24 Eylül 2011 Cumartesi


Engelleri kaldıracak buluşlar

Haberin Video'sunu aşağıdaki linkten izleyebilirsiniz...
Sağlık ve bakım fuarında engelliler için her şey var.


Almanya’nın Düsseldorf kentinde düzenlenen sağlık ve bakım fuarında engelliler için engelleri ortadan kaldıracak her şey var.

Almanya’nın Düsseldorf kentinde her yıl düzenlenen 21 Eylül’de başlayan ve bugün sona erecek olan uluslararası sağlık ve bakım (reha&care) fuarında, engelli ve hasta insanlar için yaşamı kolaylaştıracak yeni ürünler tanıtıldı.

25 ülkeden 800 katılımcının ürünlerini sergilediği fuarda, özellikle yalnız yaşayan yürüme engelliler için üretilen, yeni tür tekerlekli sandalyeler dikkat çekti. Bir Alman firma tarafından yeni teknoloji ile üretilen çok hafif katlanabilir, kurulması kolay çok fonksiyonlu tekerlekli sandalye engellilerin hizmetine sunuldu. Bunun yanı sıra, otomobilin bagaj bölümünde yapılan küçük bir değişikle rampa haline gelen kısımdan, tekerlekli sandalye kullanan engelli rahatça seyahat edebilecek.

Fuarda bir başka yeni ürün ise vücudunu hiç kımıldatamayan hastalar için yeme ve içme yardımı yapan robot oldu. Robot engelli hastaya en iyi açıyı seçerek, içecek ve yiyecek sunuyor.

Bir başka ürün ise unutkanlık hastalığı olan veya yaşlı hastalar için üretilmiş kamera kontrollü bilgisayarlı hatırlatma ve yardım sistemi. Bu sistemde hastaya yapacakları, alacakları ilaçlar vb. banyo aynasına yansıtılarak hatırlatılıyor. Ayrıca acil durumlar için alarm da bulunan sistem özellikle yalnız yaşayan hastalar için üretilmiş.
24 Eylül 2011, DHA

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder