24 Kasım 2011 Perşembe

Karadeniz Fırtınası unvan maçında!

Türk boksör Selçuk Aydın, WBC Orta Siklet Gümüş Kemer Şampiyonluğu unvan koruma maçında, Rumen Ionut Dan Ion ile karşılaşacak.
Karadeniz Fırtınası unvan maçında!
Türk boksör Selçuk Aydın, Dünya Boks Konseyi (WBC) Orta Siklet Gümüş Kemer Şampiyonluğu unvanını koruma maçında Rumen rakibi Ionut Dan Ion ile Trabzon'da karşılaşacak.
Daha önce İstanbul'da yapılan ve Selçuk Aydın'ın puanla kazanarak gümüş kemer elde ettiği müsabakanın ardından iki sporcu, 539 gün sonra bu kez Trabzon Hayri Gür Spor Salonu'nda karşı karşıya gelecek.
26 Kasım'da yapılacak karşılaşmayı 7 bin 500 kişilik kapasitesi bulunan spor salonunda saha içinde yapılacak düzenlemelerle birlikte yaklaşık 8 bin 200 kişinin izleyebileceği belirtildi.
Selçuk Aydın ve Rumen Ionut Dan Ion, karşılaşma öncesi Zorlu Grand Otel'de menajer ve antrenörleriyle birlikte basın toplantısı düzenledi.
Basın toplantısında ''Karadeniz Fırtınası'' olarak tanıtılan Selçuk Aydın, Rumen rakibini Trabzon'da en güzel şekilde ağırlayacaklarını belirterek, ''Maçı kaybedip üzülecekler ama Trabzon misafirperverliğinden dolayı mutlu şekilde buradan ayrılacaklarını düşünüyorum'' dedi.
"HER MAÇA KAZANMAK İÇİN ÇIKTIM"
Başarısını kendine olan inancına ve sistemli yaşantısına borçlu olduğunu vurgulayan Aydın, ''Hiçbir maça çıkarken kafamda soru işareti olmamıştır. Her maça kazanmak için çıktım. Bana karşı koyma cesaretini bulan rakiplerime saygı duymuşumdur. Rakibime Trabzon'a gelerek benimle karşılaşmak istediğinden dolayı büyük saygı duyuyorum. Ama bu kez İstanbul'daki kadar şanslı olacağını sanmıyorum'' ifadelerini kullandı.
İstanbul'daki karşılaşmanın kıran kırana geçtiğini ancak maçı sayıyla da olsa kazanmayı bildiğini anlatan Aydın, ''Ben o maç hariç her maçımda rakiplerimi ezerek yendim. İstanbul'daki maçı bu şekilde alamadım. O maçta bazı nedenlerden dolayı tam hazır değildim. Buruk bir sevinç yaşamıştım. İlk maçta ben 2 gol, Ion ise 1 gol atmıştı. Bu kez golleri atmakla kalmayıp fileleri yırtıp havalandıracağım'' diye konuştu.
Trabzon halkından maça gelerek kendisine destek vermelerini isteyen Selçuk, ayrıca menajeri Ahmet Öner ile görüştüğünü ve maçın gelirinin dört de birinin Van'daki depremzedelere bağışlanacağını kaydetti.
Ionut Dan Ion ise Trabzon'da olmaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek, ''Müsabaka, devlerin müsabakası olarak adlandırılmayı başlandı. Bu hoşuma gidiyor. Kendime güveniyorum. Ciddi hazırlandık, umarım bu mutluluğumu müsabakaya yansıtabilirim'' dedi.

