10 Kasım 2011 Perşembe

GüzelHaber Devam Ediyor...

Kısa bir aradan sonra GüzelHaber yayınına devam ediyor...Kısa süreli ayrılık için sitenin müdavimlerinden ve hasbelkader siteye uğrayıp günün güzel haberlerini alamayanlardan şahsım adına özür diliyorum...İyi seyirler...
Musa YUNUS

İşte Atatürk'ün harbe giderken ettiği dua

İşte Atatürk'ün harbe giderken ettiği dua
Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün manevi kızı Ülkü Adatepe, Atatürk'ün harbe giderken daima iki elini açıp 'Allah'ım sen Türk milletini hiçbir zaman esir etme' diye dua ettiğini söylediğini bildirdi.
Atatürk'ün ölümünün 73. yıl dönümünde, Şanlıurfa'daki ilk tören eski vilayet önündeki Atatürk Anıtı'nda düzenlendi. Vali Celalettin Güvenç, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Veli Tarakcı, Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba ve diğer protokol üyelerinin Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasının ardından Atatürk'ün sesinden 10. Yıl Nutku dinlendi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının arandan DSİ 15. Bölge Müdürlüğü Salonunda devam eden törende ''Atatürk Konulu Pul Sergisi''nin açılışı yapıldı.

Şanlıurfa Sosyal Bilimler Lisesince düzenlenen ''Atatürk'ü Anma Programı''nda ise ''sürpriz konuk'' olarak anons edilen Atatürk'ün manevi kızı Ülkü Adatepe sahneye çıkarak, Ulu Önder'le ilgili anılarını anlattı.
Haberin Kaynaktaki Devamı İçin Tıklayınız...

Konya'dan Kenya'ya kardeşlik köprüsü kurdular

KONYA (CİHAN)- Çoğunluğunu Konyalı hayırseverlerin oluşturduğu Kırşehir, Nevşehir, Aksaray, Karaman'dan 230 hayırsever, Kimse Yok Mu Derneği gönüllüsü olarak Kenya'da kurban kesimi ve kurban eti dağıtımı yaptı.
Çoğunluğunu Konyalı hayırseverlerin oluşturduğu Kırşehir, Nevşehir, Aksaray, Karaman'dan 230 hayırsever, Kimse Yok Mu Derneği gönüllüsü olarak Kenya'da kurban kesimi ve kurban eti dağıtımı yaptı. Kurban Bayramı'nın iki ve üçüncü gününü Kenya'nın 3 şehrinde geçiren gönüllü hayırseverler, kurban vesilesiyle Konya ile Kenya arasında kardeşlik köprüsü kurdu.
Haberin Kaynaktaki Devamı İçin Tıklayınız...


Yorum: Kim ne derse desin...Türk milleti dünyanın sayılı "şefkat ve merhamet elini düşene uzatan" "düşeni kaldıran" milletlerinden biridir...

Kenan Sofuoğlu'ndan keskin dönüş!

Kenan Sofuoğlu'ndan keskin dönüş!
Milli motosikletçi Kenan Sofuoğu, Moto2 kategorisindeki mücadeleyi bırakarak, daha önce iki kez dünya şampiyonu olduğu Supersport Şampiyonası'nda yarışma kararı aldı.
Bu sezon Moto2 kategorisinde ilk kez yarışan milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu, Moto GP kariyerine ara vererek, daha önce iki kez dünya şampiyonluğu yaşadığı Dünya Supersport Şampiyonası'nda mücadele etme kararı aldı.
Moto GP'nin bir alt dalı olan Moto2'de sezonu 59 puanla 17'nci sırada tamamlayan Sofuoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2012 sezonunda tekrar Dünya Supersport Şampiyonası'nda yarışma kararı aldığını söyledi.
Haberin Kaynaktaki Devamı İçin Tıklayınız...

