13 Aralık 2011 Salı

Serhat Balcı'nın isyanı

Serhat Balcı'nın isyanı
İstanbul'da bu yıl düzenlenen Dünya Güreş Şampiyonası'nda serbest stil 96 kiloda ikinci olarak gümüş madalya kazanan Serhat Balcı, kendilerine vermesi gereken ödülleri hala alamadıklarını belirterek adeta isyan etti.İstanbul'da bu yıl düzenlenen Dünya Güreş Şampiyonası'nda serbest stil 96 kiloda ikinci olarak gümüş madalya kazanan Serhat Balcı, kendilerine vermesi gereken ödülleri hala alamadıklarını belirterek adeta isyan etti.
"3 AY ÖNCEKİ DÜNYA ŞAMPİYONASININ ÖDÜLÜNÜ YATIRMADILAR"
İsyanını sosyal paylaşım sitesi facebook'tan paylaşan Balcı, 2008 yılında Pekin Yaz Olimpiyatları'nda milli mayoyu giydiğini hatırlatarak, ''Olimpiyatlara iki ay kala gidecek sporculara bir ilgi, bir alaka, bir destek şaşarsın. Sonra 'hedef 2012 Londra' dediler. Orada şöyle olacak, böyle olacak dediler. Çalışmalara şimdiden başlayacağız dediler. Falan, filan... Devamında olimpiyata 8ay kaldı, daha 8 ay önce yapılan Avrupa şampiyonasının, 3 ay önceki dünya şampiyonasının ödülünü yatırmadılar'' dedi.
"NE ARAYAN VAR NE SORAN"
''Ne arayan var ne soran'' ifadesini kullanan Balcı, ''Olimpiyatlara 2 ay kala gelir madalya isterler, o da yakışmaz şampiyonluk isterler. Türkiye'de spor yapmak ne güzel, çok gülüyorum. Ama unutmasınlar; bu zamana kadar alınan madalyaların hepsi kişisel gayret ve Allah vergisiyledir, sistemin payı çok azdır, sistemin katkısı yoktur...'' şeklinde konuştu.
13 Aralık 2011, NtvSpor

Türk mimarlar, Kanada'dan birincilikle döndü

Mimar kardeşler Sunay ve Günay Erdem, Kanada'nın Vancouver kentindeki viyadük alanının kente kazandırılmasıyla ilgili fikir yarışmasında birincilik kazandı.
Varşova Teknoloji Üniversitesi'nden bir ekibin projesi ile birinciliği paylaşan Erdem Mimarlar'ın ''doğanın geri dönüşü'' adlı projesi, viyadük alanında yeşil bir koridor yaratılarak Whistler Dağları'nın oksijenini kente taşımayı öngörüyor.

13 ülkeden 104 projenin yer aldığı yarışmada, jurinin değerlendirmesinin yanı sıra dörtte 3'ünü Vancouver'lilerin oluşturduğu 15 bin kişinin oylaması esas alındı.
Haberin Kaynaktaki Devamı İçin Tıklayınız...