2 Ekim 2011 Pazar

Avrupa Kadınlar Voleybol Şampiyonası'nda Filenin Sultanları 3. Oldu

Avrupa Kadınlar Voleybol Şampiyonası üçüncülük maçında Türkiye, İtalya'yı 3-2 yenerek bronz madalyanın sahibi oldu.

İtalya 2 - TÜRKİYE 3

Belgrad, (DHA)

Avrupa Kadınlar Voleybol Şampiyonası üçüncülük maçında Türkiye, İtalya'yı 3-2 yenerek bronz madalyanın sahibi oldu.


İlk set Türkiye'nin. Sırbistan maçının verdiği moral bozukluğunun aksine, İtalya maçının ilk setine iyi başladık. Bloklarımız ve Neslihan'ın devreye girmesiyle 8-6 olan ilk teknik molayı biz önde döndük. İtalyanlar beraberliği yakaladıysa da daha sonra yine Neslihan ve Esra'nın sayıları ve iyi bloklarımızla 23 dk süren ilk seti 25-21 önde kapadık.

İkinci sette Oyunu kuramadık. Tıpkı Sırbistan maçının ilk setindeki hataları tekrarladık. İtalyanlar servis ve etkili bloklarıyla setin başında bizi çözdüler ve açık farkla seti 25-15 kazanarak skoru 1-1 yaptılar.

Üçüncü sette her şey iyi gidiyordu. Uzun süre müsabakayı önde götürdük. 3 farkı bulmamıza rağmen, yine her zaman ki telaş ve rakibin çapraz smaçlarına önlem alamama sayesinde italyanları beraberliğe ulaştırıp umutlandırınca seti 27-25 kaybederek, skor 2-1 lehimize oldu.

Dördüncü sette Filenin Sultanları'nın bariz bir üstünlüğü vardı. Bloklarda üstünlüğümüz rakibe göz açtırmadı. Neslihan, Bahar ve Eda'nın smaçlarının yanı sıra sayı ve bloklarıyla da rakibi dağıttık. 14-8'i yakaladıktan sonra yine rehabete geçtik. 21-17 oldu ama bu sefer kararlıydık. Son smaçları Neslihan vurdu ve İtalyanların toparlanmasına fırsat vermedi. Seti 25-19 kazandık ve skoru 2-2 yaparak maç tie-break setine uzattık.

Artık her şeyin biteceği tie-break setine geldik. Bir gün önce Sırplarla iki saati aşkın bir maç oynayan Filenin Sultanları, bu defa yine iki saatlik bir uğraşın sonunda Avrupa Şampiyonu İtalya'yı bir defa daha 3-2'lik skorla dize getirdi. Hepsi birer tarih yazdı. Bloklarda ve smaçlarda İtalyanlara top göstermedik. Müsabakayı 15-10 kazanan Filenin Sultanları Avrupa 3.'sü olmanın coşkusuyla, Dağ başını duman almış marşını söyleyerek bronz madalyayı taçlandırdı.

SALON Hala Pionir Belgrad

HAKEMLER Zorica Bjelic, Karin Zahorcova

TÜRKİYE Bahar, Özge, Esra, Neriman, Eda, Neslihan (Gözde, Gülden, Gizem)

İtalya Costagrande, Piccinini, Arrighetti, Eleonora Lo Bianco, Del Core, Gioli (Buggi, Leonardi, Bosetti, Ferretti)

SETLER

Set 1 21 - 25 (24 dakika)

Set 2 25 - 15 (21 dakika)

Set 3 27 - 25 (27 dakika)

Set 4 19 - 25 (25 dakika)

Set 5 10 - 15 (15 dakika)

Toplam 102 - 105 (112 dakika)

2 Ekim 2011, Haberler

'Bir Zamanlar Anadolu'da Oscar'a doğru

'Bir Zamanlar Anadolu'da Oscar'a doğru
Nuri bilge Ceylan'ın Bir Zamanlar Anadolu'da filmi 2012 Oscar aday adayı oldu.

64’üncü Cannes Film Festivali’nde, ’Jüri Büyük Ödülü’ kazanan Nuri Bilge Ceylan’ın yönettiği, ’Bir Zamanlar Anadolu’da filmi 2012 Oscar aday adayı oldu.


1 Ekim 2011, Showtvnet

Kanser ve Alzheimer'a mantar

Kanser ve Alzheimera mantar
Muğla Üniversitesi'nce yürütülen araştırmada, Anadolu'da doğal olarak yetişen ve zehirli olmayan bazı mantar türlerinin akciğer kanseri ve Alzheimer hastalıklarının tedavisinde etkili olduğu bildirildi.
02 Ekim 2011 Pazar 12:00 tarihinde eklendi, 54 kez okundu.

Muğla Üniversitesi Araştırma Laboratuvarları Merkezi'nde yürütülen çalışmalar hakkında bilgi veren Fen Fakültesi Kimya Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Mehmet Emin Duru, mantarların gıda olarak tüketilmesinin yanı sıra bazı hastalıkların tedavisinde kullanılabileceği inancıyla başlatılan araştırmada elde edilen sonuçların, kendilerini heyecanlandırdığını söyledi.
   
Duru, yürütülen çalışmada Anadolu'da doğal olarak yetişen ve zehirli olmayan ''chroogomphus'', ''ganoderma'', ''calvatia'', ''tricholoma'' ve ''fomes'' ailesinden çeşitli mantar türlerinin, bazı kanser türleri ve Alzheimer hastalığının tedavisinde kullanılıp kullanılamayacağını araştırdıklarını vurguladı.
   
Elde edilen sonuçların son derece önemli olduğunu kaydeden Doç. Dr. Duru şöyle konuştu:
   
''Antioksidan aktivitesi yüksek olan bazı yenilebilir mantarların biyoaktif bileşenlerini tespit etmek için bir seri izolasyon işlemi yaptık. Aktivite kontrollü olarak yaptığımız bu çalışmada, elde etiğimiz bazı fraksiyon ve saf maddelerin antikanser ve antikolinesteraz aktivitesinin de arttığını gördük. Antikanser aktivite için üzerine çalıştığımız beş mantardan ikisinin PC3, PC14 ve H1299 kanser hücrelerine karşı çok düşük konsantrasyonlarda bile sitotoksik (hücreye toksik şekilde etki edip hücreyi öldüren ya da fonksiyonunu durduran maddeler) olduğunu gördük. Laboratuvar ortamında hücre kültürleri üzerine yaptığımız bu araştırmalarda üzerine çalıştığımız bu maddelerin akciğer kanser hücrelerini tamamen yok ettiğini ve mevcut kanser ilaçlarına göre çok daha etkili olduğunu tespit ettik.''
   
Elde ettikleri sonuçları ekim ayında yapılacak olan Uluslararası Kanser Kongresi'nde yayımlayacaklarını bildiren Duru, yakın dönemlerde mantarların diğer kanser hücrelerine karşı da aktivitesini araştırmaya devam edeceklerini bildirdi.
   
Yapılan araştırmaların hayvanlar üzerinde denendikten sonra ilaç olarak değerlendirebileceğini belirten Duru, ''Ancak elde ettiğimiz bu sonuçlar bizi heyecanlandırmış ve umutlandırmıştır. İnşallah Anadolu'da doğal olarak yetişen bu mantarlar ilaç pazarında değerlendirilebilecek ve ülkemiz ekonomisine katma değer sağlayacaktır'' diye konuştu.
2 Ekim 2011, ObjektifHaber

Ajda'dan Somali'ye yardım konseri

Sanatçı Ajda Pekkan, kıtlık ve açlık felaketinin yaşandığı Somali'ye yardım amacıyla Kuruçeşme Arena'da konser verdi.
Ajdadan Somaliye yardım konseri
02 Ekim 2011 Pazar 08:37 tarihinde eklendi

Konseri, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, eşi Beyhan Bağış ile birlikte izledi.
   
Bağış, konserden önce gazetecilere yaptığı açıklamada, bu akşam katılımcılarla çok anlamlı bir etkinlikte hepberaber olduklarını söyledi.
   
''Türkiye'nin Somali konusunda ortaya koyduğu duyarlılığa sanatçılarımız da sağ olsun katıldı'' diyen Bağış, sanatçı Ajda Pekkan'ın, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Somali'ye gittiği gün kendilerini arayıp, bir sanatçı olarak Somali için yardım konseri düzenlemeyi ve Başbakan Erdoğan'ın öncülük ettiği yardımlara katkıda bulunmak istediğini söylediğini aktardı.
   
Bağış, Ajda Pekkan'a teşekkürlerini sunduğunu belirterek, şöyle devam etti:
   
''Aslında Başbakanımız bizzat gelmek istedi, maalesef gelemediği için bizleri görevlendirdi. Bu arada BKM gibi, konserde görev alan bütün firmalarımız hiç ücret almadan kendi masraflarını kendileri üstlenerek, gecenin tüm gelirini Somali'ye bırakma kararı aldılar. Ben bu hassasiyetlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Sanatçımız Ajda Pekkan, toplanan gelirleri, Dolmabahçe'de, Başbakanımızın makamında kendisine takdim edecek. Bütün sanatçılarımıza, bu akşam ortaya koydukları duyarlılık için teşekkür ediyoruz.''
    
-Çocuk korosunda Bağış'ın kızı da yer aldı- 
    
Ajda Pekkan, konserde ilk olarak ''Ağlama anne'' şarkısını, beyaz kıyafetler içindeki çocuk korosuyla birlikte seslendirdi. Koroda, Egemen Bağış'ın kızı Ecehan Bağış da yer aldı.
   
Pekkan, söylediği ilk şarkının ardından sahnede yaptığı konuşmada, Somali'deki dramı anlatmada kelimelerin yetersiz kalacağını ifade etti.
   
Ajda Pekkan, ''Bu akşam sadece şarkı söylemeyeceğim, aynı zamanda tüm dünyayı barışa ve kardeşliğe çağıracağım. Bu akşam Somali'ye yardım eden vatandaşlarımıza candan teşekkür ediyorum. İnanıyorum ki buradan verdiğimiz kardeşlik mesajı tüm dünyada yankılanacaktır'' diye konuştu.
   
Yardımlarından dolayı Başbakan Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan'a teşekkürlerini ileten Pekkan, ''Aynı zamanda, bu gecenin her türlü detayıyla ilgilenen Avrupa Birliği Bakanımıza, İstanbul Valimize, Emniyet Müdürümüze, Beşiktaş Belediye Başkanına ve benimle aynı duyguları paylaşan tüm sanatçı dostlarıma teşekkür ediyorum'' dedi.
   
Konserin 11'inci şarkısında Ajda Pekkan ile Muazzez Ersoy düet yaptı.
   
Pekkan, konserin sonunda çocuk korosuyla birlikte ''We are the world'' şarkısını seslendirdi.
   
Çok sayıda kişinin izlediği konser öncesinde Ajda Pekkan hayranlarının, ''Altın kalpli Ajda'' yazılı pankart açtıkları görüldü.
2 Ekim 2011, ObjektifHaber

Behsat Ç.'nin Fragmanı İlk Kez Yayınlandı

Behsat Ç. dizisinin filmi çekilmişti ve fragmanı merakla bekleniyordu. İşte Filmin Fragmanı...,

2 Ekim 2011, IHA

Serbest dalışta dünya rekoru

Serbest dalışta dünya rekoru
Ulusoy, Antalya'nın Kaş ilçesindeki Hidayet Koyu açıklarında dalış rekoru denedi. Dünya Sualtı Konfederasyonu (CMAS) gözlemcileri nezdinde dalış yapan Cenk Devrim Ulusoy, 80 metre derinliğe 1 dakika 21 saniyede ulaşırken, iniş-çıkış süresi toplam 3 dakika 8 saniye olarak kaydedildi.

Milli sporcu Cenk Devrim Ulusoy, 80 metre dalışta dünya rekoru kırdı.

Milli sporcu Cenk Devrim Ulusoy, paletsiz ip destekli 80 metre dalışta, dünya rekoru kırdı.


Rekor denemesini izleyenler arasında CMAS Başkan Yardımcısı Ivan Nyidi, CMAS Spor Komitesi Başkanı Xavier Duran, Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu Başkanı İnkılap Obruk ile sporcunun antrenörü Levent Ucuzal de yer aldı.

Ulusoy yarın da 87 metrede paletli sabit ağırlık serbest dalış branşında dünya rekoru denemesi yapacak.
1 Ekim 2011, Haberinyeri

Mavi Kapak`ta işbirliği

Türkiye çapında ilgi gören kapak toplama kampanyasına Bafra’dan 3 dernek işbirliği sağlayarak destek verdi
Türkiye çapında ilgi gören kapak toplama kampanyasına Bafra’dan 3 dernek işbirliği sağlayarak destek verdi.
Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi tarafından engellilere tekerlekli sandalye temin etmek için başlatılan kampanyaya Bafra Umut Derneği, Bafra Kızılayı ve Bafra Sakatlar Derneği destek verdi.

Dernek yöneticileri, “Tane Tane Kapakları Toplayalım Adım Adım Engelleri Aşalım” adlı sosyal sorumluluk projesine vatandaşlarımızın destek olmalarını istediler.
Proje ile her 250 kg kapağa bir engelli sandalyesi verilecek.

Mavi kapak toplama kampanyasına öncelikle okullardan başlanacak. Proje ile öğrencilerin çevre kirliği ve yardımlaşma bilincinin artması sağlanacak

İlçenin kurumlarına, lokanta, çayocağı, kahvehane ve sokaklarda belirlenen noktalara yerleştirilmesi düşünülen kutulara Bafra halkının desteği bekleniyor.
Siz de lokanta, çay ocağı, kahvehane veya kantin sahibiyseniz, kapak toplayabilir ve bir engelliye daha hiç çaba sarfetmeden yardımcı olabilirsiniz....Yapmanız gereken tek şey kapakları, kapak kutusuna atmak...İşyeriniz yoksa...Tandığınız esnaf abilerinizden, esnaf arkadaşlarınızdan...bu kapakları toplamasını rica edebilir ve engellilerin hayata küsmelerinin önüne geçebilirsiniz...Garip ama gerçek...Yapmanız gereken bu kadar basit...Ve zor aynı zamanda...Haydi...Harekete geçin...

30 Eylül 2011, BafraHaber