22 Eylül 2011 Perşembe

Motosiklet kazasında hayatını kaybeden çiftçi, organlarıyla 4 kişiye hayat verecek.

MERSİN'in Mut İlçesi'nde geçirdiği trafik kazasında ağır yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede beyin ölümü gerçekleşen 43 yaşındaki Hüseyin Bağca'nın organları bağışlandı. Mut İlçesi'ne bağlı Çömelek Köyü'nde oturan çiftçi 2 çocuk babası Hüseyin Bağca, 12 Eylül'de motosikletiyle evine giderken takla attı. Kazada ağır yaralanan Bağca götürüldüğü Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde tedaviye alındı. Başında aldığı darbe nedeniyle yoğun bakımda tutulan Bağca'nın bugün sabah beyin ölümü gerçekleşti. Doktorlar, eşi Hadise Bağca ve ağabeyleri Dursun ve Murat Bağca bir araya gelerek organ bağışı talebinde bulundu. Aile, teklifi kabul edince Organ Nakil Merkezi'nden gelen uzmanlar, Bağca'nın iki böbreği, karaciğeri ve kalbini aldı. Bir böbreği Mersin'e, karaciğeri Malatya'ya gönderildi, diğer böbrek ile kalbi de nakil için uygun hasta taraması için bekletiliyor.

Bağca'nın ağabeyi Murat Bağca, organ bağışına aile olarak karar verdiklerini belirterek, "Kardeşimin beyin ölümü gerçekleşince bir kaç cana hayat vermesini istedik. Murat'ın bir kaç candan yaşaması, insanlara yeniden hayat vermesi de bizi mutlu eder. Çünkü Türkiye'de milyonlarca hasta organ bekliyor" dedi. 
22 Eylül 2011, DHA

1 yorum:

  1. ABD, Iowa Şehrinde bulunan Iowa Lutheran Hastanesi'nden bir temsilciyim ve hastane idaresi tarafından internete nasıl iş yaptığımızı ilan etmem ve insan organlarının alınıp satılması için bir yıl daha başladım. böbrek, Bu teklifle ilgileniyorsanız, lütfen aşağıdaki e-postayla bizimle iletişime geçmekten çekinmeyin: Bağışçılarımıza iyi miktarda para telafi ediyoruz ve biz organlarda Cerrahi uzmanıyız ve bir bağışçı olarak risk yok. o.
    Ve bu bizim e-postamız:
    iowalutheranhospital@gmail.com
    Ayrıca, whatsapp +1 929 281 1248 numaralı telefondan bizi arayabilir veya bize ulaşabilirsiniz.

    YanıtlaSil