7 Şubat 2011 Pazartesi

Erzurum'a Görkemli Kapanış

Erzurum'da düzenlenen 25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları sona erdi. Rusya, madalya sayısında zirveye çıktı. Türkiye, tek gümüşünü buz dansında Alper Uçar-Alisa Agafonova ikilisiyle kazandı. Uluslararası delegasyon organizasyonu övdü.

Türkiye, bir organizasyonu daha alnının akıyla tamamlamayı başardı. 27 Ocak Perşembe günü Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleşen muhteşem açılış töreniyle başlayan 25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları, dün yine görkemli şekilde sona erdi. Universiade Erzurum 2011'e en fazla sporcuyla katılan Rusya; 14 altın, 14 gümüş ve 10 bronz ile madalya sıralamasında da zirveye çıktı.
Açılışta olduğu gibi oyunların bitiminde de Anadolu Ateşi, dans gösterileriyle Cemal Gürsel Stadı'nı dolduran sporseverlere keyifli anlar yaşattı. Gecede sanatçı Kıraç da bir konser verdi. 500 kişilik bir ekip, geceli gündüzlü mesai harcayarak organizasyonun kusursuz şekilde noktalanması için çaba sarf etti. Uluslararası Üniversite Sporları Federasyonu (FISU) Başkanı George Killian, "Erzurum'un ev sahipliği ve misafirperverliği sayesinde 25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları'nda şimdiye kadarki en yüksek katılım gerçekleşti ve mükemmel iş çıkardınız." diyerek Türkiye'ye övgü yağdırdı. Törende Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Nafiz Faruk Özak, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile Sağlık Bakanı Recep Akdağ hazır bulundu. Özak, organizasyonu başarıyla noktaladıklarını belirtirken, Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, tesisleri kış turizmi için de kullanacaklarını söyledi. Günay, Doğu ve Karadeniz odaklı turizm kalkınma projesi üzerinde çalıştıklarını anlattı.

07.02.2011 Zaman

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder