6 Ekim 2011 Perşembe

Öldürücü bakterilere arı darbesi


Hacettepe Üniversitesi'nde yapılan araştırmalarda bal arılarının ürettiği propolisin, besinlerle bulaşan Listeria, EHEC ve Salmonella bakterilerini büyük oranda yok ettiği belirlendi.
Güncelleme: 14:30 TSİ 06 Ekim. 2011 Perşembe
ANKARA - HÜ Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayhan Temiz, üniversitede yaptıkları araştırmalarda, bal arılarının kovanlarındaki çatlakları kapatmak ve kovanını zararlılardan korumak için ürettiği propolisin, besinlerden bulaşan Listeria, EHEC ve Salmonella bakterilerini büyük oranda yok ettiğini tespit ettiklerini söyledi.
6 Ekim 2011, NTVMSNBC

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder