24 Kasım 2011 Perşembe

Türk kızı dünya şampiyonu

Almanya'nın Singen kentinde bulunan Thai Box Club Singen'de dövüşen Milli Sporcumuz Dilara Yıldız, dünyanın zirvesine bayrağımızı dikmeyi başardı.
Spor yaşantısı büyük başarılarla dolu olan 19 yaşındaki Kayserili Dilara Yıldız, WTKA'nın Massa Di Carr'da yaptığı ve 4 bin sporcunun katıldığı Dünya Şampiyonası'nda birinciliği kazanarak ülkemizin gururu oldu. İtalya'nın Jeslo kentinde düzenlenen Avrupa Şampiyonluğu'nda da birinciliği kazanan sporcumuz, ardından İsviçre'de düzenlenen Thaibox şampiyonasında İsviçre şampiyonluğunu kazanmayı bildi. Dilara, Almanya'nın Reutlingen kentinde düzenlenen Thaibox şampiyonasında Almanya şampiyonu olarak başarılarının tesadüf olmadığını tüm dünyaya gösterdi.

Dünyanın en iyi antrenörleri arasında gösterilen İsviçreli Ralf Hasenohr'un yetiştirdiği Dilara Yıldız, dünyanın gözünü korkutan Türk kızı olarak ringlerde tanınmaya başladı. Dilara Yıldız'ın antrenörü Hasenohr, sporcumuzu yerlere göklere sığdıramazken, "Dilara kendi dövüş stili olan özel yeteneklere sahip bir thaiboksçu. Dilara her gün ve çok sert antrenmanlar yapıyor. Onun karşısında erkekler bile duramıyor. Büyük bir isim olacak gelecekte ve ben en iyilerini başarabilmesi için her zaman elimden geleni yapacağım" dedi.
24 Kasım 2011, İHA

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder