30 Ekim 2011 Pazar

Onlar Depremin Kadın Kahramanları

Onlar Depremin Kadın Kahramanları
Van depremini duyar duymaz çocuklarını ve eşlerini burakıp yollara düştüler.
Kimi ev hanımıydı, kimi öğrenci, kimi iş kadını... Felaket haberi gelir gelmez sıcak yuvalarını bırakıp enkazda kalanların yardımına koştular. Mucizelere imza atarak ‘kurtarılan her canda yeniden doğdular.
Türkiye Van’da kadınların kurtarma azmine de yakından tanık oldu. Kimi üniversite öğrencisi, kimi iş kadını kimiyse ev hanımı. Onları birleştiren şey ise her felaket karşısında gösterdikleri refleks. Evlerini, okullarını, işlerini, çocuklarını arkalarına bakmadan bırakıp felaket bölgesine koşan kadınlarımız 7.2 ile sarsılan Van’da mucizelere imza attı. Kimini operatörün başında, kimini elinde kazma kürekle enkaz kazarken, kimini de Azra bebeğe ilkyardım yaparken gördük. “Enkaz altından her kurtardığımız canda yeniden doğmuş gibi olduk” diyen kadın kurtarma timleri, STAR’a Van depremini anlattı. İşte o “yardım meleklerinin” hikayesi:
Dünyanın en kutsal görevi
- AKUT’tan Selin Kağızman (24): Selin Kağızman, Yeditepe Üniversitesi öğrencisi. Uzun süre AKUT bünyesinde acil sağlık müdahalesi eğitimi aldı. Doğal afetlerde bölgelere koşan gençlerden biri. Selin, insan hayatını kurtarmanın dünyanın en kutsal görevi olduğunu söylüyor.
Haberin Kaynaktaki Devami İçin Tıklayınız...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder