28 Kasım 2011 Pazartesi

Kendisini Dolandıranlara Teşekkür Etti

Aydın'da 'Damla' marka elektrikli şofben üreten firmanın sahibi 73 yaşındaki Mevlüt Kurukaya, 30 yıl önce kendisini dolandıran ortakları sayesinde meslek ve işyeri sahibi olduğunu söyledi.
Yüklü miktarda borçla ortakları tarafından terk edildiğini belirten Kurukaya, "O zaman çok kızmıştım ama bugün o ortaklarıma, beni iş sahibi yaptıkları için teşekkür ediyorum" dedi.
KENDİSİNİ DOLANDIRANLARA TEŞEKKÜR ETTİ
Aydın'ın Dağeymiri Köyü'nde doğan ve bir süre çeşitli işlerde çalışan Mevlüt Kurukaya, askerden geldikten sonra 20 yıl taksi şoförlüğü yaptı. Kazandığı parayla dükkan alan Kurukaya, burayı kiraya verdiği şofben üreten firmaya ortak oldu. Kurukaya'nın hayatı, bir süre sonra ortakları tarafından dolandırılmasıyla bir anda değişti.

ORTAKLARI KAYIPLARA KARIŞTI

Yaklaşık 30 yıl önce kendisine yüklü miktarda borç bırakan ortaklarının kayıplara karıştığını dile getiren Mevlüt Kurukaya, "Askere gitmeden önce dağlardan odun toplayıp şehir merkezinde satardım. Daha sonra askerden gelip elimdeki birikimimle bir taksi aldım ve Aydın'da taksi şoförlüğü yaptım. Yaklaşık 20 yıl kadar taksi şoförlüğü yaparak kazandığım parayla satın aldığım bir dükkanı o dönemde şofben üretecek olan şirketin ortaklarına kiraya verdim. Dükkanı kiralayanlar, istemesem de bir şekilde beni ortak etti ve yüklü miktarda borç bırakıp ortadan kayboldu. Borçlar ve şirket benim üzerime kalınca bir anda kendimi hiç aşina olmadığım bir sektörün içinde buldum. Değişik ülkelerden getirdiğim elektrikli şofbenlerin yapılışını inceleyerek kendim deneme yanılma yöntemi ile şofben üretimini öğrendim. Şimdi CE ve ISO 9001-2000 kalite belgesine sahip Damla şofbenlerin sahibi oldum. 300 kişinin istihdam edildiği Aydın'daki şirketimde üretilen şofbenler şu anda ülke genelinde satılıyor" dedi.

'GÖZÜMÜ KORKUTANLAR OLDU, YILMADIM'
KENDİSİNİ DOLANDIRANLARA TEŞEKKÜR ETTİ
Zorlukları aşarak yılmadan çalışıp işyerini ayakta tuttuğunu söyleyen Kurukaya, "O zaman arkadaşlarım şirketi borç yükünde bırakıp gitmeselerdi bugün ben bu başarıyı yakalayamazdım. İyi ki beni dolandırmışlar, onlara teşekkür ediyorum. İlkokul mezunuyum. İlk etapta bu işin okulunu okumadığım için gözümü korkutanlar da oldu. Ancak hiç yılmadım ve çok çalıştım" diye konuştu. Mevlüt Kurukaya, iş hayatına atılan gençlerin zorluklara rağmen ümitlerini kaybetmeden çalışmalarını tavsiye etti.
AktifHaber

Amatör teleskopla inanılmazı başardı

Amatör teleskopla inanılmazı başardı
Varlığı ancak uzay üslerindeki profesyonel teleskoplarla tespit edilebilen Beta Pictoris adlı yeni güneş sistemi, Yeni Zelandalı bir astronom tarafından amatör bir teleskopla kayıt altına alındı.
Rolf Olsen adlı astronom, 60 milyon ışık yılı uzaklıkta bulunan ve 12 milyon yaşında olduğu düşünülen Beta Pictoris'in fotoğrafını yalnızca 25 santimlik teleskobuyla çekmeyi başardı.
28 Kasım 2011, Sabah

UEFA'dan Aydınus'a görev

FIFA kokartlı hakem Fırat Aydınus, UEFA Avrupa Ligi C Grubu'nda Polonya'nın Legia Varşova ile Hollanda'nın PSV Eindhoven takımları arasında 30 Kasım Çarşamba günü oynanacak karşılaşmayı yönetecek.
Haziran ayından bu yana Elit Kategori'nin bir alt kategorisinde bulunan 76 hakem arasındaki 3 Türk hakemden biri olan Fırat Aydınus'un yöneteceği maç, Varşova'da Vojska Polskiego Stadı'nda oynanacak ve saat 22.05'te başlayacak.

Karşılaşmada Aydınus'un yardımcılıklarını Serkan Ok ve Aleks Taşçıoğlu yapacak. Hakan Ceylan da dördüncü hakem olacak. Özgür Yankaya ve Barış Şimşek de ilave yardımcı hakem olarak görev alacak.
Legia Varşova-PSV Eindhoven maçı, Fırat Aydınus'un bu sezon UEFA Avrupa Ligi gruplarında yöneteceği 3. karşılaşma olacak.
28 Kasım 2011, Sabah