Anadolu Efes, Maccabi Electra Tel Aviv'i ağırlıyor

Anadolu Efes, Maccabi Electra Tel Aviv'i ağırlıyor
Turkish Airlines Euroleauge'de Anadolu Efes, C Grubu 4. hafta mücadelesinde İsrail'in Maccabi Electra Tel Aviv takımını konuk edecek. Bugün saat 20:00'de başlayacak karşılaşma NTV Spor'dan canlı yayınlanacak.
Turkish Airlines Euroleauge'de Anadolu Efes, C Grubu 4. hafta mücadelesinde İsrail'in Maccabi Electra Tel Aviv takımını konuk ediyor.
Anadolu Efes'in Maccabi Tel Aviv ile bugün oynayacağı maç, saat 20:00'den itibaren NTV Spor'dan naklen ekranlara gelecek.
Turkish Airlines Euroleauge'de Galatasaray Medical Park ve Fenerbahçe Ülker'den sonra Anadolu Efes sahne alacak. Lacivert-beyazlı takım, 4. hafta maçında İsrail'in Maccabi Electra Tel Aviv takımını İstanbul Sinan Erdem Spor Salonu'nda ağırlayacak.
Anadolu Efes, Euroleague'in 3. haftasında deplasmanda İtalya'nın Emporio Armani takımını 62-54 yendi. İsrail ekibi Maccabi ise İspanya'nın Real Madrid takımını 88-82 mağlup etti. Efes, 3 maç sonunda 2 galibiyet ve 1 yenilgiyle C Grubu'nda 2. sırada. İsrail temsilcisi ise aynı galibiyet ve yenilgi sayısı sonunda averajla 3. basamakta yer alıyor.
Lacivert-beyazlı takımda sakatlığı süren Kerem Gönlüm'ün yanı sıra Banvit maçında sakatlanan Tarence Kinsey forma giymeyecek. Maccabi'nin antrenörlüğünü 2007-2008 sezonunda Efes Pilsen'i çalıştıran David Blatt yapıyor. İsrail ekibinin kadrosunda Theodoros Papaloukas, Jordan Farmar, Guy Pnini, Keith Langford, Sofoklis Schortsanitis gibi yıldız oyuncuların yanı sıra Türkiye'de de forma giymiş Devin Smith yer alıyor.
Bu arada Anadolu Efes ile Maccabi Electra Tel Aviv 20. kez karşı karşıya gelecek. İki takım arasında daha önce oynanan 19 maçta lacivert-beyazlılar 10 galibiyet ve 9 yenilgi aldı. Anadolu Efes, İstanbul'da yapılan 10 maçta ise 7 kez kazandı.
Maccabi mücadelesi aynı zamanda lacivert-beyazlyı takımın Avrupa kupalarındaki 439. karşılaşması olacak.
10 Kasım 2011, NtvSpor

Fenerbahçe Ülker, Bilbao Arena'da güldü

Turkish Airlines Euroleague A Grubu'nda Bilbao Arena'da Bizkaia Bilbao'ya konuk olan Fenerbahçe Ülker, 20 top kaybettiği mücadelede, sahadan 73-70'lik skorla galip ayrıldı. Kenardan gelen Bojan Bogdanovic 19 sayıyla sahanın en skorer ismi oldu.
Haberin Kaynaktaki Devamı İçin Tıklayınız...

Fenerbahçe, Fransa'da çok farklı

FIBA Kadınlar Euroleague’de Fenerbahçe, grubundaki 4. maçında deplasmanda karşılaştığı Tarbes GB’yi 56-78’lik skorla yendi.
Haberin Kaynaktaki Devamı İçin Tıklayınız...

Galatasaray Medical Park'tan 'altın' değerinde galibiyet!

Galatasaray Medical Park, Turkish Airlines Euroleague D Grubu dördüncü maçında Slovenya temsilcisi Union Olimpija'yı deplasmanda 79-70 mağlup ederek çok kritik bir galibiyete imza attı. Furkan Aldemir 18 sayıyla maçın yıldızı oldu.
Haberin Kaynaktaki Devamı İçin Tıklayınız...

Trabzon, Hamit için Halil'i devreye soktu

Hamit Altıntop’un ismi başka takımlarla anılmaya başlayınca Trabzonspor’da devreye girdi.
Real Madrid’de sakatlık döneminden çıktıktan sonra fazla forma şansı bulamayan Hamit Altıntop’un ismi başka takımlarla anılmaya başlayınca Trabzonspor’da devreye girdi.

Ekonomik anlamda çok rahat olan bordo – mavililer, kardeşi aracılığıyla Hamit Altıntop’u yokladı. Milli yıldıza, “Bize gelir misin?” diye soran Halil’in ilk etapta olumsuz yanıt aldığı çünkü Hamit’in, “Real Madrid’de yapmak istediğim çok şey var” yanıtını verdiği öğrenildi.

Ancak Hamit’in Real Madrid’den ayrılmasının kesin olarak gündeme gelmesi durumunda Trabzonspor’un Halil ve Şenol Güneş faktörlerini tekrar devreye sokmayı planladığı öğrenildi.
10 Kasım 2011, SporAktif
Fotoğraf Kaynağı: TurkSportal
Yorum: Hamit de Trabzonspor'a gelirse...Trabzon'u tutana aşk olsun...

UNESCO, Evliya Çelebi'yi unutmadı

Birleşmiş Milletler'in Bilim, Kültür ve Eğitim Teşkilatı UNESCO'nun girişimiyle, Evliya Çelebi'nin 400. doğum yıldönümü dolayısıyla 14 Kasım - 11 Aralık 2011 tarihleri arasında Paris'te bir dizi etkinlik düzenlenecek.
Etkinlikler, 14-15 Kasım 2011 tarihlerinde INALCO'da ''Evliya Çelebi, 17. Yüzyıl Osmanlı Seyyahı Zamanında Avrupa'' başlıklı uluslararası bilimsel kolokyumla başlayacak. Bu toplantı, Türk ve yabancı bilim adamlarının katılımıyla düzenlenecek.

Yine 14 Kasım'da Arap Dünyası Enstitüsü'nde ''Bir Osmanlı Seyyahı, Evliya Çelebi''başlıklı sergi açılacak. Ayrıca, Arap Dünyası Enstitüsü oditoryumunda aynı gün Bezmara Müzik Gurubu Evliya Çelebi dönemine ait müzik enstrümanlarının kullanıldığı bir konser verecek.

Faaliyetler sırasında tarihçi Evliya Çelebi'yi anlatan, yapımcılığını ve yönetmenliğini Nurdan Arca'nın yaptığı ''İstanbul'un Tılsımları: Ne Tevatür Ne Muhakkaktır'' başlıklı belgesel film gösterilecek.
Haberin Kaynaktaki Tam Metni İçin Tıklayınız...
Fotoğraf Kaynağı: YeniŞafak

10 Kasım...

Atatürk'ün bize armağan ettiği Cumhuriyet için Ata'mıza Saygılarımızı iletiyoruz. Onun karşılaştığı sorunlarla toplumsal ve şahsi hayatımızda karşılaşmadan veya en azından onun gördüğü zorlukları görmeye gerek kalmadan bir gün herkesin Atatürk'ü anlayacağına inanıyoruz.
Atatürk'ün dünyalık beklentisi yoktu...Kendini bu millete VAKFETTİ. Eğer yine onun aleyhinde olanlar varsa onun yaşadığı sorunları, zamanında yaşadığı sıkıntıları yeniden çekeceğiz demektir...Sayıları fazlaysa bu kişilerin...Toplum olarak 100 yıl önce yaşamaya başladığımız imtihanları yeniden yaşayacağız demektir...Herkes hayatının bir döneminde Atatürk'ü anlıyacaktır. İnancımız budur. Türkiye Cumhuriyeti için iki büyük tehlike vardır. Birisi "iman yobazlığı" diğeri "küfür yobazlığı" 'dır. Birisinde "reklam müslümanlığı" ve Tanrıyı kendi safına çekmeye, Tanrı'ya ait olan dini kendine maletmeye çalışan ve kendileri dışında iyilik yapanları, faydalı işler yapanları "BOŞUNA UĞRAŞMAK" 'la suçlayan...Cehennemle tehdit edip yıldıran korkutan İman Yobazları...Diğer tarafta hiç bir manevi inancı olmayan ve sırf kendi egosunun peşinde giden...Çalıp çırparken vicdanı sızlamayan...Toplum içinde saygın olduğu halde toplumun sırtına bir hançer gibi yükleri dertleri bindiren...kendi menfaatlerine tapan "küfür yobazları"...Atatürk böyle bir memlekette elinden geleni yapmıştır. Dünyalık bir kazanç elde etmemiştir...Atatürk'ün gözlerine bakın dostlarım...Dünyevi bir beklenti görebiliyor musunuz? Tanrı ebeden kendisinden razı olsun...Adalet mutlaka bir gün yerini bulacaktır...Hem de en güzel şekilde...Rahat uyu...