıldığı zaman Türkiye'nin durumunu çok enteresan bir noktada gördüğünü belirterek, ''Bir taraf Türkiye'nin tüm borçlarını ödeyecek bor madenimizin olduğunu söyleyerek meseleyi abartıyor, bir taraf da önemsizleştirme noktasında duruyor. Biz ise terazinin tam orta noktasında, yani mutedil olma çizgisinde duruyoruz. Bor bir potansiyeldir, fakat asla hemen yarın kullanacağınız bir nakit para da değildir'' diye konuştu.
Haberin Kaynaktaki Devamı İçin Tıklayınız...

Otistik Gençler Mehter Takımı Kurdu

Otistik Gençler Mehter Takımı Kurdu
İZMİR’in Menemen İlçesi’ndeki merkezde eğitim gören otistik gençlerden oluşan bir mehter takımı kuruldu...
Çoğu ismini bile söyleyemezken, davul, zil, cevgen ve nakkareyi kusursuz çaldı, sancak ve tuğlar dimdik taşındı. Engelin başarıyı engelleyemeyeceğini gösteren gençler, ilk gösterilerini 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde yapacak.

Menemen İlçesi’ndeki Sabahat Akşıray Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi’de 74 öğretmenin eğittiği 200 otistik gençten 20’siyle mehter takımı oluşturuldu. Konuşma zorluğu çeken, ani tepkiler veren, sevinç nöbetinin ardından hemen öfke krizine girebilen otistikler, bir yıllık eğitimin ardından müthiş bir disiplin örneği göstererek mehter gösterisi sundu.
Haberin Kaynaktaki Devamı İçin Tıklayınız...

25 Bin Sazan Balığı Göletlere Bırakıldı

25 Bin Sazan Balığı Göletlere Bırakıldı
Mardin Tarım İl Müdürlüğü tarafından Atatürk Barajı'ndan getirilen 25 bin adet yavru pullu sazan balığı ildeki göletlere bırakıldı.
Mardin Tarım İl Müdürlüğü tarafından Atatürk Barajı'ndan getirilen 25 bin adet yavru pullu sazan balığı ildeki göletlere bırakıldı.
Mardin Tarım İl Müdürü Mehmet Salih Söğüt, Mardin'de sazan balığını geliştirmek için Atatürk Baraj Su Ürünleri Çiftliği'nden getirilen 25 bin adet yavru pullu sazan balığını Derik ilçesinde bulunan Dumluca ve Şerefli baraj göletlerine bırakıldığını söyledi.
Haberin Kaynaktaki Devamı İçin Tıklayınız...

Organik Nar Tanelenerek İhraç Ediliyor

Organik Nar Tanelenerek İhraç Ediliyor
Volkan Varan - Adana'nın İmamoğlu ilçesinde 2 bin dönümlük arazide kurulan bahçede üretilen organik nar, Niğde'deki tesislerde tanelenerek ve meyve suyu olarak işlenerek 69 ülkeye ihraç ediliyor.
Geçen yıl toplam 52 milyon 843 bin dolarlık ihracat yapan firmanın 19 bin ton işleme kapasitesine sahip olduğunu anlatan Özcan, bunun önemli bölümünü narın oluşturduğunu bildirdi.

Yüzde 80'i ihraç ediliyor

Özcan, elde ettikleri ürünlerin yüzde 80'ini tanelenerek ve meyve suyu olarak işlenmesinin ardından Japonya, Çin, Kore, Amerika ve AB üyesi ülkelerin de arasında bulunduğu 69 ülkeye ihraç ettiklerini, geri kalanını ise iç piyasada değerlendirdiklerini vurguladı.
Haberin Kaynaktaki Tam Metni İçin Tıklayınız...

Genç mucitlerden büyük başarı!

4 motorlu insansız hava aracını Türk bayrağı takarak uçurdu, büyük alkış topladı
Gediz Üniversitesi'nin 3 öğrencisi, insansız hava aracı yaptı. Sivil ve askeri amaçlı kullanılabilen 4 motorlu uçaklar, 2 bin metre yüksekten görüntü aktarabiliyor. Uçaklar, lazer sistemi eklenerek havadan mayın da arayabiliyor.

Gediz Üniversitesi, geleceğin mucitlerini yetiştirmek için öğrencilerini yeni buluşlara, araştırma ve geliştirmeye teşvik ediyor. Bilime meraklı gençlere her türlü destek veriliyor. Bunun sonucunda birbirinden ilginç çalışmalar ortaya çıkıyor. En güzel örneklerden biri de insansız hava araçları...
Haberin Kaynaktaki Devamı İçin Tıklayınız...
Yorum: Yeter ki bilime saygı olsun...Bilimle uğraşan insanlara saygı olsun...Bu ülke başarır...Ahlaklı olanlarla ve Bilimle uğraşanlarla dalga geçip geçip te dünyada dalga geçilecek bir hale gelmek mi...Onurlu bağımsız bir ülkede onurlu bir hayat sürmek mi...

Sizin de göğsünüz kabaracak

Türkiye'de meydana gelen Van depreminin ardından yüzlerce Japon çocuk Vanlı kardeşleri için Gençlik Marşını seslendirdi.

Japonya'nın Wagayama eyaletindeki Fujitodai İlköğretim Okulu'ndan 500'den fazla çocuksporsalonunda hep bir ağızdan Gençlik Marşını seslendirerek güzel ve anlamlı görüntüler oluşturdu.

Türkiye veJaponyaarasındaki ilişkilerin başlangıcı olarak kabul edilen Ertuğrul Firkateyni faciasının yaşandığı eyalet olan Wagayama'daki etkinliğe katılan Tokyo Büyükelçiliği Kültür Müşaviri Ayşegül Atmaca AA muhabirine yaptığı açıklamada, eyaletle aralarında eğitim günleri kapsamında Türk günü düzenlendiğini belirtti.
Bu kapsamda Wagayama'daki ilkokula gittiklerinde Japonların da kendilerine sürpriz yaptıklarını ve bu marşı hazırladıklarını belirten Atmaca, programın ardından Japon yetkililerinin kendisine "bu marşın Van'daki depremzede çocuklara moral hediyesi olarak gönderilmesini istediklerini söylediğini" kaydetti.

Wagayama, depremin ardından sadece moral desteği değil aynı zamanda yüklü miktarda da nakdi yardımda da bulundu.



9 Kasım 2011, SamanyoluHaber
Fotoğraf Kaynağı : AskObama

Binay'dan dünya şampiyonluğu

Fransa'nın başkenti Paris'te devam eden Büyükler Dünya Halter Şampiyonası'nda 69 kiloda Mete Binay koparmada 157 kiloyu kaldırarak dünya şampiyonu oldu. Aynı kiloda Ekrem Celil ise 18. sırada kaldı.
Koparmada Mete Binay ilk hakkında 154 kiloyu, ikinci hakkında 157 kiloyu kaldırdı. Mete Binay son hakkında ise 166 kiloyla dünya rekorunu denedi, ancak başarılı olamadı ve 157 kiloluk kaldırışıyla altın madalyayı kazandı.

Ekrem Celil ise koparmadaki ilk hakkında 138 kiloda başarılı olamadı, ikinci hakkında 138 kiloyu kaldırırken, son hakkında 141 kiloda da başarılı olamayınca koparmayı 138 kiloyla 18. sırada tamamladı.

Bu kiloda gümüş madalyayı Rus sporcu Oleg Chen 156 kiloluk kaldırışıyla, bronz madalyayı ise Çinli sporcu Deshang Tang 155 kiloluk kaldırışıyla elde etti
9 Kasım 2011, HaberBiz