14 Kasım 2011 Pazartesi

Yazlık evlerin anahtarları depremzedelere

Çukurova Belediyesi tarafından Van'da meydana gelen depremde evleri zarar gören vatandaşlar için ''bir anahtar da sizden'' kampanyası başlatıldı.
ADANA - Belediye Başkanı Yıldıray Arıkan, Büyükşehir Belediyesi Toplantı Salonu'nda yapılan Meclis Toplantısı'nda gündem dışı yaptığı konuşmada, Van'da meydana gelen ikinci depremin ardından kentte barınma ihtiyacının daha da arttığını söyledi.

Hükümetin depremzedelere yardımlar yaptığını hatırlatan Arıkan, kendilerini de depremzedelere katkı sağlamak adına çeşitli kampanyalar yürüttüklerini anımsattı.

Arıkan, bu kapsamda kent genelinde ''Bir Anahtar da Sizden'' kampanyası başlattıklarını belirterek, şunları kaydetti: ''Mersin'de, Adana'nın Yumurtalık ve Karataş ilçelerinde ikinci konutu olan Adanalı vatandaşlarımız var. Bu vatandaşlarımızdan Mayıs ayına kadar bu evlerinin anahtarını Vanlı depremzedeler için istiyoruz. Böylece barınma sorununu ortadan kaldıracağız.

Ayrıca depremzedelerin çocukları da şu an okullara gidemiyorlar. Bu evlere yerleştireceğimiz ailelerin çocuklarının eğitiminin sağlanması konusunda da çaba göstereceğiz.''

KAMPANYAYA KATILDI
Arıkan, Mersin'deki yazlığına depremzede bir aileyi yerleştireceğini de söyledi.

Bir kaç kişiden daha anahtar sözü aldığını bildiren Arıkan, ''Bu kampanyaya çok yoğun bir şekilde anahtar geleceğine inanıyorum. El birliği ile Vanlı kardeşlerimizin yarasını sarıp, acılarını hafifletmeliyiz'' diye konuştu.
14 Kasım 2011, NTVMSNBC

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder