25 Ekim 2011 Salı

Adıyaman'dan Van'a 100 STK ile Kardeşlik Konvoyu

Adıyaman'da 100'ün üzerinde sivil toplum kuruluşunu içerisinde barındıran Adıyaman Sivil Toplum Kuruluşları Platformu tarafından ortak kampanya düzenlendi.

Adıyaman'da ki STK'ların büyük çoğunluğu Van'da ki depremzedeler için ortak kampanya başlatarak, yardımları tek elden toplayacak. STK'lar adına tüm yardımlar Adıyaman İnsani Yardım Derneği'nde (YADER) toplanacak.

Adıyaman Sivil Toplum Kuruluşları Platformu adına basın açıklaması yapan Ensar Vakfı Adıyaman Şube Başkanı Mehmet Altındal adına 'Adıyaman'dan Van'a Kardeşlik Konvoyu' kampanyası başlattıklarını açıkladı.

Mehmet Altındal konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Yeryüzünde bütün insanlık zaman zaman bu tür felaketleri yaşamaktadır. Meydana gelen deprem Van ilimiz ve Erciş ilçemizde büyük bir felakete yol açmıştır. Burada yaşayan kardeşlerimiz zor saatler ve zor günler geçirmektedir. Bu bağlamda gün bu gündür. Gün kardeşlik günüdür. Gün dayanışma günüdür. Gün acıları paylaşma günüdür. Gün enkazlardan, yıkıntılardan gelen çığlığa ses verme günüdür. Yaralara merhem olma günüdür. Gün insanlığımızın Van Depremi ile imtihan günüdür. Gün kardeşlerimize el uzatma günüdür. Bu nedenle Adıyaman'daki tüm sivil toplum kuruluşları olarak harekete geçtik. Şu an orada büyük bir acı daha yaşanıyor ve kardeşlerimizin bu acılarını hafifletme ve kardeşliğimizi gösterme adına Adıyaman'dan Van'a Kardeşlik Konvoyu kampanyası düzenliyoruz. Bu bölgeye son dönemlerde unutulan veya ortadan kaldırılmaya çalışılan kardeşliğimizi diriltmeye hem ellerimiz hem de yüreğimiz dolu gideceğiz. Bu fay hattındaki kırılmalar öyle umuyoruz ki, kardeşliğimizde meydana gelen fay kırılmalarını onarmaya vesile olacaktır. Adıyaman sivil toplum kuruluşları platformu olarak Adıyamanlı kardeşlerimizi bu bölge için seferber olmaya davet ediyoruz. Adıyamanlı kardeşlerimiz bölgeye gönderilmek üzere; kullanılmamış ve temiz giysi, battaniye, çadır, branda, dayanıklı hazır gıda, çocuk bezi, çocuk maması, ilaç bağışında bulunabilirler. Acil temiz su ihtiyacından dolayı Adıyaman'daki her öğrenciyi Van'daki her öğrenciye 1 şişe su göndermeye davet ediyoruz. Ayrıca kardeşlerimizin kan merkezleri aracılığı ile kan bağışında bulunmaları da yaralılar için aciliyet gerektiriyor" dedi.

25 Ekim 2011, Haber365

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder