1 Kasım 2011 Salı

Akdeniz Oyunları'nın logosu 'Caretta caretta'

Akdeniz Oyunları'nın logosu 'Caretta caretta'
2013 Akdeniz Oyunları'nın logosu deniz kaplumbağası 'Caretta caretta' oldu. Akdeniz Oyunları Genel Koordinatörü Ali Yener, konuyla ilgili açıklamalarda bulunurken, organizasyona 24 ülkeden 3 bin 500'e yakın sporcunun mücadele edeceğini belirtti.
MEHMET MİRAS - MERSİN (NTVSPOR.NET) Akdeniz Oyunları Genel Koordinatörü Ali Yener, 2013 yılında yapılacak olan Akdeniz oyunları logosunu da öneriye açık olmak üzere Mersin’de yaşamlarını sürdüren deniz kaplumbağa Caretta Caretta olduğunu söyledi. Mersin kumsallarında üreme yapan bir çok ülkeden uluslararası bilim adamlarının Mersin’e gelerek bu canlıların yaşamlarını araştırıyor. 2013 Akdeniz oyunları Mersin için önemli bir fırsat olduğunu söyledi.
Yener, "2013 Akdeniz oyunlarına hazırlanması için inşaatların kısa bir süre sonra teker teker başlanacak. Herkesin taşın altına elini koyarak çalışmalara destek vermesini gerekir. Sportif ve konaklama tesisleri için yaklaşık 100 milyon euroluk bir harcamanın yapılacak" dedi.
Müsabakalar içerisinde okçuluk, atletizm, boks, plaj voleybolu futbol, golf, jimnastik, hentbol, halter ve güreşin içinde bulunduğu 2013 Akdeniz oyunları hazırlık kapsamında Mersin’de yapılan çalışmaların tüm Mersin merkez ve ilçelerini kapsadığımı kaydeden Yener, Akdeniz oyunları logosunu da öneriye açık olmak üzere 2013 Akdeniz oyunlarının Mersin ve bölgesinin olduğu kadar ilçelerinde önemli olduğunu kaydetti.
Haberin Kaynaktaki Devamı İçin Tıklayınız...
Su Kaplumbağası Bakımı İçin Tıklayınız...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder