7 Kasım 2011 Pazartesi

''Hobi'' olarak başladı, dünya üçüncüsü oldu

Geçen hafta Makedonya'da yapılan Dünya Kick Boks Şampiyonası'nda, bayanlar 50 kiloda bronz madalya kazanan Rizeli milli kick boksçu Binnur Sakal, kuzenlerinden etkilenerek hobi olarak başladığı sporda dünya üçüncülüğü elde etti.
Çok sayıda bölgesel ve Türkiye şampiyonluğu bulunan Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Beden Eğitimi Bölümü 3. sınıf öğrencisi Sakal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, boks sporuna 8 yaşında başladığını belirterek, ''Dövüş sporlarına ilgim vardı. Kuzenlerimden etkilenerek boksa hobi olarak başladım. İlk yıllarda kros ve hentbol ile de ilgileniyordum. Daha sonra boksu profesyonel olarak yapmaya başlamam nedeniyle ailemin de desteğiyle diğer sporları bıraktım'' dedi.
Haberin Kaynaktaki Devamı İçin Tıklayınız...
Fotoğraf Kaynağı: ClubElele

Prof. Karadeniz'den iddialı açıklama

"Kesme çiçek fındıktan çok daha fazla kazandırır"
ORDU Üniversitesi (ODÜ) Ziraat Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Turan Karadeniz, Dünya Bahçe Bitkileri Üreticileri Birliği'nin (AIPH) istatistiklerine göre, kesme çiçek pazarının 6 milyar Euro olduğunu söyledi. Karadeniz, Doğu Karadeniz'de halen üreticilerin büyük çoğunluğunun fındıktan vazgeçemediğine dikkat çekerek, kesme çiçeğin Doğu Karadeniz'de çok güzel yetişeceğini, fındıktan çok daha fazla para kazandıracağını öne sürdü.
7 Kasım 2011, DHA

Türkiye’den 350 bin Somalili’ye kurban eti

Türkiye’den 350 bin Somalili’ye kurban eti
Türkiye, Kurban Bayramı’nda açlık ve kuraklıkla mücadele eden Somali halkını unutmadı.
17 bin Türk vatandaşı kurbanlarını Somali’de kesti. Kesilen yaklaşık 2 bin 500 büyükbaş hayvanın eti 50 bin hanede 350 bin kişiye ulaştı. Kimse Yok Mu Derneği ve TİKA’nın organizesinde kurban etlerinin dışında insani yardımıda bölgeye ulaştırıldı. 2 bin 700 ton yardım malzemesi bulunan 3 gemideki tıbbi malzeme, kumaş, kuru gıda ve temizlik malzemeleri, 7 bölgedeki Somali halkına dağıtılıdı. Bölgede görev yapan Türk vatandaşları da 5 kamptaki 12 bin çadırı tek tek gezerek yardımları bölge insanına ulaştırdı.

KARDEŞİMİZ TÜRKİYE

Başkent Mogadişu’daki Kimse Yok Mu Derneği’nin organizasyonuna katılan Somali Cumhurbaşkanı Şerif Ahmed, Türk insanının fedakar hizmetlerinden övgüyle bahsetti. Ahmed, “Bize en yakın Türk halkı oldu. Kurban Bayramı’nda en çok yardımı yapan da Türkiye oldu. Karşılıksız fedakar yardımlar en iyi kardeşimiz Türkiye’den geldi. Halkın yüzü 10 gün daha gülecek” dedi. Kimse Yok Mu Derneği Bölge Sorumlusu Orhan Erdoğan, “Yardımlar bayram sonrası da sürecek” dedi.
7 Kasım 2011, Bugün

''Mesut Özil, beni daha iyi bir oyuncu yaptı''

''Mesut Özil, beni daha iyi bir oyuncu yaptı''
La Liga'nın güçlü takımlarından Real Madrid'in yıldız oyuncusu Christiano Ronaldo, Mesut Özil'in kendisini iyi bir oyuncu yaptığını söyledi.
Real Madrid'in yıldız oyuncusu Christiano Ronaldo, Alman Kicker dergisinde yayımlanan röportajında, Mesut Özil’den övgüyle söz etti.
Ronaldo, ''Mesut Özil sizi daha iyi bir oyuncu mu yaptı?'' sorusuna karşılık, ''Evet, Mesut beni daha iyi bir oyuncu yaptı. Çevrende iyi oyuncular varsa, daha iyi oynayabiliyorsun'' şeklinde yanıt verdi.
''Mesut Özil'de özel olarak takdir ettiğiniz şey nedir?'' şeklindeki bir soru üzerine de Ronoldo, Mesut'un mükemmel oyun okuma özelliğine sahip olduğunu ve ne zaman pas, ne zaman çalım atabileceğini iyi bildiğini belirtti.
Mesut ile arasındaki oyun anlayışının bu kadar hızlı bir şekilde gelişmesinin kendisi için sürpriz olmadığını ifade eden yıldız oyuncu, Mesut'un çok yetenekli bir futbolcu olmasından dolayı bunun hızlı bir şekilde geliştiğini, aralarında gerçekten iyi bir bağ olduğunu ve bunun sürekli geliştiğini, Türk asıllı Alman oyuncu ile oynamaktan zevk aldığını kaydetti.
Hamit Altıntop ve Nuri Şahin'in çok yoğun bir şekilde antrenman yaptığını ve kendilerine fırsat verilmesini beklediğini vurgulayan Ronaldo, ''Bunu da hak ettiler. Jose Mourinho, kimin ne zaman oynaması gerektiğini çok iyi biliyor'' dedi.
Ronaldo, Mourinho'nun, Manchester United'ın teknik direktörü Sir Alex Fergusson'dan daha iyi olup olmadığı şeklindeki bir soruya karşılık da, bu iki teknik direktörün birbiriyle kıyaslanamayacağını, çok çalıştığı için Fergusson'un da başarılarının tümünü hak ettiğini düşündüğünü ifade etti.
7 Kasım 2011, NtvSpor