SELÇUK AYDIN'IN YENİLGİSİ YOK
Selçuk Aydın, bugüne dek profesyonel boks kariyerinde hiç yenilgi almadı. Dan Ion'un ise tek yenilgisini Selçuk Aydın karşısında aldı.
Selçuk Aydın'ın 22 maçta 22 galibiyeti (17'si nakavt), Dan Ion'un ise 29 maçta 28 galibiyeti (16'sı nakavt) bulunuyor.
( Cumartesi Günü Trabzon Hayri Gür Stadı...) (kaynak: NtvSpor )

Anadolu Efes, evinde kazanmayı bildi

THY Euroleague C Gru-bu'nda mücadele eden Anadolu Efes, Sırp temsilcisi Partizan mt:s'yi 67-58 yenmeyi başardı.
Haberin Kaynaktaki Devamı İçin Tıklayınız...

FIBA Kadınlar Avrupa Ligi'nin tek namağlup takımı

Basketbol FIBA Kadınlar Avrupa Ligi'nde mücadele eden Fenerbahçe, 6'da 6 yaparak namağlup tek takım oldu.
Ligde B Grubu'nda yer alan sarı-lacivertli ekip, dün İspanya'nın Perfumerias Avenida takımına karşı deplasmanda aldığı 77-69'luk galibiyetle, üst üste 6. maçından da galip ayrıldı.

Sarı-lacivertliler, Galatasaray Medical Park'ın da dün ilk yenilgisini aldığı FIBA Avrupa Ligi mücadelesinde dünkü sonuçların ardından, 3 grupta toplam 23 takım arasında yenilgisi bulunmayan tek ekip oldu.

Fenerbahçe B Grubu'da 6 galibiyet sonunda 12 puanla lider durumda bulunurken, A Grubu'ndaki Galatasaray Medical Park 6 galibiyet, 1 mağlubiyetle 13 puana ulaşıp averajla kendisiyle aynı puana sahip Ros Casares'in ardından 2. sırada yer aldı.

C Grubu mücadelesinde ise ilk iki sıra, 5'er galibiyet 2'şer yenilgisi bulunan Spartak Moskova Region ile Wisla Can-Pack Krakow'dan oluşuyor. 12 puana sahip iki ekipten Spartak Moskova Region averajla lider durumda.

Bu arada, FIBA Kadınlar Avrupa Ligi mücadelesinin iki Türk temsilcisi ezeli rakipler Fenerbahçe ve Galatasaray Medical Park, 27 Kasım Pazar günü Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi derbisinde karşı karşıya gelecek.
24 Kasım 2011, Zaman

Türk kızı dünya şampiyonu

Almanya'nın Singen kentinde bulunan Thai Box Club Singen'de dövüşen Milli Sporcumuz Dilara Yıldız, dünyanın zirvesine bayrağımızı dikmeyi başardı.
Spor yaşantısı büyük başarılarla dolu olan 19 yaşındaki Kayserili Dilara Yıldız, WTKA'nın Massa Di Carr'da yaptığı ve 4 bin sporcunun katıldığı Dünya Şampiyonası'nda birinciliği kazanarak ülkemizin gururu oldu. İtalya'nın Jeslo kentinde düzenlenen Avrupa Şampiyonluğu'nda da birinciliği kazanan sporcumuz, ardından İsviçre'de düzenlenen Thaibox şampiyonasında İsviçre şampiyonluğunu kazanmayı bildi. Dilara, Almanya'nın Reutlingen kentinde düzenlenen Thaibox şampiyonasında Almanya şampiyonu olarak başarılarının tesadüf olmadığını tüm dünyaya gösterdi.

Dünyanın en iyi antrenörleri arasında gösterilen İsviçreli Ralf Hasenohr'un yetiştirdiği Dilara Yıldız, dünyanın gözünü korkutan Türk kızı olarak ringlerde tanınmaya başladı. Dilara Yıldız'ın antrenörü Hasenohr, sporcumuzu yerlere göklere sığdıramazken, "Dilara kendi dövüş stili olan özel yeteneklere sahip bir thaiboksçu. Dilara her gün ve çok sert antrenmanlar yapıyor. Onun karşısında erkekler bile duramıyor. Büyük bir isim olacak gelecekte ve ben en iyilerini başarabilmesi için her zaman elimden geleni yapacağım" dedi.
24 Kasım 2011, İHA