26 Eylül 2011 Pazartesi

Bilişim dünyasına bir Türk damgasını vurdu

Bilişim dünyasına bir Türk damgasını vurdu



Türkiye kaynaklı başarı öykülerine bir yenisi daha eklendi. Genç bilişimci Erdem Erkul, “e-devlet” çalışmalarıyla dünyanın zirvesine yerleşti.

Türkiye Bilişim Derneği(TBD) yöneticilerinden  Erkul tarafından kurulup, işletilen “digital government” isimli internet sitesini takip edenlerin sayısı 20 milyon’u aştı. Elektronik devletle ilgili merak edilen her şeyin yer aldığı İngilizce sitenin dünyanın her tarafından izleyicisi bulunuyor. Siteye girenler Türkiye’nin yanı sıra ABD,İngiltere, Almanya gibi ülkelerdeki elektronik devlet uygulamalarını da görebiliyor. “Digital government”isimli site aram/_np/7331/14527331.jpga motorlarında yapılan elektronik devlet aramalarında da ilk sırada yer alıyor.  


TBD yöneticilerinden Dr. Erdem Erkul, geçtiğimiz ay bir başka başarıya daha imza atmıştı.Erkul,Avrupa Komisyonu Bilişim Portalı’nın uzmanlar komitesine seçilen 6 kişiden biri oldu.27 Avrupa Birliği (AB) üyesi ülke ile AB aday ülkelerini kapsayan Portal, yıl içerisinde atölye çalışmaları, yüzyüze ve online toplantılar ile kamu kurumlarının sunumlarını paylaştığı konferanslar da gerçekleştiriyor. Geçen yıl Adalet Bakanlığı’nın Ulusal Yargı Ağı Projesi (UYAP) bu ödüllerden birine layık görülmüştü.

Bilişim’in devleri Türkiye’ye geliyor
Erdem Erkul, önümüzdeki ay gerçekleşecek “Ulusal Bilişim Kurultayı”nın yürütme kurulu başkanlığını da yapacak. CumhurbaşkanıAbdullah Gül, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın da katılacağı kurultayın yurt dışından ünlü konukları da olacak. İngiltere Başbakanı David Cameron ile Meksika Başbakanı’nın Başdanışmanları da program için Türkiye’ye gelecek.
26 Eylül 2011,Hürriyet

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder